Güncelleme Tarihi:
İki yılda bir Fransa’da açılan ve tüm dünyadan yüzlerce firma ve ülkenin katıldığı Fuarda yapılan yarışmaya, firmanın haberi olmadan aday olarak gösterilen aşure, uluslarası gıda uzmanlarıyla, uluslarası gazetecilerden oluşan jüri tarafından dünyanın en iyi ilk 12 yiyeceği arasına girdi.
Paris’te düzenlenen bir törenle "Altın Sial" ödülünü alan TUKAŞ Genel Müdürü Ahmet Uysal, ev hanımları tarafından 40’a yakın malzemeden iki günde hazırlanan ve çok zahmetli bir iş olan aşure hazırlamayı 20 dakikaya indirdiklerini belirtti.
Uysal, "Aşureyi yapmayı 20 dakikaya indirdik. Aşure, çabuk hazırlanması, pratikliği, kalitesi ve lezzetiyle ödülü hak etti. Özellikle Fransa’da AB’ye giriş tartışmalarının yaşandığı bugünlerde Avrupa’da Türk mutfağıyla ödül almanın zevkini çıkarıyoruz" dedi.
Ahmet Uysal, aşurenin, "Nuh’un Gemisinde" bulunan yiyeceklerin karışımından yapıldığı ve Osmanlı-Türk mutfağını simgelediğini anlattı.