Başkanı kaç kişi öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Başkanı kaç kişi öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2011 00:54

Türkiye, hatta dünya gündemine, gidişatına, olan bitene, genele uygulanabilecek bir film. Bir suikast, ardından gelen tutuklamalar ve yargı sürecindeki manipülasyonlar.

Haberin Devamı

Üçkağıtlar, suçlu olmayanın suçlu ilan edilip, yasaların çarptırılması. Bir annenin fedakarlığı...
Konu Abraham Lincoln suikastı. Ve filmin cümlesi şu; başkanı bir kurşun öldürdü ama bir adam değil! Robert Redford’un yönettiği şahane bir çalışma var karışmızda.

Abraham Lincoln suikastından sonra, yedi adam ve bir kadın, başkanı, başkan yardımcısını ve içişleri bakanını öldürmek için komplo kurmak suçundan tutuklanıyor.
Aralarındaki tek kadın Mary Surratt, John ve diğerlerinin buluşup saldırıları hazırladıkları pansiyonun sahibi.
Ve bu saldırının arkasındaki kadın olarak suçlanıyor.

KENDİNİ DEĞİL OĞLUNU DÜŞÜNÜYOR

28 yaşındaki genç avukat Frederick onu askeri mahkemede savunmayı başlangıçta gönülsüzce kabul ediyor.
Ama dava ilerledikçe müvekkilinin suçsuz olabileceğini fark ediyor.
Surratt ise, genç avukatına yardımcı olacak gibi değil. Çünkü dava süresince suikasttan sonra kaçan oğlunu korumaktan başka bir şey düşünmüyor.

Haberin Devamı

AMERİKA TARİHİNE GERÇEKÇİ BAKIŞ

Suikast, Amerika tarihini aydınlatan gerçekçi filmler yapmak üzere yola çıkan Amerikan Film Şirketi’nin ilk yapımı.
Ve bu ilk filmde işi sıkıya almışlar.
Yönetmen koltuğunda usta oyuncu ve sinemacı Robert Redford’ın olması ve konunun enine boyuna, en ince detaylarına kadar ele alınması buna işaret ediyor.

DUYGUSAL VE ETKİLİ BIR FİLM

Filmin öne çıkan ismi, günah keçisi haline gelen Mary Surratt rolündeki Robin Wright.
Hapishanedeki yorgun bekleyişinin karakterde yarattığı tüm yıkımı perdeye yansıtıyor.
Suikastın tarihi gerçekleri kadar, Surratt ve onu savunan avukat Frederick üzerinden duygusallık da eklenmiş hikayeye.
Dava sürecinde olanlar ve haksızlıklar süresince izleyenlerde isyan duygularının yükselmesi kaçınılmaz.
Suikast, oyunculukları, anlatımı ve özellikle mahkeme sahnelerinde yaratığı gerçeklik duygusuyla etkili ve başarılı bir film.
Haftanın en iyisi demekte bır sakınca yok.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Şampiyon kim olacak?

ARABALAR 2
CARS 2
Yön: John Lasseter, Brad Lewis
Ses: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Michael Caine
Tür: Animasyon
Süre: 106 dk.

Haberin Devamı

2006 yılında hayatımıza giren Arabalar bu kez 3 boyutlu olarak ve içinde casusluk sosu ve çevreci mesajlar da bulunan karmaşık bır hikayeyle karşımızda. Yakışıklı yarış arabası Şimşek McQueen, kankası çekici kamyon Mater ile Dünya Grand Prix’sine katılmak üzere yola çıkıyor. Ve ikili kendilerini kirli oyunların tam ortasında buluyorlar. İlk filmin yönetmeni John Lasseter yanına bu kez Ratatuy’un yapımcısı Brad Lewis’i de almış. Ve çocukların boyunu aşacak olsa da yetişkinleri özellikle incelikli, detaylı görselliği ve aksiyonuyla memnun edecek bir film çekmiş. Arabalar 2’de en beğendiğim şey yönetmenler John Lassiter, Brad Lewis ve onların Pixar’daki kurmaylarının yarattığı görsel detaylardaki incelikler oldu. Her kare için ciddi ciddi uğraşıldığını görmek kuşkusuz izleyiciye kendini iyi ve özel hissettiriyor. Müthiş bir görsellik sunan İtalya sahilleri, Paris ve Londra kadar yarışların Tokyo ayağı da gayet tatmin edici. Arabalar 2, tamamen yetişkinler düşünülerek yapılmış bir animasyon gibi duruyor. Gerek bol aksiyonu, gerek gürültülü, hareketli sahneleri, gerekse de çevreci mesajları ile yetişkin izleyiciye hitap ediyor. Ama hikaye büyükler için bile zaman zaman fazlasıyla karmaşık ve kafa karıştırıcı. Çocuklar en fazla hızlı yarış sahnelerinden ve renkli arabalardan etkilenebilirler, ama o kadar. Son olarak 3 boyutlu gösterime geleyim. Gözlüklü seyrin filme pek bir artısı yok. Arabalar 2’yi, iki boyutlu izleseniz de bir şey kaybetmezsiniz.

Haberin Devamı

Vampirlerden kaçış

VAMPİR CEHENNEMİ
STAKE LAND
Yön: Jim Mickle
Oyn: Connor Paolo, Nick Damici, Kelly McGillis
Tür: Korku

Vampir Cehennemi, türünü ve türün izleyicisini sömürmeyen, incelikleri olan bir vampir filmi. Film izleyicisini, vampir-zombilerin insanlığı ele geçirdiği bir dünyaya götürüyor. Medeniyetin çöktüğü bu kıyamet sonrası düzende, hayatta kalan çok az sayıda insan ise vampirlerden kaçarak yaşam savaşı vermekte. Martin adlı bir genç de kendisini bu savaşın ortasında buluyor. Ona ülkenin ‘Yeni Cennet’i olan kuzeye gitmesi için tek yardım edebilecek kişi acımasız bir vampir avcısı olan Mister.

İtalya’dan üç farklı aşk hikâyesi

THE AGES OF LOVE
HER YERDE AŞK
Yön: Giovanni Veronesi
Oyn: Robert De Niro, Monica Bellucci, Laura Chiatti
Tür: Dram
Süre: 125 dk.

Haberin Devamı

Her Yerde Aşk, Giovanni Veronesi’nin yazıp yönettiği dört filmlik bir serinin parçası. Farklı çiftlerin ilişkilerini konu eden serinin her filminde bazı çiftler ana hikayeyi oluşturuyor, diğerleri ise yan karakterler olarak yer alıyor. Her Yerde Aşk, İtalya’da aşkın farklı hallerine bakış atan, romantik bir komedi olarak çıkıyor karşımıza. Hikaye, iş için uzak bir sahil kasabasına gelen avukat, karısını ilk defa aldatan ünlü bir televizyoncu, en yakın arkadaşının kızına aşık olan Amerikalı sanat tarihi profesörü üzerinden ilerliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!