Kiralık Aşk Barış Arduç hasta mı, ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Kiralık Aşk Barış Arduç hasta mı, ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2016 23:30

Star TV'nin sevilen romantik komedi dizisi Kiralık Aşk 30. bölümüyle bu akşam ekrana geldi. Ancak bu bölümde Ömer karakterini oynayan Barış Arduç, flashback tekniği kullanılarak diziye dahil olmuştu. Peki; Barış Arduç Kiralık Aşk'tan ayrıldı mı?, Barış Arduç'a ne oldu? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Kiralık Aşk dizisinin yakışıklı oyuncusu Barış Arduç'un (Ömer) uzun süren gribal hastalığının zatürreye dönüştüğü ve bu nedenle dizide rol almadığı açıklandı.

Son zamanlarda sağlık sorunları olduğu yönünde sosyal medya gündeminde olan Barış Arduç'un sağlık durumuyla ilgili net bilgiyi Kiralık Aşk dizisinin yapım şirketi yaptı.

Ortak Yapım şirketinden yapılan açıklama şöyle: “Oyuncumuz Barış Arduç’a uzun süren gribal hastalığı sonrası maalesef başlangıç seviyesinde zatürre teşhisi konulmuştur. Doktoru tarafından tüm gerekli tedaviler eksiksiz şekilde uygulanmaktadır. Kendisini merak edenlere selam söyleyen Barış Arduç’a, Ortaks Yapım ailesi olarak acil şifalar diliyor, bir an önce iyileşip aramıza katılmasını bekliyoruz. Oyuncumuz Barış Arduç hakkında konuyla ilgili çıkan veya çıkacak olan asılsız haberlere lütfen itibar etmeyiniz.”

Haberin Devamı

Üç hafta dizide olmayacak olan Barış Arduç yeni bölümlerde flashbackler (geriye dönüş) yoluyla yer alacak. Yapımcı Haktan Pak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de ilk defa yapılacak olan özel bir bölüm ile izleyici karşısında olacaklarını belirtti.

BARIŞ ARDUÇ'TAN HABER VAR!

Dizinin en son bölümünde rol almayan Arduç, 'Alkışlar iş arkadaşlarıma, teşekkürler herkese. Haftaya setteyim inşallah. Bir şey yok, geçti geçti' mesajıyla iyileştiğini duyurdu.

İşte Flashback Tekniği Kullanılan O Sahneler

Flashback Nedir?

Dizi ve sinema dünyasında çok sık olmasa da gerekli olduğu zamanlarda kullanılan Flashback (Geriye dönüş olarak da bilinir), sinema ve edebiyatta bir anlatım tekniği.

Sinemda flashback yalnızca anlatım teknikleriyle değil, çeşitli optik tekniklerle de gerçekleştirilir. Bunlar arasında, açılma ya da kararma (bir görüntünün karanlıktan yavaş yavaş aydınlanarak belirmesi ya da bunun tersi), zincirleme (bir görüntü kaybolurken bir başka görüntünün onun üzerine binerek yavaş yavaş belirmesi) ve noktalı açılma ya da kararma (sahnenin küçük bir noktadan başlayıp giderek büyüyen ve tam görüntüye dönüşen bir çember biçiminde açılması ya da bunun tersi) sayılabilir.

Haberin Devamı

Sinemada kullanılan bu geriye dönüşlerin kullanım türü, anlatı türü ya da taşıdığı anlama göre çeşitli sınıflandırmalar yapılabilir: Bunlardan en çok kullanılanı "bilmece flash back"tir. Bilmece flashback’lerde genellikle ölen bir kişinin bıraktığı bir sır araştırılır ve bütün tanıklıklar bu sır üzerinde yoğunlaştırılır: Bu sırada ilgisi olan tanıkların konuşmalarında geçmiş bazı sahneler yeniden canlandırılır.

Bazı filmlerde de flash back öykünün sonuç bölümüyle ya da sonuca çok az zaman kala başlar. Örneğin, ölüme mahkûm edilen bir adam idama götürülürken ya da köşeye sıkıştırılan adam öldürülmek üzereyken, onu bu sona getiren olayları hatırlayıp bir üçüncü kişiye anlatır.

Haberin Devamı

Böylece seyirci, yavaş yavaş filmin başladığı noktaya yaklaştıkça olayların nasıl sarpasardığını ve geriye çok az bir zaman kaldığını daha iyi hisseder.

BAKMADAN GEÇME!