Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 00:00

AVARE'NİN ŞİİRİ

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

ÖZLEYİŞ

Seni: dalgınlık. seni: bekleyiş gezegeni.

seni: dağ, fundalık toprağı, çığ, barut,

tanışmaya gerek duyulmayan dostluklar.

seni: yulaf dalgası, açık seçik gülüşler,

incelmiş kum tanesi, alından silinen ter,

halkların ateşli bilmecesi.

seni: kırbaçların altında

filiz veren kinin gelini,

teksir mürekkepleri, fitil, tapa,

korkunun, kaypaklığın amansız can düşmanı,

içimi ah-

uçurum başlarında parlayan ateşlerle

tutuşturan sevgili,

özleyişlerdir beni yaşatan silah.

Nihat Behram

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Koku

Patrick Süskind

Can Yayınları




Patrick Süskind’in Almanya’da ilk yayımlandığında aylarca liste başlarına kalan "Koku" adlı romanı, yazarın toplum eleştirisini sergilediği bir kitap. Romana konu olan olay, 18’inci yüzyılda Fransa’da geçiyor. Jean-Baptiste Grenoille tüm insancıl duyumlardan ve duygulardan yoksun, yalnızca kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlıdır. Aynı zamanda istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dahi olan genç adam, bir gün kendi kokusunun olmadığını anlar. Kendisi için tek çıkar yol, başkalarına sanki insanmış izlenimi verecek kokular sürmektir.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

MURAT ÖZÇİVİT BU KİTABI ÖNERİYOR

Şeytan Ayrıntıda Gizlidir/Ahmet Ümit/Doğan Kitap



Oyuncu ve manken Burak Özçivit, seyahat etmeyi çok seviyor. İlk tercihi kalabalık yerler. Yurtiçinde İzmir, Antalya ve Akçay’a akrabalarını görmek için her fırsatta gitmeye çalışıyor. Yurtdışında Ukrayna’nın gece kulüplerini beğeniyor. İş için sık sık Almanya ve Moskova’ya gidiyor. En kısa zamanda merak ettiği Mısır’a ve Brezilya’ya seyahat etmek istiyor. Burak Özçivit, Avare okuyucularına Ahmet Ümit’in "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir" kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SERKAN ŞENALP BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Hayko Cepkin/ Tanışma Bitti/EMI Müzik

Oyuncu ve sunucu Serkan Şenalp, sıcak yerlere seyahat etmeyi seviyor. Fırsat buldukça arkadaş grubuyla birlikte Bodrum’a gidiyor. Kısa süreli seyahatleri için ilk tercihi Tekirdağ oluyor. Yurtdışında en çok İtalya ve Fransa’yı merak ediyor. Serkan Şenalp, Avare okuyucularına Hayko Cepkin’in "Tanışma Bitti" albümünü öneriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!