Güncelleme Tarihi:
Televizyonculuktan müzik dünyasına geçişiniz nasıl oldu?
- Bakkal, benim uzun süredir hayalini kurduğum bir projeydi. Ancak hayat beni başka mesleklere itti... Çok uzun zamandır televizyonculuk yapıyorum. Yerel kanalları da hesaba katarsak 18 yıldır ekranlardayım. Televizyon müzikten daha ağır bastı açıkçası. Tabii bir de radyoculuk geçmişim var. Radyo ve televizyonu uzun süre bir arada götürdüm. O dönemde sahne şovu da yaptım. O şovlarda bir süre sonra kendi şarkılarımı söylemeye başladım. Ve sonrasında da şarkıcılık işini resmileştirelim dedim ve Tevfik’le bu albümü hazırladık.
Neden “Bakkal” adını verdiniz grubunuza? Bu, ‘bakkal müziği’ tanımına bir tepki mi?
- Hande Yener, Demet Akalın’la atışırken ‘bakkal müziği’ tanımını çok çabuk tüketilen şarkılar için kullandı. Ancak ‘bakkal’ aslında popüler olan müziklere verilen addır. Mesela gece dışarı çıktınız diyelim, “Şu kulübe gitmek istiyorum” dersiniz, arkadaşınız da “Orası çok bakkal çalıyor, ben bu akşam blues, caz dinlemek istiyorum” der. Biz de neredeyse tüm Türkiye’nin bildiği şarkıları cover’lıyoruz. Örneğin “Bu Gece Barda”yı herkes biliyor. Yalnız sound’u değiştirmemiz gerekiyordu, biz de altyapıları rock yaptık, üstüne trompetler ve saksafonlar kullanarak Balkan ezgileri kattık, müziği yumuşattık. Buradaki amacımız da 7’den 77’ye herkesi bir yelpaze içerisinde avucumuza almaktı. Eğer o rock öğelerini çok yukarıda tutsaydık, sadece gençlere hitap edebilirdik ama şimdi şarkılarımızı teyzeler de dinleyebiliyor.
NE ROCK’ÇIYIZ NE DE POPÇU
Yaptığınız müzik için “ne pop ne de rock” demişsiniz...
- Evet, ne rock’çıyız ne de popçu. Müziğimizi dinlediğinizde bütün rock öğelerini taşıdığını görüyorsunuz. Anadolu rock değil, rock’n roll değil, pop desen hiç değil! Balkan enstrümanlarının araya girmesi, müziğimize biraz Goran Bregoviç havası kattı. Yaptığımız müziğe isim koyamayınca biz de “Bakkal müziği yapıyoruz” dedik.
Albümdeki şarkıları nasıl seçtiniz?
- Çok bilinen şarkıları seçtik. Kendi aralarında gizli bir bileşke var bu şarkıların. O bileşkenin nedeni de futbol taraftarlarının bu şarkıları çok iyi bilmesi. Taraftarlar gol gelsin diye “Pınarbaşı Burma Burma”yı söyler, gol gelince de “Bu Gece Barda”yı.
LANSMANA KATILANLAR KAN TER İÇİNDE KALDI
Albümü sadece futbol taraftarlarına yapmışsınız gibi konuştunuz...
- Sadece futbol taraftarlarına değil, büyük bir kitleye yaptık albümü. Çünkü bu şarkıları tüm Türkiye biliyor. Albüm lansmanında bizi dinlemeye gelenler, üç şarkıyı üst üste söyleyince coşkudan kan ter içinde kaldı, 15 dakika kendilerine gelemediler. Çünkü biz yıllardır bildikleri melodileri başka bir enerjiyle birleştirdik.
“Koyver Gitsin”, bir maxi single. Albüm yaparsanız, yine popüler şarkıları mı cover’layacaksınız?
- Bir sonraki albüm eylül ya da ekim ayında çıkacak. Onda kendi şarkılarımıza yer vereceğiz. Ama “Bakkal”ın tadını ve nostaljisini kaybetmeye de niyetli değiliz. Her albümde tozlu raflardan inmiş şarkılara yer vereceğiz.
TARAFTAR MARŞI’NA SÖZ YAZAR MISINIZ
Albümünüzde Taraftar Marşı’na da yer vermişsiniz...
- O melodiden beste yaptım. Üzerine de milli takım için söz yazdım ama stüdyoda bunu okumaktan vazgeçtim. Ve marş, sözsüz olarak yer aldı albümde. Sonra Türkiye’de insanlar söz yazmayı sever diye düşündüm ve bir yarışma düzenlemeye karar verdim. www.bakkalmusic.com.tr sitesinde 10 gün sonra başlayacak yarışmada birinci olan şarkıyı mayıs ayında dijital olarak piyasaya çıkaracağız ve milli takıma hediye edeceğiz.