Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 00:00

DOĞAN HIZLANSEÇTİ

AVARE'NİN ŞİİRİ

ARAMA O AĞAÇLARI

Artık arama o ağaçları,

Yaz öğlesinde kırmızı dutlar gibi

Masaya yanıp sönerek dökülen

Işığın ve gölgenin anısını.

Artık arama o ağaçları

Altında hiç kimse yok artık

Yalnız beyaz örtüde gölge ve ışık.

Bir yanıp bir sönüyoruz.

Melih Cevdet Anday


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Uçurtma Avcısı

Halit Hüseyni

Everest Yayınları


Uçurtma Avcısı, arkadaşlık, ihanet ve sadakatin bedeli üzerine kurulan bir roman. Kitapta babalar ve oğullar, babaların oğullarına etkileri, sevgileri, fedakarlıkları ve yalanlarıyla olağanüstü bir dostluk hikayesi anlatılıyor. Konusu kısaca şöyle: Emir ve Hasan, Afganistan’ın Kabil kentinde, monarşinin son yıllarında birlikte büyüyen iki çocuktur. Aynı evde büyüyüp, aynı süt anneyi paylaşmalarına rağmen Emir’le Hasan’ın dünyaları arasında uçurumlar vardır. Emir, ünlü ve zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkarının oğludur. Üstelik Hasan, orada pek sevilmeyen bir etnik azınlığa, Hazaralara mensuptur. Sovyet işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip Kaliforniya’ya gider. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür fakat her şeye rağmen arkasında bıraktığı Hasan’ın hatırasından kopamayacaktır.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

TOYGAR IŞIKLI BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Şebnem Ferah/İstanbul Konseri/Pasaj

Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu gibi çok izlenen dizi müziklerinin bestecisi Toygar Işıklı, fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Fethiye’nin denizi ve sakinliğinden etkileniyor. Antalya’yı kısa süreli tatillerinde tercih ediyor. Uludağ’ın karlı manzarasından etkileniyor. Sümene Manastırı’nı görmek istiyor. Yurtdışında Roma’nın tarihi ve kültürel yapıları hoşuna gidiyor. Paris’i samimi ve sıcak buluyor. Köln’ün Ren Nehri kıyısındaki kafelerinde sohbet etmeyi seviyor. Prag’a yapılarını merak ettiği için gitmek istiyor. Toygar Işıklı, Avare okuyucularına Şebnem Ferah’ın "İstanbul Konseri" albümünü öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

EGE ÇUBUKÇU BU KİTABI ÖNERİYOR

Olasılıksız/Adam Fawer/APRIL

Şarkıcı Ege Çubukçu, mesleğinden dolayı Türkiye’de pek çok yeri görme fırsatı bulmuş. Alaçatı’nın ruhunu sevdiğini söylüyor. Kemer’in eğlence hayatı hoşuna gidiyor. Karadeniz’in doğa güzelliklerini beğeniyor. Yurtdışında İsveç’in soğuk havası ve sakinliği hoşuna gidiyor. Amsterdam’ı gece hayatı için tercih ediyor. Şikago’nun müziğinden etkileniyor. Tahiti’yi merak ediyor. Ege Çubukçu, Avare okuyucularına Adam Fawer’ın "Olasılıksız" kitabını öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!