Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2004 01:07

ÖNDER FOCAN BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

9 Parça Quartet Muartet EMI-Kent Müzik

Seyahat etmeyi çok sevdiğini belirten müzisyen Önder Focan, yurtiçi ve yurtdışı caz festivallerine giderken önceden hazırlık yapıyor. Bu seyahatlerinde caz müzik ağırlıklı müzik dinlerken, normal seyahatlerinde Latin ağırlıklı müzik dinlemeyi tercih ediyor. İş dışı seyahatlerinde ise önceden hazırlık yapmadığını belirten Focan, seyahat okuyucuları için bir Türkçe albüm öneriyor: Adı, 9 parça. Quartet Muartet grubunun albümü EMI / Kent Müzik’ten çıktı.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Türkiye Gezi Kitaplığı

Boyut Yayınları’ndan iki sene önce çıkan Türkiye Gezi Kitaplığı güncellendi. Bu aybaşı geziseverlerle buluşan kitap seti 20 bölümden oluşuyor. Gezi setinde; kapsamlı bir Türkiye karayolları haritası, detaylı bölge ve antik kent haritaları, alışveriş olanakları ve yöresel lezzetler yer alıyor. Mavi yolculuk ve rafting rotaları, trekking parkurları, plajlar ve kültürel dokuya ait birçok bilgi de var. Kitapta Türkiye’den birçok bölgeye yer veriliyor. Alanya, Ayvalık, Bodrum, Bursa-Güney Marmara, Efes-Kuşadası, Fethiye-Ölüdeniz, Foça, Harran ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu, Karadeniz, Kaş-Kalkan, Kemer, Köyceğiz-Kalkan, Marmaris-Datça, Pamukkale-Ddidm, Doğu Akdeniz Kıyıları, İstanbul, Kapadokya, Side-Manavgat, Van Gölü ve Doğu Anadolu gibi yerler tanıtılıyor. Bir kitabın fiyatı dokuz milyon dörtyüzbin lira. www.boyut.com.tr

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ALMULA MERTER BU KİTABI ÖNERİYOR

Martin Mystere

Alfredo CastelliOğlak Yayıncılık

Bavulunun devamlı bir köşede hazır beklediğini söyleyen tiyatrocu Almula Merter, tam bir gezi tutkunu. Yedi ülkede yaşayan Merter, Uzakdoğu hariç bütün ülkeleri gezmiş, en çok Roma’yı sevmiş. Seyahate çıkmadan önce o ülkeyi tanıtan kitapları okumayı sevdiğini söylüyor. Bu kitaplar içinde o ülkenin mutfağını tanıtıcı kitaplar öne çıkıyor. Almula Merter’in seyahat ederken okumayı sevdiği bir başka kitap da Martin Mystere’nin çizgi romanları. Seyahat okuyucularına Mystere’nin dört macerasının yer aldığı kitabı öneriyor.

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

DEDİKODU

Kim söylemiş beni

Süheylá’ya vurulmuşum diye?

Kim görmüş, ama kim,

Eleni’yi öptüğümü,

Yüksekkaldırım’da, güpegündüz?

Meláhat’i almışım da sonra

Alemdar’a gitmişim, öyle mi?

Onu sonra anlatırım, fakat

Kimin bacağını sıkmışım tramvayda?

Gûya bir de Galata’ya dadanmışız;

Kafaları çekip çekip

Orada alıyormuşuz soluğu;

Geç bunları, anam babam, geç,

Geç bunları bir kalem;

Bilirim ben yaptığımı.

Ya o, Muallá’yı sandala atıp

‘Ruhumda hicranın’ı söyletme hikáyesi?

Orhan Veli Kanık
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!