Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 00:00
DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR
AVARE'NİN ŞİİRİ
400 DARBE
herkesin annesi yok, onun kendisi
’ey güzel baba’ hem benim
hem kimsesi
adı bir unutkanlık, bence: yosma
küçük, küçük, yok gibi bir kız
önce dudaklar küser
’Annemiz yoksa!’
beni bir parkta yitirecek yaşta
incelikler sınıfında
keşke okuldan beraber kaçsaydık!
Haydar Ergülen
SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
GÜNGÖR BAYRAK BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
Kutsi Sana Ne
Erol Köse
Oyuncu Güngör Bayrak yeni yerler görmek ve keşfetmek için seyahat ediyor. Yurtiçinde Bodrum, değişik restoranları ve eğlenceleriyle çekiyor onu. Altınoluk, denizi, yakınlarının ve dostlarının orada olması, iklimiyle favorisi. Yurtdışında Paris’i, insanların saygılı olması ve değişik kültürlerin bir arada yaşaması nedeniyle seviyor. Uzakdoğu’nun baharatları ve yemeklerine bayılıyor. Çin’in kültürünü merak ettiği için en kısa zamanda gitmek istiyor. Bayrak Avare okuyucularına Kutsi’nin Sana Ne adlı albümünü öneriyor.
NE OKUYALIM
TAN SAĞTÜRK BU KİTABI ÖNERİYOR
Bir Geyşanın Anıları
Arthur Golden
Altın Kitaplar
Balet ve "Benimle Dans Eder misin?" yarışmasının jüri üyesi Tan Sağtürk, genelde iş için seyahat ediyor. Yurtiçinde Güneydoğu Anadolu’yu, keşfedilmemiş bir yer olarak görüyor. Diyarbakır-Mardin hattını seviyor. İzmirli olduğu için Karaburun’un arka koyları favorisi. Yurtdışında İtalya ve Nepal’i, yaşayan yerler olarak gördüğü için tercih ediyor. Güney Amerika uzak ve sıcak olduğu için vazgeçemediklerinden. Filipinler ve İsrail’i de dans festivalleri için sık sık ziyaret ediyor. Tan Sağtürk’ün Avare okuyucularına önerisi Arthur Golden’ın Bir Geyşanın Anıları kitabı.
AVARE’NİN ÖNERİSİ
Kültürümüzün Şafağı Babil
Jean Bottero
Yapı Kredi Yayınları
Beş bin yıl önce, balçık kaplı, bereketli bir ovada iki halk, Akkadlar ve Sümerler yaratıcılıklarını ve kültürlerini birleştirip tüm antik Yakındoğu’ya egemen olan bir imparatorluğun, Mezopotamya’nın temellerini attılar. Önce Hammurabi’nin, sonra Nabukadnezar’ın kenti olan Babil, bu imparatorluğun gücünün ve şanının ölümsüz temsilcisidir. Çok uzun zaman belleklerden silindikten sonra, iki yüzyıldan kısa bir süredir kalın toprak kefeninden ve unutulmuşluktan sıyrılan bu uygarlık, bize kültürümüzün temellerini gösteriyor. Asurolog ve usta hikaye anlatıcısı Jean Bottero, yazıyı, bilimi ve edebiyatı icat eden bu uygarlığın zengin mirasını gözler önüne seriyor.