Aya İrini'de Mullova rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Aya İrinide Mullova rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 13:34

Dünyanın yaşayan en büyük violin virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Viktoria Mullova, İstanbul Topkapı Sarayı bahçesinde bulunan Aya İrini Kilisesi'nde bir konser verdi. Salonu tıklım tıklım dolduran sanatseverler Mullova'nın klasik müzik eserleriyle ilgi ile dinledi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR RUS KÖYÜNDEN İSTANBUL'A

Ukrayna’nın küçük bir köyünde doğan Viktoria Mullova, 4 yaşında başlayan keman tutkusunu hayatının bir vazgeçilmezi haline getirdi. Daha minik bir çocukken babasının öğretmenliğinde başlayan amatör keman serüveni, Eski Sovyetler Birliği zamanında Moskova Konservatuarında aldığı eğitim ile profesyonelliğe dönüştü. Eğitimi ardından katıldığı her platformda büyük beğeniler kazanan Mullova, ülke genelinde ve dünya çapında bir çok ödüle layık görüldü. 1983  yılında ülkesinden ayrılan sanatçı, Amerika Birleşik Devletleri ve ardından İngiltere’de hayatını devam ettirdi. Şu an halen kendi gibi müzisyen olan çello sanatçısı eşiyle İngiltere’de yaşamını sürdüren Mullova, dünya çapında başarılarını sürdürmeye devam ediyor. 

Haberin Devamı

Aya İrinide Mullova rüzgarı esti

Barok müzik, Bach ve Vivaldi deyince akla ilk gelen isimlerden olan Mullova, Miles Davis the Bee Gees ve Weather Report gibi müzisyenlere kendi yorumuyla farklı bir renk kattı. Dünyanın sayılı senfoni orkestralarıyla çalışmış olan sanatçı, seçkin klasik müzik festivallerinin aranan en büyük yüzü konumunda. Mullova’nın müzik yelpazesi baroktan klasiğe çağdaş yorumlarda füzyon ve deneysel müziğe kadar uzanıyor.

Aya İrinide Mullova rüzgarı esti

AYA İRİNİ'NİN TARİHİ DOKUSU EŞLİĞİNDE MÜZİK

İstanbul’un tarihi yarımadasında bulunan, birçok medeniyete tanıklık etmiş, Türkiye’nin ilk müzesi olarak bilinen ve ülkemizin en önemli tarihi değerlerinden olmakla birlikte hali hazırda anıt müzesi olarak formunu korumaya devam eden Aya İrini’de gerçekleşen konser, mekanın atmosferi ve klasik müziğin büyüsü ile dinleyenlere görkemli bir gece yaşattı. İstanbul Night Flight kapsamında gerçekleşen konserin ardından sanatçı bol alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!