B grubu tavuk yerine hindiyi tercih etmeli

Güncelleme Tarihi:

B grubu tavuk yerine hindiyi tercih etmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bu gruptakiler uygun beslenme düzenini uygularsa uzun ve sağlıklı bir ömür sürdürebilirler

Kan grubu, coğrafya ve ırkın birleşmesiyle insanların kimliği oluşur. Ancak bazı antropologlar, insanların kişiliklerini ırklarına göre değerlendirmenin meseleyi çok basite indirgemek sayılacağını belirtiyorlar. Derinin rengi, etnik töreler, yerleşim bölgeleri ve kültürel kökler, insanları birbirlerinden ayırt etmeye yeterli değil. Aslında insanların ortak yanları, bizim tahmin ettiğimizden çok fazla. Bir anlamda hepimiz kardeşiz. Yani kan kardeşiyiz. Kan grubu, kişilik belirlemede ırktan çok daha önemli bir rol oynuyor. Atalarımız, her birimize kan gruplarımız aracılığıyla özel birer miras bırakmış. Bu miras, her hücremizin çekirdeğinde varlığını sürdürüyor. Genetik özelliklerimizi öğrenmek için kan gruplarını bilmemiz gerekiyor.

ATALARI GÖÇEBEYDİ

0, A ve B kan grupları arasında B grubu, coğrafi dağılımı en belirgin olandır. Japonya'dan Moğolistan'a, Çin, ve Hindistan'dan Ural dağlarına kadar olan geniş bir bölgede B grubuna dahil olanlar çoğunluktadır. Ural dağlarından batıya doğru gidildikçe, B grubu kan yapısına sahip olanların sayısal yoğunluğu azalır. Avrupa'nın batı ucunda kan grubu B olan çok az sayıda kişi vardır. Asyanın göçebe topluluklarının batıya göç etmelerinin bir sonucudur bu. Örneğin Almanlar ve Avusturyalılar arasında B grubuna çok fazla rastlanmasının da önemli bir nedeni var. Almanya'da özellikle Elbe Nehri'nin yukarı ve orta kesimlerinde B grubuna dahil olanlar dikkat çeker. Çünkü bu bölge eski devirlerde uygarlıkla barbarlığı birbirinden ayıran çizgi üzerindedir.

HİMALAYALAR'DA GÖRÜLDÜ

Bazı yahudi toplumlarında B grubu'nun ağırlıklı olması, antropologların ilgisini çekiyor. B grubu kan, M.Ö. 10000-15000 yılları arasında, Himalaya bölgesinde ortaya çıktı. Bugünkü Pakistan ve Hindistan B grubunun doğduğu bölgeler olarak biliniyor. Doğu Afrika'nın sıcak düzlüklerinden Himalayalar'ın dondurucu tepelerine göç edenlerin iklim değişikliğine uyum sağlamaları çok uzun sürmüş olmalı. Ve B kan grubunun ortaya çıkması da bu değişiklikten kaynaklanmış olabilir. Göçebeler, Asya'nın ortalarına doğru ilerlerken iki ayrı B grubu kan türü ortaya çıktı. Güney'de tarımla uğraşanlar ve kuzey ile batıyı istila eden savaşçı barbar gruplar. Yaşam tarzları gibi beslenme alışkanlıklarında da farklılık gösteriyorlardı. Güney Asya mutfağında süt ürünlerine çok az rastlanır. Asyalı'nın inancına göre, süt ürünleri, barbarlara uygun yiyeceklerdir.

B GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

Dengelidir

Sindirim sistemi dayanıklıdır

Beslenmede katı kuralcı değildir

Sütlü besinlere ilgi duyabilir

Strese karşı yaratıcılığını kullanır

Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir

MÜZMİN YORGUNLUK SENDROMU

0 grubu ve A grubu birçok bakımlardan birbirlerinin tam karşıtı özellikler taşırlar. Fakat B grubu bazı bakımlardan 0 grubunu anımsatır. O kadar ki, bu iki kan grubunun birbirlerine bağlı olduklarını söyleyebiliriz. Tam böyle düşünürken B grubunun bilinmeyen bir özelliği ortaya çıkabilir. Aslında B grubu, insanoğlunun evrim yolculuğunda farklı özellikleri olan insanları ve kültürlerin birleştiricisi sayılır.

Genelde B grubuna dahil olanlar en ağır hastalıklara karşı bile dayanıklı olurlar. Çağdaş yaşamın getirdiği sorunlar, örneğin kalp hastalıkları ve kanser türleriyle mücadelede kan grubu B olanlar başarılı olabilir. Ancak bu gruptakiler, az görülen hastalıklara karşı kendilerini o kadar iyi savunamazlar. Egzotik bağışıklık sistemi düzensizlikleri ve müzmin yorgunluk sendromu gibi sorunlar onları yenik düşürebilir.

DİYET NASIL OLMALI

B Grubundakiler, kendileri için uygun olan beslenme düzenini eksiksiz uyguladıkları takdirde uzun ve sağlıklı bir ömür sürdürebilirler.

B Grubunun diyeti değişik türlerde yiyecekleri kapsar. Hayvansal gıdalarla sebzeler arasında tam bir denge kurulur. B grubu, A ile 0 grupları arasında denge kurar.

