Babalık kavgası büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Babalık kavgası büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2004 01:38

Kendisinin Cem Karaca’nın oğlu olmadığını iddia eden üvey annesi İlkim Karaca hakkında tazminat davası açan Emrah Karaca, DNA testi yaptırmak istedi. İlkim Karaca’nın avukatı da, testi kendilerini haklı çıkartmak için istediklerini söyledi.

İddia, Cem Karaca’nın geçtiğimiz şubat ayında ölümünün üzerinden 40 gün dahi geçmeden son eşi İlkim Karaca tarafından ortaya atıldı. Karaca’nın, ‘Cem tıbben baba olamıyordu. Emrah onun oğlu değil’ iddiasını, ilk eşi, tiyatrocu Semra Özgür de doğruladı.

İkinci eş Meriç Başaran ise Cem Karaca’dan hamile kaldığını ama şartlar uygun olmadığı için doğurmadığını söyleyerek bu iddiaları çürüttü.

Basına yansıyan bu iddalarla kişilik haklarına saygısızlık yapıldığını belirten Emrah Karaca ile annesi Feride Balkan, İlkim Karaca hakkında Bakırköy 8’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 100 milyar liralık tazminat davası açtı.

DNA testi istemi değerlendirilecek

Önceki gün görülen duruşmaya, Feride Balkan ve taraf avukatları katıldı. Emrah Karaca, askerde olduğu için avukatı aracılığıyla mahkemeye dilekçe sunarak, DNA testi istediğini, babasının Cem Karaca olduğundan emin olduğunu belirtti.

İlkim Karaca’nın avukatı ise iddianın tespiti için kendilerinin de DNA testi istediklerini söyledi. DNA testi isteminin daha sonra değerlendireceğini belirten hakim, duruşmayı bazı özel televizyonlarda yayınlanan İlkim Karaca’nın beyanlarına ilişkin kasetlerin istenmesi için erteledi.

Veraset ilamıyla ilgili kimsenin kapısına dayanmadım

İlkim Karaca, basına yaptığı açıklamalarda, ‘Cem hep ‘Emrah oğlum mu, değil mi?’ şüphesiyle yaşadı. Oğluna DNA testi istediğini söylediğinde o, ‘Baba sonuca katlanabilecek misin?’ diye sorardı. O ve annesinin tek istediği şey para. Cem’in ölümüyle onlara gün doğdu’ ifadelerini kullanmıştı.

Emrah Karaca ise, ‘Veraset ilamıyla ilgili kimsenin kapısına dayanmadım. İddia edildiği gibi babamın ölümünden 3 gün sonra değil, 15 gün sonra veraset ilamı çıkarıldı. Mal tespiti de 37 gün sonra yapıldı’ yanıtını vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!