Attila hayranı Azeri borsacıya Hun atı şeklinde motor yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Attila hayranı Azeri borsacıya Hun atı şeklinde motor yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 00:00

Bütün Türkiye’de sadece 35 kişiler. Aralarında Kenan Sofuoğlu gibi motorcuların yanında Beyazıt Öztürk, Kenan Doğulu gibi şovmen, şarkıcı, yönetmen, borsacı, işadamı, reklamcılar var. Onlar için motosikletleri, 19. yüzyılda İngiliz beyefendilerinin çok sevdiği atları gibi. Bu sevgi onları bir kulüpte bir araya getiriyor. TT Custom Choppers Kulübü, hem isteyene özel motosiklet tasarlayan bir merkez hem de üyelerin buluşma noktası.

Chopper II. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerikan ordusundan çıkarılan motorların siviller tarafından modifiye edilmiş haline deniyor. Custom chopper ise tamamen kişiye özel olarak yapılmış motor demek. Tarhan Telli, İstanbul Mecidiyeköy’de kurduğu TT Custom Choppers adlı kulüpte 2005’ten beri bu motorlardan üretiyor. Meraklıları, standart üretilmiş ürünlerden uzak kalmaya kafayı takmışlar. Ne kadar pahalı olursa olsun, bir başkasının da alabileceği bir motora binmek istemem, diyorlar.

Bir avantajı, iki de dezavantajı var: Motorunuz tıpkı üzerinize takım elbise diker gibi, boyunuza bosunuza, kişisel zevkinize, hatta hallerinize uygun yapılıyor. Sizi yansıttığı gibi rahat da ettiriyor. Ama buna mukabil fiyatları 35 bin liradan başlıyor, hayal gücünüzün zenginliği oranında servetleşiyor. Üstelik uyumlu, kafa dengi, belli bir kültür seviyesinde, vs. vs. olmanız lazım. Parayı bastırsa da reddedilen oluyor.

Sahipleri belli bir gelir seviyesini yakalamış tipler. Motor dışında spor araba, tekne gibi ortak zevkleri, ortak hayat felsefeleri var. Kulüpte buluşuyor, makara yapıyor, motorlardan bahsedip, sinema-maç seyrediyorlar. Toplu gezilere çıkıyor, festivallere katılıyor, partiler veriyorlar.

HER GELENE YAPMAM 2011’E KADAR DOLUYUM

Motorların yaratıcısı Tarhan Telli, aralarındaki dayanışmayı şöyle anlatıyor: "Doktora mı ihtiyacın var? Borsacı mı lazım? Reklamcı, inşaatçı, ithalatçı, hepsi burada. Bak mesela altımdaki kot şu arkadaştan. Üreticisi o. Burada aile gibiyiz. Birimizin dükkanı açılır, hep beraber atlar Dubai’ye gideriz. Birimiz tekne mi alacak, hep beraber kafa patlatırız."

Aynı zamanda motorların bakım istasyonu olan kulüp, 24 saat açık. Uydu antenleri, barları, maç-sinema salonları var. "Evim burada, arkadaşlarım burada, işim burada" diyen Telli, hayatının kulüpte geçtiğini söylüyor:

"Burası hem üretim merkezimiz, hem kulübümüz, hem de bakım istasyonumuz. Dostlarımın hayallerini gerçekleştiriyorum. Tıpkı takım elbise gibi tamamen ona özel bir motor yaratıyorum. Her şeyine sıfırdan birlikte karar veriyoruz.

Onur Tahincioğlu’nunki mesela. 2006 Avrupa birincisi oldu. Tamamen 657 Magnum’dan esinlenildi. Egzozu bile mitralyöz şeklinde dönüyor. 2011’e kadar doluyum. Motor yapacağım insanın önce bizim aramıza girebilecek biri olduğunu kanıtlaması lazım."

GİDON YAY ŞEKLİNDE PEDALLAR AT NALI

Kulüp üyelerinin kendi zevklerini nasıl motosiklete yansıttıklarını en iyi gösteren örnek, borsayla ilgilenen Azeri işadamı Rıfat İbrahimov’un motoru. İbrahimov, tarihe meraklı, Hunlara ve Attila’ya hayran. Tarhan Telli’ye Hunlar’ın kullandığı bir ok ve yay hediye etmiş. O da bu ok ve yaydan ilham alıp motoru yapmış. Gidonu yay şeklinde. Pedallar at nalı. Depo kalkan motifleriyle süslenmiş. Ön takım mızrak biçiminde. İbrahimov (34) ortaya tam istediğim gibi bir şey çıktı, bana enerji veriyor, diyor.

TT CUSTOM CHOPPER’LARIN YARATICISI TARHAN TELLİ

Bu işe 1996’da, Sanayi’de kendi atölyemde başladım. Çocukluğumdan beri arabaları, motorları keser, biçer, parçalar, tekrar birleştiririm. Kendi arabamı yaptım. Arabamı modifiye ettim diye Porsche bana dava bile açtı. Arkadaşlarım da isteyince yavaş yavaş iş genişledi. Bugüne kadar 50’nin üzerinde motor yaptım. Bunun 35’i Türkiye’de, 30’u İstanbul’da.

Yerken içerken de beraberiz

MURAD KÜÇÜK, YÖNETMEN (37) 4-5 yıldır motor kullanıyorum. Önceden Harley’im vardı, 2 yıldır TT Custom Chopper’ım var. Bu makineyi alınca dostluklar oluşuyor, sosyal aktivitelere dahil oluyorsun. Sadece motora binerken değil, yerken, eğlenirken, maç izlerken de beraberiz.

Dünyada tek olmalı

ERKAN SÖYLEMEZ, ULUSLARARASI TİCARET, (31) Grubun ilk motoru benimki. 2 buçuk yıl önce yaptı Tarhan. Hayatımda hiç sıradan bir şey seçmedim. Hep dünyada tek olmasına özen gösterdim. Motorum da öyle. Eğer o gün binememişsem akşam eve gittiğimde onu mutlaka seviyorum. Kulübe haftada 2 kez mutlaka uğrarım. Kulüpten ziyade akraba gibiyiz. Buradaki makarayı özlüyorum.

Yabancılar bile hayran

CİHAN ŞAHİN, OTO GALERİCİ (36) Bütün bu araçların hepsi sahiplerine göre tasarlandı. Mesela benim boyum uzun olduğu için motor da yüksek, başkası binemez. Bir yıldır bu grubun içindeyim. 10 kişi 9 gün Yunanistan’a, Avusturya’ya gittik, onlar bile hayranlıkla bakıyor.

Babasının mezarına gitti

Altuğ Önder, babası vefat edince, babasının küçükken kendisine hediye ettiği bir motor maketiyle geldi, "Bunun aynısını istiyorum" dedi. Üç ay sonra küçük maketin birebir aynısı hazırdı. Motoru görünce gözyaşlarını tutamadı, üstüne atladığı gibi, ilk sürdüğü yer babasının mezarıydı.

Aralarındaki tek kadın

Burcu Çetinkaya (27) Gruba alınmasının 3 nedeni var. 2006, 2007 ve 2008’de bayanlar ralli şampiyonu: "Chopper’lara çocukluğumdan beri merakım var. Tek kadın olmama rağmen grupta rahatım. Kulübe haftada en az iki kez uğrar, etkinliklere mutlaka katılırım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!