Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2005 00:00
Yılın ilk ayı olan ocakta; uskumru, istavrit, lezzetli hamsi, lüfer ve kefal. Ayrıca çinekop, kofana, tekir, mezgit. Şubatta muhteşem lezzetli kalkanın yanında tekir ve kefal de devreye girer. Kalkan ve levreğin lezzeti martta da devam ederken esas kalkan bolluğu nisanda yaşanır. Mercan, mezgit, kefal, kırlangıç, kılıç, barbunya da nisanın bereketli havasında ortaya çıkar. Suların ve havanın iyice ısınmaya başladığı mayısta ise dil balığı, iskorbit ve levrek en lezzetli halleriyle sofraları şenlendirir. Haziran ayının bereketsizliğinden sonra, temmuzda çingene palamudu akın akın suları doldurur. Ağustosun sardalyasını eylülün de iri palamudunu kaçırmayın derim. Eylülde ızgaraya lüfer koyup aralıktaki
balık bolluğunu bekleyin.Balığın taze olup olmadığını anlamak için parmağınızla karnına bastırın. Çukurluk hemen düzeliyorsa balık taze demektir. Kuşkonmazlı sucuklu pizza4 kişilikHazırlama süresi 30 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi4 su bardağı un1
yemek kaşığı toz maya1 çay bardağı süt1 çay bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sıvıyağÜzeri için2 yemek kaşığı rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı kuru kekik20 dilim sucuk 12 adet kuşkonmaz1 su bardağı rendenmiş taze kaşar peyniriToz mayayı yoğurma kabına aktarıp üzerine ılık süt ve suyu ekleyerek mayayı ezin. Tuz, sıvıyağ ve yoğurdu ilave edip unu da azar azar ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru dinlenip mayalanması için 30 dakika bir kenarda bekletin. Dinlenen hamur artık elinize yapışmayacaktır. Hamuru 4 eşit parçaya ayırıp hazırladığınız bu bezeleri tezgahın üzerine alın. Elinizi zeytinyağına batırıp hamur parçalarını yemek tabağı büyüklüğünde açın. Öte yandan, rendelenmiş domates ve kekiği derin bir kapta karıştırıp pizzaların üzerine yayın. Üzerlerine sucuk dilimlerini paylaştırıp kuşkonmazları yerleştirin. en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirdikten sonra tüm hamur parçalarına aynı işlemi uygulayın. Pizzaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 5 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. Limonlu cevizli şokola6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 15 dakikaMalzeme listesi6 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya2 adet yumurtanın sarısı2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı buğday nişastası1 adet limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı hindistancevizi tozuSüslemek için1 su bardağı dövülmüş ceviz12 adet rulo kat gofretÖnce, yumurta sarıları, un ve nişastayı derin bir kapta mikserle 1-2 dakika kadar çırpın. Limon kabuğu rendesini ilave edip vanilya ve toz şekeri ekleyin. Son olarak, sütü de azar azar aktarıp tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar, mikserle 3-4 dakika çırpın. Hazırladığınız bu karışımı orta boy bir tencereye aktarın. Sürekli karıştırarak koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca hemen hindistancevizini de ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şoklolayı kup bardaklarına ya da cam kaselere eşit olarak paylaştırın. Üzerini rulo kat ve dövülmüş cevizle süsleyip servise sunun.
button