Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2006 00:00

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

ŞAŞKINLIK

Şaşıyorum!

İnsanoğlunun aya gönderdiği füzeye...

Şaşıyorum!

Ekmeklerin bu kadar küçülüp

Çocukların bu kadar büyüdüğüne...

Al takke ver külah,

Yaşayıp gidiyoruz.

Topu topu yumruk kadar bir yürek...

Şaşıyorum



Fethi Giray

SEYAHATTE NE OKUYALIM

FUAT GÜNER BU KİTABI ÖNERİYOR

MFÖ’nün F’si Fuat Güner, işi dolayısıyla bol bol seyahat ediyor. Favorisi Bodrum. Antalya’yı yaz aylarında fazla sıcak buluyor. İzmir, arkadaşları orada olduğu için ve insanlarından dolayı onu çekiyor. En kısa zamanda Nemrut Dağı’na gitmek istiyor. Yurtdışı listesinin başında Amerika geliyor. Newport Beach’i insanların birbirine gülümsediği, patenle gezilen ve bozulmamış bir yer olduğu için seviyor. Amsterdam, bütün albümlerini yaptığı yer olduğu için özel. Hollanda’nın lale bahçelerini unutamamış. İtalya, Fransa ve Paris tarihi güzellikleriyle vazgeçemediği yerler. Fuat Güner, Avare okuyucularına Gordon R. Sullivan ve Michael V. Harper’ın yazdığı "Umut Bir Yöntem Olamaz" adlı kitabı öneriyor.

NE DİNLEYELİM

ECE ERKEN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Sunucu ve oyuncu Ece Erken fırsat buldukça seyahat etmeye çalışıyor. Onun yurtiçi listesinin başında da Bodrum var. Göcek ve Marmaris’i de seviyor. En yakın zamanda Çeşme’yi görmek istiyor. Yurtdışında ise Paris, havası, yemekleri, alışveriş olanaklarıyla vazgeçemediği yerlerden. Hollywood ve Las Vegas’ta zaman geçirmeye bayılıyor. Erken Avare okuyucularına Depeche Mode’dan "Playing The Angel" adlı albümü

öneriyor.

NE OYNAYALIM

Yollarda kelime avlayın

Boogle, ilk bakışta kutusu ve değişik oyun düzeneğiyle dikkat çekiyor. Oyun düzeneğindeki 16 zarın her yüzünde farklı bir harf var. Amacınız zarları sallayarak oluşturduğunuz düzenekte, kum saati dolmadan en fazla kelimeyi avlayan oyuncu olmak. Kum saati dolduğunda sadece diğer oyuncuların bulamadığı kelimelerden puan alıyorsunuz, ayrıca bulduğunuz kelime ne kadar uzunsa puanınız o kadar artıyor. Yolculuklarda rahatça yanınızda taşıyabileceğiniz, tüm tatillerinize götürebileceğiniz pratik kutusu sayesinde, kelime avcılığını istediğiniz yerde yaşayacaksınız.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

"Beni Aşklar Büyütsün", üçü şiir olmak üzere dokuz kitabı yayınlanan Hakan Tartan’ın son şiir kitabı. Tartan milletvekilliği ve gazeteci kimliği dışında şiir konusunda da ne kadar usta olduğunu ortaya koyuyor. Namık Kuyumcu kitap hakkında şöyle yazmış: "Hakan Tartan, bu kitabındaki şiirlerde de duruşunu ve kavrayışını doğruluyor. Şiirlerinin tamamında, bozulmamış bir içtenlik ve safiyet, sarsılmayan, bıkmayan ve yorulmayan bir aşkbazlık ve vefa halleri görülür. Şiirlerindeki sözcükler, günlük yaşamın ve dilin içinden çıkmıştır. Yaşananların bedelleri ödenen gerçeklerin dönüştürülmesidir bu şiirler..."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!