Ay ne rüküş kız böyle

Güncelleme Tarihi:

Ay ne rüküş kız böyle
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2006 00:00

Sinema ve sanat dünyasının yakından tanıdığı isimlerden Çiçek Bar’ın sahibi Arif Keskiner, anılarının üçüncü cildini "Elbette Çiçek" adıyla yayımladı.

Keskiner, Sezen Aksu’nun Sertab Erener’le ilk karşılaşmasında "Ay ne rüküş kız böyle" diye tepki gösterdiğini ve kendi kıyafetlerinden birini giydirdikten sonra onu dinlediğini yazdı.

Ünlü sinemacı Arif Keskiner, Doğan Kitapçılık tarafından yayımlanan "Elbette Çiçek" adlı anılarında, 13 Temmuz 1987’de Memduh Paşa Yalısı’nda yaşanan bir doğum gününü de anlatıyor. Doğum günü kutlanan Sezen Aksu’dan başkası değildir. Müjde Ar, Atilla Özdemiroğlu, Onno Tunç, Meral ve Yaman Okay, Arif Keskiner ve "Çiftkurtlar Vehbi" diye bilinen Vehbi Küçüksubaşı davetliler arasındadır. Keskiner’e göre, geceyi düzenleyen "Çiftkurtlar Vehbi"nin asıl amacı, Sezen Aksu’ya Sertab Erener’i dinletmektir. Ancak, Sezen Aksu sahnede Sertab Erener’i görür görmez ilk tepkisini gösterir:

"Ay ne rüküş kız böyle!"

"Gerçekten de" diyor Arif Keskiner, "Sertab’ın üzerindeki kıyafet bir soliste yakışacak cinsten değildi." Devamını kitaptan takip ediyoruz:

"Gidin, arabadaki kıyafetlerimi getirin. Şunu doğru dürüst giydirelim de öyle dinleyelim’ demiş Sezen.

Belli ki Sezen, Sertab’ın sesini duyar duymaz beğenmişti. Biraz sonra Sertab’ı içeri çağırdılar. Sezen kendi elbiselerinden seçtiği birini kendi elleriyle giydirdi Sertab’a. Ve Sertab, Sezen’in elbiseleriyle çıktı sahneye. Bu Sertab’ın Sezen’le ilk karşılaşması, ilk tanışmasıydı...

Sezen o gün kararını vermişti Sertab için: Vokalisti olsun istiyordu. Sezen istiyordu ama Sertab yan çiziyordu:

’Ben solistim zaten. Bundan böyle vokalist olmam’ demeye getiriyordu. Ama bu çok uzun sürmeyecekti. Olaylar hızla gelişiyordu. Çünkü o tarihte Sezen, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’la birlikte Caddebostan’da Elma Kabare’ye çıkıyordu. Tam açılış günü, Sezen’in ekibinde hem bas gitar çalıp hem de tiz sesiyle Sezen’e eşlik eden vokalistlerden Harun Kolçak hastalanmıştı. Öyle bir vokalist bulmak gerekiyordu. Bizim Vehbi orada da ortaya çıktı. Ve hem gitar çalıp, hem tiz sesli olan Levent Yüksel’i önerdi Sezen’e. Levent de aynı tarihte, Erenköy’de Fuad Paşa Konağı’nda Akın Arsunan’ın orkestrasında çalıyordu. Sertab’la ilişkileri başlamıştı. Sanırım o ara, Sertab da eşinden ayrılmıştı. Derhal Levent’le görüşüldü. Kabare biraz geç başladığı için, Levent zor bela yetişiyordu Sezen’e. Levent, Sezen’e çalıp vokalistlik yaparken, Sertab kuliste Levent’i bekliyordu. Sonunda fazla dayanamadı. O da Sezen’e vokalist oldu. Sezen her ikisini de kanatları altına aldı. Onun misyonuydu bu. Şarkıcı fabrikası gibi, Türk popuna şarkı ve şarkıcı yetiştiriyordu bütün anaçlığıyla. Sezen her ikisine de kendi şarkılarını verdi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!