Bana nasıl uyuduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Güncelleme Tarihi:

Bana nasıl uyuduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2016 14:49

Gün sonunda iyi bir uyku vücut için çok önemli. İyi bir uyku, hem günün stresinden kurtulmanız hem de iyi bir şekilde dinlenebilmeniz açısından hayatımızın olmazsa olmazlarından. Yatağa kendinizi attığınızda farkında olmadan girdiğiniz yatış pozisyonlarının da kişiliğiniz hakkında önemli ipuçları verdiğini belirtelim.

Haberin Devamı

Yatağa girip sırtüstü yatanların genelde çoğunluk oluşturduğu bilinir. Kollarınız öne doğru uzatarak gergin bir pozisyonda uyuyanlar sabah kalktıklarında kendilerini daha iyi hissediyor. Yenilenmiş ve yeni güne başlamaya hazır olan vücut yataktan dinlenmiş bir şekilde kalkıyor. Ancak sırtüstü değil de. yüzükoyun yatmayı tercih edenleler için aynı şeyi söylemek mümkün görünmüyor.  Yüzüstü yatıp kollarını uzatanlar genelde bunu kontrol dışı yaptıkları belirlense de o pozisyonunda kalmış oluyorlar ve uyandıklarında oldukça yorgun ve enerjisiz bir şekilde yataktan çıkmış oluyorlar.Yatakta düz bir şekilde uyuyan kişilerin karakterleri daha inatçı oluyor. Uyandıklarında ise kendilerini daha gergin hissediyor.

En sık rastlanan uyku pozisyonlarından biri de cenin pozisyonu. Ayaklarını karınlarına doğru çekerek ve başlarını da öne eğerek uyuyanların daha stresli bir yapıda oldukları gözlemlenmiştir. Bu şekilde uyuduktan sonra sabah kalkanlar sabahları daha dinlenmiş ve streslerinden arınmış bir şekilde yataktan kalkıyor.

Haberin Devamı

BİLİNEN ALTI ÖNEMLİ UYKU POZİYONU

Uykunun kalitesini genelde yatış pozisyonları, iyi bir yatak ve diğer çevresel durumlar etkilese de, uyku pozisyonları genel olarak insan sağlığı ile ilgilidir. Aynı zamanda insanların bilinçaltında yatan sorunları ve kişilik özellikleriyle de ilişkilidir.

Bana nasıl uyuduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

1. Cenin pozisyonu: Yatakta yan tarafa doğru bükülerek aldığınız uyku pozisyonudur. En sık rastlanan uyku pozisyonudur. Bu şekilde uyuyan kişiler daha dışa dönük bir yaşasalar da karakter olarak hassas ve utangaç mizaçlara sahiptir. Çevrelerindeki insanlara alıştıktan sonra sıcakkanlı hallerini göstermekten de çekinmezler.

Sola kıvrılarak uyuma durumu bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Bu yüzden yaşamsal diye tabir ettiğimiz önemli organlar olan akciğer, mide ya da karaciğeri yatarken rahat ettirmek de önemlidir. Cenin pozisyonunda uyuyanlar için sola değil de sağa doğru bükülerek uyumaları daha yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

2. Kütük pozisyonu: Yatakta yatış şekli, iki kolun da aşağı doğru uzatılarak yan yatma pozisyonudur. Bu şekilde uyumayı tercih edenler daha dışa dönük ve uysal kişilerdir. Bu pozisyonda yatan kişilerin en belirgin özellikleri  çevrelerindeki kişilere çok kolay güvenmeleridir.

3. Hasret çekme pozisyonu: Bu uyku şekli de yine yana dönük bir pozisyon şeklidir ancak, kütük pozisyonundan farklı olarak iki kolun da öne doğru uzatılmış olmasıdır. Bu pozisyonda uyumayı tercih eden insanlar yenilikçidir ve yeni şeylere her zaman açıktır. Ancak bir o kadar şüpheci ve eleştirel de olabilmektedirler. Bir konu hakkında karar alma süreçleri de uzundur. Aldıkları karardan dönmeleri de biraz zordur.

Haberin Devamı

Bana nasıl uyuduğunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

4. Asker pozisyonu: Sırtüstü yatış pozisyonudur. Bu yatış şeklinde kollar iki yana konumlanır. Asker pozisyonunda uyuyan kişiler sessiz ve içine kapanıktır. Hayat standartlarının yükseltilmesi için oldukça çaba sarfeden kişilerdir. Sadece kendilerini değil çevrelerinde kişiler için de oldukça düşünceli kişilerdir. Ancak bu şekilde sırtüstü uyumak nefes problemlerine ve horlamaya neden olabilir. Bu kişilerin yüzüstü pozisyonunda yatmaları sağlıkları için daha iyi olacaktır.

5. Serbest düşüş pozisyonu: Bu yatış pozisyonu midenin üzerinde, eller başın üstünde ve yastığın etrafında ,başınız da sağ ya da sol yana dönük yatış pozisyonu olarak tanımlanır. Bu uyku pozisyonunda kişiler dışadönük ve atılgandır. Ayrıca eleştirel bakış açılarına sahiptirler. Serbest düşüş pozisyonunda uyuyan kişilerin sindirim sistemleri daha iyi çalışır. Diğer yüzükoyun pozisyonlar da sindirim için olumlu etkiler yapar.

Haberin Devamı

6. Deniz yıldızı pozisyonu: Deniz yıldızı pozisyonu daha serbest bir şekilde sırtüstü ve kollar başın üstünde oluşturulduğu uyku pozisyonudur. Bu şeklinde uyuyanlar iyi bir dinleyicidir. İyi dinleyici olmalarının yanında oldukça güvenilir arkadaşlardır. Yardımsever kişilik özellikleri vardır.

Yatış pozisyonları genelde nefes almamızı etkilediği için düzgün bir şekilde yatakta pozisyon almak, güne daha dinlenmiş uyanmak için oldukça etkilidir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!