Bedava Vatan

Güncelleme Tarihi:

Bedava Vatan
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2004 18:20

Cumartesi günü Arnavutköy. Deniz kenarındaki rıhtımda çocuklar oynuyor. Havaya bir gazete fırlatıyorlar, rüzgarda yapraklarının dağılıp uçuşmasını, denize konmasını seyrediyorlar. Denizi, sokağı kirletiyorlar diye söylenirken, bir bankın üzerine atılmış 20-30 tane Vatan gazetesi ilişti gözüme. Baktım, hepsi günlük. “Bayiin biri burada bırakmış herhalde, bak gazeteyi çocuklara oyuncak ettiler” diye bozuldum.

Haberin Devamı

Yarım saat kadar sonra Kuruçeşme. Su almak için bir bakkala girdim. Tezgahta yine Vatan’ı görünce, elime alıp manşetine bir göz attım. Bakkal “Alabilirsin abi” dedi, “Bugün Vatan bedava!”

Niye?

“Öyle abi, bir tomar bırakıp gittiler...”

Aldım bir tane.

Vatan logosunun yanında küçük bir not: CHP’nin Beşiktaş Seçim Kampanyası için ÖZEL BASKI - PARA İLE SATILMAZ

Niye CHP Beşiktaş İlçesi Vatan’ı bedava dağıtsın ki?

Hani bir özel ilan mı var, bir CHP ilavesi filan mı?

Yooo...

Ama 18’inci sayfanın manşeti şöyle diyor: Anketler bizi korkutmaz, sandıktan biz çıkacağız. “CHP Beşiktaş Belediye Başkan adayı İsmail Ünal ‘TV’lerde seçim anketleri açıklayarak gözümüzü korkutmak istiyorlar. Ama 28 Mart ‘Atatürkçü uyanışın tarihi’ olacak, dedi.

19’uncu sayfanın manşeti de “Ankete AKP bile itiraz etti: Bu kadarı çok fazla”

Bir sayfa boyunca Tarhan Erdem’in (CHP’nin iki büyük kentte bir varlık gösteremeyeceğini gösteren) anketine söven görüşler, kimi manipülasyon diyor, kimi Bizans oyunu, kendini bilmezin biri “Kaça sattı otoritesini” diye sormaya bile cesaret ediyor. (Kaça sattı, diye Tarhan Bey’e laf eden de Cem Uzan’ın adayı!) Hatta Tarhan Bey'e Bülent Tanla "gayri ciddi, gayri ahlakî" diyor !!!

Gazetenin manşeti de ANKETE ÖFKE.

Tarhan Bey’in bir konuşmasından belli ki cımbızla çıkarılmış “anketler yanılır, zaten yanılmak için yapılır” diye bir cümle...

*

Aklıma tabii ki kötü bir ihtimal gelmiyor. Gelmez.

Ama, “Yarın bakkalınızdan makarna istemeyi unutmayın. Gazeteniz X de yanında bedava...” türü promosyonlar, gazeteci olarak zaten insanın ağırına gidiyor.

Ama bir siyasî partinin seçim promosyonuna hediye olmak...

Hele hele, bunun böyle bir manşetle çıktığın güne denk gelmesi...

Vatan gibi hep beğenerek okuduğum bir gazete için talihsizlik olmuş!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!