B grubundakiler için mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam kilo aldıran besinlerdir. Bu yiyecekler, kişilerde yorgunluk, vücudun su tutması ve kan şekerinde düşüklük gibi sorunlar yaratır.

Özellikle yemeklerden sonra kan şekerinin düşmesinden yakınanlar, azar azar ve çok sık beslenmeleri gerektiğine hükmederler. Oysa önemli olan öğünlerin sıklığı değil seçilen yiyeceklerdir. B grubundakilerde kan şekerinin düşmesi sık görülen bir olaydır. Saydığımız yiyeceklerden uzak durulması, bu sorunun B grubundakiler için bir tehlike olmaktan çıkmasını sağlayabilir.

KOLAY KİLO VERİRLER

Kısa aralarla yemek yemeyi alışkanlık haline getirenler, çok kısa bir süre sonra sık sık acıkmaya başlarlar. Kilo vermeye çalışanlar için bu hiç de olumlu bir gelişme değil.

Kan grubu B olanların kilo vermekte pek de zorlanmadıkları biliniyor. 0 grubundakiler tiroid problemleri yüzünden kilo vermekte zorlanırlar. oysa B grubundakilerin böyle bir sorunları yoktur. Aşırıya kaçmamak koşuluyla sütlü besinlerden de yararlanabilirler.

KARİDES, KALAMAR YOK

B grubundakilerin vücut sistemlerinde stres yorgunluk ve kırmızı et arasında bir bağ olduğu belirtiliyor. B grubundaki atalarınız, kırmızı et yerine değişik et türlerini tercih etmişlerdi. Eğer bağışıklık sisteminizde sorun varsa, kuzu eti ya da tavşan eti yememelisiniz. Dana ve hindi etini tercih etmelisiniz.

B grubuna dahil olanlar piliç etinden uzak durmalıdırlar. Günümüzde böyle bir uygulamayı kabullenmek gerçekten çok zor. Tavuk eti yerine hindi eti tercih edilmeli. Çünkü piliç etinde bulunan bazı maddeler, B grubuna zarar verir.

Derin denizlerde yaşayan balıklar da B grubu için yararlıdır. Fakat ıstakoz, karides, kalamar ve midye gibi deniz ürünlerinden uzak durulmalı.

SÜTLÜ BESİNLER YARARLI

Kan grupları arasında sütlü besinlerden yarar sağlayan tek grup B'dir. Ancak Asya kökenli B grubu mensuplarının sütlü besinlere alışmaları zaman alabilir. Sütlü besinler, Asya'ya Moğol istilalarıyla ulaşmıştı. Barbarların besini sayılan sütlü yiyeceklere tepki gösterilmesini de yadırgamamak gerekir. Afrika kökenli B grubu mensupları da sütlü besinlere uyum sağlamakta zorlanırlar. Sütlü besinlere tepki gösteriyorsanız, soya ürünleriyle sütlü besin ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Sindirim sisteminizin düzenli çalışabilmesi için zeytinyağını mutfağınızdan eksik etmemelisiniz. Gün aşırı bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketmelisiniz. Susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı B grubundakilerin sindirim sistemi için zararlıdır.

Sebzelerin hemen hepsi B grubu için yararlıdır. Günde dört beş öğün haşlanmış sebze yiyebilirsiniz. B grubunun uzak durması gereken sebzelerin sayısı çok azdır. Domatesten uzak durulmalı. Zeytinyağı çok yararlı olduğu halde, tane zeytin sindirim sistemine zarar verebilir. Ama diğer kan gruplarına kıyasla çok daha zengin bir sebze çeşidinden yararlanabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler sizin için bire birdir. Ayrıca patates, lahana, ve mantarı da çekinmeden yiyebilirsiniz.

Kahvaltı

Meyve kokteyli

2 dilim mısır ekmeği

2 dilim beyaz peynir

1 haşlanmış yumurta

Yeşil çay

Öğle yemeği:

Marul, salatalık, peynir,

zeytinyağı ve limonlu salata

1 Muz

Ot çayı

İkindi:

1 dilim elmalı kek

Ot çayı

Akşam yemeği:

Kuzu pirzolası

Esmer pirinç pilavı

Haşlanmış sebze

Yoğurt

1 kadeh şarap

KAN GRUBU B OLANLARA ÖNERİLER

Kan grubu B olanlar aslında şanslıdırlar. Onlar için önerilen beslenme planını aynen uyguladıkları takdirde önemli hastalıklara yakalanma olasılıkları azalır. Evet, beslenme planınızı aynen uygulayın ve vitamin ve mineral takviyesi almak zorunda kalmayın

B grubundakiler stres ile mücadelede başarılı olurlar. Vücut egzersizleriyle, zihinlerindeki sorunlardan kurtulmayı başarırlar. Ancak kazanma hırsına gerek olmayan spor dalları onlar için uygundur.

Vücut egzersizleri herkes için gereklidir.Fakat basketbol, tenis, voleybol gibi rekabet içeren sporlara yönelmeleri doğru olmaz.

Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kez

Bisiklet (45-60 dakika) haftada3 kez

Yüzme (30-45 dakika) haftada 3 kez

Golf (60 dakika) haftada 2 kez

Hatha Yoga (45 dakika) Haftada 2 kez

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!