Aşureye Fransa'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Aşureye Fransadan ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2004 15:23

Türkiye’nin AB üyeliğini tartışan Fransızlar, Türk mutfağının ünlü tatlısı aşureye altın madalya ödülü verdi. Aşure, Uluslarası Gıda Fuarı’nda dünyanın en iyi 12 yiyeceği arasına girerek "Altın-Sial" ödülü aldı. Aşure, Fransa’da açılan Uluslarası Gıda Fuarı’nda dünyanın en iyi 12 yiyeceği arasına girerek "Altın-Sial" ödülü aldı. Abhaber’e göre, TUKAŞ tarafından üretilen ve poşette satılan aşure, dünya çapında yüzlerce gıda ürünüyle yarıştı.

Haberin Devamı

İki yılda bir Fransa’da açılan ve tüm dünyadan yüzlerce firma ve ülkenin katıldığı Fuarda yapılan yarışmaya, firmanın haberi olmadan aday olarak gösterilen aşure, uluslarası gıda uzmanlarıyla, uluslarası gazetecilerden oluşan jüri tarafından dünyanın en iyi ilk 12 yiyeceği arasına girdi.

Paris’te düzenlenen bir törenle "Altın Sial" ödülünü alan TUKAŞ Genel Müdürü Ahmet Uysal, ev hanımları tarafından 40’a yakın malzemeden iki günde hazırlanan ve çok zahmetli bir iş olan aşure hazırlamayı 20 dakikaya indirdiklerini belirtti.

Uysal, "Aşureyi yapmayı 20 dakikaya indirdik. Aşure, çabuk hazırlanması, pratikliği, kalitesi ve lezzetiyle ödülü hak etti. Özellikle Fransa’da AB’ye giriş tartışmalarının yaşandığı bugünlerde Avrupa’da Türk mutfağıyla ödül almanın zevkini çıkarıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Ahmet Uysal, aşurenin, "Nuh’un Gemisinde" bulunan yiyeceklerin karışımından yapıldığı ve Osmanlı-Türk mutfağını simgelediğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!