Avare

Güncelleme Tarihi:

Avare
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2009 00:00

Haberin Devamı

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ

AVARE’NİN ŞİİRİ

Başı çiçekli akşam

gülüp geçiyor ıslak yüzlü yıldız
alacanın akıl almaz sevdasına
sevi kanatlı yarasaların
yeni dehlizlere daldığı
ışıktan iplere sarıldığı
katı mermerin beyaz beyaz damlayan
özü
yeryüzünün bilinmeyen oluklarında
uzun kara mağaralarında dolaşan
başı çiçekli akşam gibi
maviliğin bilinmez elleri
kucaklamış taşıyor yüreğinde
ok yemiş küçük kanatsız meleği
saklamış üstelik üstelik göğsünden
ak mermere inen kanı
Gülseli İnal

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Özlemin Beni Savuran
Meltem Arıkan
Doğan Kitap

Meltem Arıkan, Kadın Bedenini Soyarsa, Yeter Tenimi Acıtmayın adlı romanlarıyla tanındı. 2004 Şubat’ında toplatılan ve bir basımı sansürlü olarak gerçekleştirilen Yeter Tenimi Acıtmayın, iki ay sonra mahkeme kararıyla beraat etti. Arıkan, bu olay nedeniyle Yayıncılar Birliği’nce 2004 Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü’ne değer görüldü. 2005’teki Zaten Yoksunuz’un ardından, yazarın altıncı romanı Umut Lanettir, 2006’da yayımlandı. Meltem Arıkan 2007’de Oyunu Bozuyorum adlı tiyatro metniyle 8. Lions Tiyatro Ödülleri kapsamındaki Özgün Yeni Oyun Ödülü’nü aldı. Yeni romanı Özlemin Beni Savuran bu ay yayımlandı. Yazar bu kez özgürlük ve aşk arasında kalan yaşamları anlatıyor. Özlemin Beni Savuran, kadınları yönlendiren suçluluk duygusuna dair, kadınlardan yana, uyarı niteliğinde bir roman.

Haberin Devamı

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ZİYNET SALİ BU KİTABI ÖNERİYOR

Kuantum Başarı
Sandra Anne Taylor
Crea Yayıncılık

Şarkıcı Ziynet Sali, seyahat etmeyi seviyor. İstanbul’da her türlü ruh halini yaşıyor. Bodrum’un doğasını ve denizini beğeniyor. Marmaris’in havası hoşuna gidiyor. Mardin’in tarihsel ve kültürel yapısını merak ediyor. Yurtdışında Zürih’te kendini çok mutlu hissediyor. Atina’yı vücudunun öbür yarısı olarak nitelendiriyor ve orada eğlenmeyi seviyor. Londra’ya özel bir bağının olduğunu belirtiyor. New York’u en kısa zamanda görmek istiyor. Ziynet Sali, Avare okuyucularına Sandra Anne Taylor’un “Kuantum Başarı: Zenginliğin ve Başarının Şaşırtıcı Bilimi” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

Haberin Devamı

BANU ZORLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Barbra Streisand
The Movie Albüm
Sony

Şarkıcı Banu Zorlu, sık sık seyahat ediyor. Marmaris’i doğal güzelliği için tercih ediyor. Bodrum koylarında tekneyle dolaşmaktan hoşlanıyor. Antakya’nın hem tarihini, hem de denizini çok beğeniyor. Ürgüp Göreme’deki peri bacalarını muhteşem buluyor. Van Kalesi’ni merak ediyor. Yurtdışında İsveç’teki adacıklarda bulunmayı seviyor. St. Petersburg’un tarihi güzelliklerinde gezmek hoşuna gidiyor. Norveç’in tabiat cenneti olduğunu söylüyor. İzlanda’yı görmek istiyor. Banu Zorlu, Avare okuyucularına Barbra Streisand’dan “The Movie Albüm”
öneriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!