Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 1997 00:00
PAZILI MAKARNALI OMLETDünyanın çeşitli bölgelerinde üretilenlerden daha küçük yapraklı ve daha ince saplı pazıların yetiştiği ülkemizde, bu sebze daha çok ıspanak gibi pişiriliyor. Bununla birlikte deneyenler pazı yapraklarıyla yapılan zeytinyağlı ve etli dolmalarının lezzetlerinin de enfes olduğunu bilirler. Haşlanmış pazı sapları, üzerlerine gezdirilmiş zeytinyağı, limon ve sarmısaklı sosla, kızarmış ve ızgara balıkların yanında enfes bir eşlikçidir. Pazının İçerdiği madeni tuzların ve vitaminlerin, güçlendirici etkileri olduğu bilinir. Pazıyı bu ayın sebzesi olarak seçen Lezzet Dergisi, bu sebzeyle yapılabilecek onlarca çeşit
yemek olduğunu hatırlatıyor. İşte pazıyla yapabileceğiniz leziz bir yemek:Yapılışı: Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtası üzerinde ince ince kıyın. Soğanı temizleyip küçük küçük doğrayın. Biraz yağla kavurun. Bu arada m2akarnayı haşlayıp süzün. Bir başka kapta yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiberi karıştırın. Haşlanmış pazıyı, makarnaları ve kavrulmuş soğanı ilave edip iyice harmanlayın. Küçük çaplı bir teflon tavada bir kahve fincanı sıvıyağı kızdırın. Üzerine hazırladığınız karışımı boşaltıp ağzı kapalı olarak pişirin. Omleti alt üst ederek iki tarafını iyice kızartın. Bir kalıp halinde pişen pazılı makarnalı omleti sıcak olarak servis yapın.Malzeme:1/2 demet pazı yaprağı1/2 paket fiyonk makarna1 kuru soğan 2 yumurta2 yemek kaşığı yoğurt3 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un1 kahve fincanı sıvıyağ, tuz, karabiber
button