Aşk hep umut eder

Güncelleme Tarihi:

Aşk hep umut eder
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Amerika'nın ünlü beslenme uzmanlarından Dr. Bernard Jensen'in cinsel yaşamda sağlığı koruyan ve enerjiyi artırıcı beslenme reçetelerini ve diyet ilkelerini biraraya getirdiği kitabı ‘‘Love, Seks & Nutrition’’ çeşitli bölümlerden oluşuyor. Bunlardan biri, özellikle cinsel yaşamı etkileyen rahatsızlıklar için özel formüller ve genel olarak alınabilecek tedbirler. Ayrıca süper seks için tüketilmesi gereken besinler ve özellikleri de var. Egzersizin de unutulmaması gerekiyor. cinsel yaşamı canlandıran egzersizlerin başında yüzme geliyor ve kırk yaşını aşmış insanlanlar için ideal.

‘‘İnsan vücudunun çok basit ama çok önemli bir sırrı var. Eksilen malzemenin yerine yenisi koyar, takviye ederseniz, mekanizma işlerliğini kaybetmez. Ne kadar çok organ, salgı bezi, doku vs. olmasının hiçbir önemi yok. Eğer doğru kimyasal elementler ve doğru beslenmeyle vücud desteklenirse, halledilemeyecek sorun yoktur. Cinsel yaşamınızda sorunlarınıza göre özel beslenme prensiplerini uygularsanız, başarılı olursunuz’’ diyor, Aşk, Seks ve Beslenme kitabının yazarı Dr. Bernard Jensen.

GİNSENGİ UNUTMAYIN

Kitabında ‘‘Özel Problemler için Özel Yiyecekler’’ isimli bir bölüm bulunuyor. Bu kısımda alınması gereken maddeler sıralanıyor. Elbette iktidarsızlık, cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklar veya AIDS gibi hastalıkların sadece beslenmeyle iyileşmesi imkansız. Çünkü bu tür sorunlarda çiftin birlikte tedavi görmesi gerekiyor. Ancak beslenme eksikliğinden kaynaklanan ve hastalıklar ortaya çıkmadan engellenebilecek sorunlar kolaylıkla iyileştirilebiliyor. Örneğin yumurtalık ve rahiminde sorunu olan bir kadında kramp, mide bulantısı, baş ağrısı, sekse olan ilginin azalması ile karşılaşılıyor. Ve bunlar doğru beslenmeyle bertaraf edilebilir.

Genel olarak bakıldığında, bazı yiyecek gruplarının tüketilmesi çeşitli sistemlerin çalışmalarını olumlu etkiliyor. Örneğin üremeyle ilgili mekanizmanın en iyi şekilde çalışması için bol miktarda böğürtlen, kiraz gibi meyvelerin suyu, keçi peyniri, okaliptüs balı, çiğ yumurta sarısı, bal ve keçi sütü karışımı, çiğ yumurta sarısı ve siyah kiraz suyu karışımı tavsiye ediliyor. Seks merkezinin çalışmalarına destek vermek amacıyla ise soğan, sarmısak, pırasa, kuzu eti, brüksel lahanası, karnıbahar ve lahana önerilenler arasında. Kişinin dayanıklılığını ise yoğurt, peynir ile koruması mümkün.

Eğer yumurtalıklarla ilgili sorunlarınız varsa, sıcak ballı içecekler, sıcak un çorbası, pirinç suyu, et, tavuk veya balık suyu, yumurta, taze keçi sütü ve limon suyu karışımı, maydonoz çayı sık sık sofranızda bulunmalı. Yine kadınların özel diyetlerinde lesitin, aloe vera, eşinya, arı sütü gibi destekleyici formüller de bulunmalı. Erkekler ise ginseng, vitamin E, arı sütü, vitamin C kullanmayı hiç unutmamalı.

SÜPER SEKSİN İPUÇLARI

Dr. Bernard Jensen'in kitabındaki en çarpıcı bölümlerden biri ‘‘Süper bir seks hayatı için öneriler’’. Oysa kitabın daha önceki bölümlerinde, seks hayatının düzenlenmesi, başarılı ve iyi bir cinsel yaşam için formüller var. Ancak ‘‘süper’’i arayanlar için doktor ayrı bir bölüm ayırmış. Bu özel beslenme programında yer alan besinlerin en az iki ay boyunca düzenli olarak alınması gerekiyor. Daha sonra da vazgeçilmemeli, ancak asgari süre iki ay!

Aloe Vera: Sağlığına meraklı olanların bu yılki favorisi, aloe vera. Faydaları sırasıyla öğreniliyor. Aloe veranın suyu karın, pankreas, böbrek, karaciğer gibi iç organların temizliğinde çok yararlı. Özellikle üreme sistemini harekete geçirici nitelikte. Araştırmacılar aloe veranın 75 biyolojik madde içerdiğini söylüyorlar. B,C vitamini, kalsiyum, manganez, potasyum, sodyum, sülfür bunlardan bazıları. Ayrıca 18 çeşit amino asit içermekte. Bunların çoğunluğu doğal antibiyotikler niteliğinde ve aloe vera yapraklarının kaynatılmasıyla elde edilen tonik duş sırasında kullanılabilir. Aloe veranın içilecek suyu ve toniği farklı hazırlanıyor. Satın aldığınız kişiler size bilgi verecektir.

