Bakırköy’ün yeni çekim merkezini iki ayda 4 milyon kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bakırköy’ün yeni çekim merkezini iki ayda 4 milyon kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2008 00:00

İstanbul’un Bakırköy bölgesinde iki ay önce açılan Capacity Alışveriş Merkezi, birçok markanın o bölgede açılan ilk mağazasını içinde barındırıyor. Bunların arasında Midpoint, House Cafe gibi kafe ve lokantalar, Gap, Camper gibi giysi, ayakkabı ve aksesuvar markaları bulunuyor. Bu nedenle yeni alışveriş merkezi çok ilgi görüyor.

İstanbul Bakırköy’de Carousel, Galleria ve Town Center’dan sonra açılan dördüncü alışveriş merkezi Capacity, bölgede büyük bir ilgiyle karşılandı. Capacity; Sirkeci, Zeytinburnu, Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Florya, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçeşehir’i kapsayan geniş bir bölgede bugüne kadar olmayan markaları bir araya getirdi.

İstanbul’un Nişantaşı, Bağdat Caddesi, Kanyon, İstinye Park gibi yaşam merkezlerinde lokanta veya mağaza açan pek çok tanınmış marka, Bakırköy tarafına Capacity Alışveriş Merkezi sayesinde geldiler. Örneğin Midpoint, Chocolate, Kitchenette, House Cafe gibi lokanta ve kafeler bölgedeki ilk şubelerini Capacity’de açtılar. GAP, Sephora, Banana Republic, Douglas, Hugo Boss, Vario, M.A.C, Electroworld, BCBGMaxazria, Zara Home, Bershka, Mom to Be, C&A, Next Kids, Kabalcı Kitabevi, Calzedonia, İntimissimi, Camper, L’Occitane gibi markalar da İstanbul’un bu bölgesinde yaşayanlarla Capacity sayesinde tanıştı.

ADI KAPASİTESİNDEN GELİYOR

Capacity, AVM yapıp işleten Uzman İnşaat, Gül Keleşoğlu, Kameroğlu, Beyaz ve Zirve İnşaat’ın ortak girişimi. Şu anda Yatırım İşletmecilik Turizm tarafından işletiliyor. Merak edenler için hemen söyleyelim; 110 bin metrekarelik bir alana, 2400 araç kapasiteli bir otoparka sahip bu alışveriş merkezi, konumlandığı alanın büyüklüğü ve şehrin en canlı bölgelerinden birinde yer alması nedeniyle Capacity (kapasite) adını taşıyor.

Etrafında başka alışveriş merkezleri olmasını, özellikle de İstanbul Caddesi’nde Carousel’in tam karşısında konumlanmasını dezavantaj olarak düşünenler için Capacity Genel Müdürü Tarkan Yurdaay "Marka karmasını doğru yapan AVM’ler, bulundukları bölgeyi de bir çekim merkezi haline dönüştürürler" diyor. Alışveriş merkezi, deniz otobüsü ulaşımının kolay olması ve merkezi konumunun da yardımıyla, açıldığı günden bu yana iki aylık sürede 4 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı.

Capacity, her katında ayrı bir yaşam varmış gibi tasarlandı. En üst katta Cinebonus’a ait dokuz sinema salonu var. Kabalcı Kitabevi de burada bir şube açtı. Midpoint, House Cafe, Venge Plus, Kitchenette, Filicori, Barnie’s, Davidoff gibi restoran ve kafeleriyle sabah saat 01.00’e kadar hizmet veriyor. Bu sayede alışveriş merkezi, eğlenceyle alışverişi birleştiriyor.

HANGİ MAĞAZALAR VAR?

Adidas, Adil Işık, Banana Republic, Batik, Bebe, Bershka, Beymen, Cacharel, Calzedonia, Camel Active, Carnevale, Colin’s, Converse-Columbia, Damat ADV Tween, De Facto, Dockers, Ender Spor, Gap, FStar, Herry, Hugo Boss, Intimissimi, İpekyol Machka, Jeantonic, Kiğılı, Koton-Ole, La Senza, Lacoste, LCWaikiki, Levis, Mango, Marks & Spencer, Massimo Dutti, Mavi Jeans, Mom-To-Be, Network, Oysho, Park Bravo, Penti, Pierre Cardin, Ramsey, Reebok, Sarar, Stefanel, Stradivarius, Sunset, Tiffany, Tommy Hilfiger, US Polo, Twist, Vakko, Zara, Zeki Triko, Aldo, Arrow, Ayakkabı Dünyası, Bambi, Camper, Derimod, Desa, Elle, Hotiç, İnci, Matraş, Nine West, Tanca Plus, C&A Kids, Gap Kids, Next Kids, Toyz Shop, Accesorize, Karınca, Piatti, Douglas, L’Occitane, MAC, Sephora, Atasay, Glitz, Swatch, Saat & Saat, Arçelik, Electroworld, Sony Center, Kabalcı Kitabevi.

HANGİ KAFELER VAR?

Aldente, Barnies Coffee, Cafe Crown, Cafe Mariposa, Chocolate, Coffee To Go, Filicorizecchini, Fimm Cafe, Gloria Jeans, Jazz Bistro by Davidoff, Kahve Dünyası, Kitchenette, Mado, Midpoint, Özsüt, Starbucks, Tchibo, The House Cafe, Venge Restaurant, Waffle House, Punto by Mirror.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!