Barış Akarsu'nun gitarı ilk sahneye çıktığı kafede

Güncelleme Tarihi:

Barış Akarsunun gitarı ilk sahneye çıktığı kafede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 11:37

Barış Akarsu’nun gitarı ve fotoğrafı, Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde sahneye çıktığı kafenin bahçesinde her zaman altında oturduğu ağaca asıldı.

Haberin Devamı

Barış Akarsu’nun anısı, Akademi Türkiye adlı yarışmaya katılmadan önce Ereğli’de 1 yıl sahneye çıktığı Cam Kafe’de de yaşıyor. Aynı kafede perküsyon çalan ve Barış ile aynı sahneyi paylaşan 49 yaşındaki İlhami Yeni, Barış’ın, “Kalbimizdesin, seni çok seviyoruz, hiç unutmayacağız” yazılı fotoğrafı ile gitarını, kafenin bahçesindeki ağaca astı.

KUMSALDA GİTAR ÇALARKEN BULDU

Barış Akarsu’yu Ereğli’de çalıştığı süre içinde 1,5 yıl evinde misafir ettiğini belirten İlhami Yeni, şunları söyledi:
“2000 yılında yelken yarışmaları için Bartın’ın Amasra İlçesi’ne gitmiştik. Barış, kumsalda gitar çalıyordu. Müziği ve ses tonu hoşuma gitti. Barış’a, ‘Seni Ereğli’ye götüreyim. Orada iyi para kazanırsın’ dedim. O da ‘olur’ diyerek birkaç gün sonra Ereğli’ye yanıma geldi. 19 yaşında pırıl pırıl bir gençti. 1,5 yıl benim evimde kaldı. 1 yıl aynı kafede birlikte çalıştıktan sonra yeni açılan barlarda çalmaya başladı. Baba- oğul gibi olduk. Çocuklarım Noyan ve Ozan’la çok iyi ilişkiler kurdular. O da artık ailemizden biriydi. Ardından 4 ay Antalya’da bir otelde animatörlük yaptıktan sonra tekrar Ereğli’ye döndü. Akademi Türkiye yarışmasına katılmasına da teşvik ettim.”
Geçen yıl Bodrum’da tatilde karşılaştıkları Barış Akarsu’nun kendisine gümüş bileklik ve yüzük hediye ettiğini anlatan Yeni, “Onun ölümü bizi çok üzdü. Onun anısını yaşatmak için, birlikte çalıştığımız kafede, her zaman altına oturduğu ağaca gitarını ve fotoğrafını astık. Barış hep kalbimizde yaşayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!