Arı sütü: Özellikle yüksek konsantrede olanları tavsiye ediliyor. Polenlerin yüzde 20'si protein, yüzde 15'i lesitin. Bunun anlamı, seks hormonlarını üretimi için bezleri uyarıyor. Rusya'da yapılan araştırmalar sonucunda sinir ve hormon hastalıklarında arı sütünün çok başarılı olduğu açıklandı.

Sarmısak: Doğu Türkistan'da sarmısakla ilgili yapılan araştırmalar mükemmel haberler verdi. Vücuttaki bir çok sistemin sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Ayrıca Bulgaristan'da 100 yaşındaki insanlarla yapılan bir çalışmada sarmısağın ömrü uzattığı ve sağlığı koruduğu ortaya çıktı. Ve bu insanların çoğunun cinsel hayatı aktifdi. Elbette sarmısak tek sebep değil ancak önemli sebeplerden biri. Eğer kokusundan rahatsız oluyorsanız, tabletlerini kullanabilirsiniz.

Ebegümeci: Yaprakları çok zengin pro vitamin A içeriyor. Üreme sistemi hastalıklarının en gözde doğal tedavi maddelerinden.

YATAKTAN ÖNCE SPOR

Cinsel yaşamın sağlığı için önerilen beslenme reçetelerinin, yenilmesi, içilmesi gerekenlerin yanısıra spor yapmalısınız. Hangi aktivitelerin sizi daha seksi kılacağını biliyor musunuz? Seçtiğiniz spor dalı mutlaka yaşınıza, fiziksel kondüsyonunuza, kişiliğinize uygun olmalı. Örneğin haftada üç kez squash oynayan kişi, yarışmayı seven ve fiziğine zarar vermekten korkmayan bir insan. İçinde yarışma hırsı olmayan aktivitelerden nefret edenler için mükemmel bir spor dalı. Tenis ve hentbol da yarışseverler için ideal. Bu tür yarışmayı, rekabeti gerektiren sporu sevenler düzenli olarak spor yapmıyorlar. Sadece iclerindeki rekabet arzusunu tatmin etmek, bundan keyif almak istiyorlar.

Çok hareketli ve rekabet isteyen sporların 40 yaşın altı için daha uygun olduğunu unutmamak gerekiyor. 40 yaşından itibaren önce doktorla konuşmak faydalı. 40'tan itibaren cinsel yaşamın mükemmeliği açısından en iyi iki spor, yüzme ve koşu. Her gün yarım saat yeterli. Bir de özel günleriniz için ‘‘şok’’ niteliğinde egzersizler var. Üstelik evde de yapılabilir. Doktor Bernard Jensen-kendisi 80'li yaşlardadır-favori ‘‘şok’’ hareketlerini erkekler için anlatmış.

Rahat bir koltuğun veya yatağın üzerine çıkın, ayakta durun, kollarınızı dümdüz uzatın, parmaklarınızı hareket ettirin sonra müzikle birlikte başınıza doğru ve aşağıya indirin. Daha sonra hareket etmeden yürür gibi yapın. Hala yatağın üzerindesiniz. Yüzüyormuş gibi hareket edin. Omuzlarınızla öne ve arkaya daireler çizin. Bir de belinizi çalıştırmak için çember çeviriyormuş gibi yapın. Boynunuzu ise bir dansöz gibi hareket ettirin. Daha sonra da çarliston dansı yapıyormuş gibi küçük hareketlerle dizinizi ve bacağınızı oynatın.

EVLİLİĞİN EN ÖNEMLİLERİ

Yapılan araştırmalarda sağlıklı bir evlilikten bahsedebilmek için gerekli olan şartlar sıralanmış. Oranları belirtilmiş. Seksin, yüzde onluk bir payı var. İlk sırada elbette aşk var. Aşk bittiğinde, evililik sadece ekip anlayışıyla yürütülebiliyor ve kadını da erkeği de gerçek anlamda mutlu etmiyor. Aşkı, sağlık, sadakat, seks, çocuklar, meslek, din, arkadaşlık, kararlar, para, alışkanlıklar, hobiler, ve diğerleri takip ediyor. Dr. Bernard Jensen aşkın tarifini kitabında şöyle yapmış: ‘‘Aşk hep sabırlı ve şefkatli olmaktır. Asla kıskanmamak, asla övünmemek, asla kendini beğenmemektir. Aşk hiçbir zaman kaba ve egoist değildir. Hiç gücenmez. Eğer diğeri üzgünse aşk hiç mutlu olmaz, hiçbir şeyden zevk almaz. Aşk bağışlamaya, güvenmeye, umut etmeye, hayatın zorluklarına dayanmaya hep hazırdır.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!