Aynı rolün gelmesi hoş bir tesadüf

Güncelleme Tarihi:

Aynı rolün gelmesi hoş bir tesadüf
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2012 00:00

Pınar Öğün, oyunculuk kariyerine Londra-İstanbul hattında devam ediyor.

Haberin Devamı

Bu bahar yeniden İngiltere yollarına düşecek olan Öğün, Londra Dramatik Sanatlar ve Müzik Akademisi’nden mezun olur-ken rol aldığı “Pen-tecost” oyunuyla yıllar sonra yeniden  sahneye çıkacak.

*  Londra’da sahnelenecek  Pentecost adlı tiyatro oyununda rol alacaksınız. O projeyle ilgili biraz bilgi verir misiniz?

-  “Pentecost”, David Edgar tarafından 19 yıl önce yazılmış ve National Theatre’da oynanmış. “Pentecost”da karakterler farklı uyruklara sahip. Oyunun National Theatre’daki ilk sahnelenişinde bütün karakterleri ıngiliz oyuncular canlandırmış. Daha sonra Amerika’da birçok farklı yerde perde açmış. Biz de oyunu Shoreditch Kilisesi’nde oynayacağız. Provalar 13 şubat’ta başlıyor. 7 Mart-9 Nisan tarihleri arasında her gün perde açacağız.

*  Pentecost ne anlatıyor?

- Hikaye, Balkanlar’da, ismi belirsiz bir ülkede, bir kilisede geçiyor. Ama ülke yıllar boyu el değiştirdiği için Ortodoks kilisesi de olmuş Katolik kilisesi de... El değiştirdikçe duvarları kat kat boyanmış bir kilise... Gabriella, kilise duvarlarının en alt katmanındaki bir freski, tarihi belgelerden de faydalanarak tek başına keşfediyor. Oyun, Gabriella’nın bu freske dayanarak Rönesans sürecinin Avrupa’da değil Balkanlar’da yaşandığını ispatlama çabasını anlatıyor.

*  Siz de Gabriella’yı canlandırıyorsunuz.

- Evet. Gabriella Rönesans sürecinin Avrupa’da değil Balkanlar’da yaşandığını ispatlamaya çalışırken, dünyanın çeşitli ülkelerinden mülteciler kiliseye girip Gabriella dahil içeridekileri rehin alıyor.

*  Okuldayken de aynı rolü oynamanız ilginç bir tesadüf...

- Çok hoş bir rastlantı oldu benim için. Londra Dramatik Sanatlar ve Müzik Akademisi’nde öğrenciyken, bu oyun mezuniyet oyunu olarak seçilmiş ve başrol olan Gabriella karakteri bana verilmişti.     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!