Asya: Kötü olan unutulur ama iyi olan uzun yıllar gönüllerde kalır

Güncelleme Tarihi:

Asya: Kötü olan unutulur ama iyi olan uzun yıllar gönüllerde kalır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 14:51

Türk pop müziğinin önemli kadın vokallerinden Asya, yeni albümünü geçtiğimiz günlerde yayımladı. Sanatçı ile yeni albümü "Aşk İz Bırakır"ı konuştuk.

Haberin Devamı

- Uzun yıllar sonunda "Aşk İz Bırakır"la dinleyici ile buluştunuz. Albümle ilgili konuşmadan önce bu kadar uzun ara vermenizin sebebini öğrenmek istiyorum.

Sesime tarzıma yakışan şarkılar bulamadım ne yazık ki.. Müzik sektöründe birbirine benzeyen şarkılar tekrar edip duruyor. Kendi müziğini yaratan bazı sanatçıların dışında heyecan verici işler çıkmıyor ortaya. Hazır olduğumu hissettiğim ve içime sinen şarkılar bir araya geldiği anda da albümümü çıkarttım. Ön hazırlığı biraz uzun sürdü ama değdiğini düşünüyorum.

- Bu uzun arayı risk olarak görmediniz mi peki? Dinleyiciler, müzik o kadar çok hızlı tüketiliyor ve değişiyor ki..

Hayatın bir akışı var ve bazen ne yaparsanız yapın olacakları değiştiremezsiniz.. Olacak olan gerçekleşir. Bizlerin kontrol edemediğimiz değişim tüm evren için kaçınılmazdır. Zevkler, anlayışlar, moda, müzik vb. birçok şey gibi müzikteki değişim de kaçınılmaz. Zamanın getirdiği yeniliklerden müzik de payına düşeni alır. Bu gerçeklerden yola çıkarak müzikte verdiğim aranın pek bir önemi yok diye düşünüyorum. Hiç ara vermeden her sene albüm yapan şarkıcılar içinde pek çok riskler var. Son iki albümden bu yana kendime ait şarkıları koyuyorum albümlerime. Üreten insanın demlenmesi, biriktirmesi lazım. Ayrıca özlenmek ve beklenmek çok güzel bir duygu...

- Albümün kemik kadrosu nasıl oluştu? Ekibi nasıl bir araya getirdiniz?

Asya: Kötü olan unutulur ama iyi olan uzun yıllar gönüllerde kalır


İlk albümden bu güne farklı aranjörlerin bir araya geldiği albümler yaptım. Konsept albümler yapmadığım için farklı duygu ve renklerin bir arada olması müziğime uyumlu bir çeşitlilik getirdiğini düşünüyorum. Bu albüm için ilk olarak Erdem Kınay’la çalışmaya başladık. Küçük melodilerime hayat verdi Erdem. Eğitimli ve çok beğendiğim bir aranjör. İlk defa çalıştığım Aytuğ Yargıç yaptığı işleri çok beğendiğim bir müzisyendi ve iki şarkıma hayat verdi. Özgen Akçetin ve Turan Sarıbay ortak eseri “Ben Neyim Sence” adlı şarkıyı ilk dinlediğimde çarpıldım ve sesime çok yakışacağını düşündüm. Sevgili Leman Sam’dan yıllardır severek dinlediğimiz ve hatta benim sahnede de okuduğum “Anladım”, Aykut Gürel, Zeynep Talu imzası taşıyor. Müziği bana, sözleri Sibel Algan’a ait hareketli şarkının aranjörlüğünü Bahadır Tanrıvermiş ve bu parçanın remix versionunu Ozan Bayraşa yaptı. Arkadaşlarıma bütün kalbimle teşekkür ederim.

- "Aşk İz Bırakır"ın sürprizi ise Leman Sam’dan dinlediğimiz ‘Anladım’’ şarkısı oldu. Bu şarkı nasıl dahil oldu albüme?

Herşeyimi danıştığım, tecrübelerinden çok faydalandığım, çok değer verdiğim Nilüfer’in fikriyle bu şarkı albüme girdi. Sevgili Leman’la da görüşüp fikrini aldım. Beni cesaretlendirdi doğrusu. Çünkü şarkılar ilk sahiplerinden dinlenerek sevildiği için bazı coverlar yadırganabiliyor ama albüm çıktıktan sonra gelen tepkilerle de ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anladım.

- Bu kadar yıl verdiğiniz müzikal arada, müzik sektörünü yakından takip ettiniz mi? Genel olarak nasıl bulduğunuzu merak ediyorum.

Elbette. Çok başarılı, üretken, müziğe nefes aldıran pırıl pırıl genç arkadaşlarım var. Müziği sadece para kazanmak için yapmıyorlar. Severek, zevk alarak ve hatta bazıları müziği hayatlarının merkezine koyarak yaşıyorlar. Kötü olan unutulur ama iyi olan uzun yıllar gönüllerde kalır. Bugün hala eski şarkılardan vazgeçemiyoruz. Çünkü iyiler, ruh var, sıcak melodiler var.

- Müzik dışında hayatınızda neler var? Resim yapmak konusunda da istekli olduğunuz ve bu yönde çalışmalar yaptığınızı biliyoruz…

Tarihe çok meraklıyım. Genel olarak tarihi konuları okur ve izlerim. Bunun dışında karakalem, pastel, yağlıboya çalışmalarım var. Avrupa şampiyonu Okay Gür’den briç dersleri aldım ve çok sevdim. Briç bundan sonraki hayatımda hep var olacak. Sinema, tiyatro, müzikaller, seyahat, ailemle, arkadaşlarla vakit geçirmek beni mutlu eder. Hayvanları ve doğayı çok severim.

- Albümle ilgili planlarınız neler? Bu kadar uzun yıllar sonra yayımladığınız bu albümün tanıtımını uzun zamana mı yaymak istiyorsunuz?

Bu albümün oluşması uzun zamanımı aldı. Mümkün olduğu kadar çok klip çekerek şarkılarımın uzun yıllar görsel olarak da hatırlanmasını istiyorum. Ve tabii ki bunlar için en az 2 yıl gerekli :))

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!