OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2001 00:00
ABD'deki Yale Tniversitesi'nde yapılan bir araÅŸtırma, hayvansal protein ve B12 vitamininin mide kanseri riski yarattığını ortaya çıkardı. Aynı araÅŸtırmaya göre C vitamini ise mide kanseri riskini yüzde 40 oranında azaltıyor. Yale Ãœniversitesi araÅŸtırmacıları, etli ve sütlü yiyeceklerden sakınarak, sebze, meyve ve lifli yiyeceklerle beslenen, bol vitamin alan kiÅŸilerde kanser riskinin azaldığını açıkladılar. Yale Ãœniversitesi'nde mide kanseri olan 1095 hastanın beslenme ÅŸeklini araÅŸtıran Dr. Susan Mayne ve arkadaÅŸları, aldıkları cevaplarla, mide kanseri olmayan 687 kiÅŸinin beslenme alışkanlıklarını karşılaÅŸtırdılar. AraÅŸtırma sonucu, hayvansal yiyecekler ile kanser vakaları arasında iliÅŸki bulunduÄŸunu ortaya koydu. AraÅŸtırmada, ÅŸiÅŸmanlık sorununun da kanser riskini beraberinde getirdiÄŸi belirlendi. Â
button