Güncelleme Tarihi:
Yönetmenliğini Bilkent Üniversitesi sinema bölümünden mezun olan Aykut Atasay ve Efe Peker'in üstlendiği Doğru Yer de festivalde gösterilecek filmlerden. Film, depresif annesi, garip aşkları, fantazileri ve dünyaya karşı sıradışı bakışı ile Yavuz'un hikayesini anlatıyor.
11 ülkeden 8 uzun metraj, 2 belgesel ve 11 kısa filmin yeraldığı festival gösterimleri, Beyoğlu Sinepop ve Alkazar sinemalarında izlenebilecek.
Festivalin açılışı 1 ekim'de Karaköy Be Club'daki Beout Parti ile yapılıyor.
Şimdi festivale katılan filmlere kısaca bir göz atalım:
Ye Bitir Beni (Eating Out)
Yön: Allan Brocka
Konu: Yapılı vücudu ile çekici bir üniversite öğrencisi olan Celeb, gay’lere sempatisi olup aynı zamanda da biraz huysuz olan Gwen için çıldırmaktadır. Celeb’in gay ev arkadaşı Kyle, Gwen’in kalbine giden yolun onun son derece seksi gay kankası Mark’tan geçtiğini söyler. Tabii ki de Mark, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi, Kyle’nın vazgeçilmez ilgi odağıdır. Planları yürüyecekmiş gibi gelir, ta ki telefondaki ateşli bir seks seansından sonra en iyi arkadaşların bile yakışıklıyı kapmak için yapmadıklarını bırakmadıkları akıl karıştıran bir aşk dörtgeni ortaya çıkıncaya kadar.
Danny Havalarda (Danny in the Sky)
Yön: Denis Langlois
Konu: Göz kamaştırıcı güzellikte olan ve aşırı dozdan ölen eski top model bir anneyle gay bir babanın oğlu olan delikanlı Danny, güzel bir görünüme sahiptir. Babasının tüm itirazlarına rağmen, mankenlik yaparak lükse, ihtişama, ve her şeyin ötesinde dış görüntüye değer veren bir toplumun parçası olmak ister. Annesinin izinden gidip mankenlik ve striptiz yaparak güzelliğini ve vücudunu kullanıp para kazanmaya başlar. Mesleği, görüntüsü ve aile geçmişinden kaynaklanan toplumsal beklentiler, diğerlerini olduğu gibi en sonunda Danny’yi de kendi cinselliğini sorgulamaya iter.
Horoz ve Boğanın Hikayesi (Cock & Bull Story)
Yön: Bill Hayes
Konu: Türkiye’deki hapishane yıllarında edindiği deneyimleri “Gece Yarısı Ekspresi” filmine konu olan Billy Hayes tarafından yazılıp yönetilen bu film; iki erkeğin dostluğu, homofobi ve bastırılmış duygular hakkında son derece güçlü bir çalışma. Film, Şikago’nun güney yakasındaki sanayi bölgesi varoşlarında zor bir hayat sürdüren Travis ve Jacko’nun ömür boyu dostluğunu temel alıyor.
Chat (Hooked)
Yön: Todd Ahlberg
Konu: asl?
Resim var mı?...
Eğer bunlar size tanıdık geliyorsa, ki şüphesiz çoğunuza geliyordur, bu filmi görmek isteyeceksiniz. Film, yanlış yönlendiren asl’ler yüzünden beklenildiği gibi gitmeyen
buluşmalarla ilgili espirili anektodlardan tutun da, sanal seksin kimle olduğu belli olmazlığının ve istenilen anda hemen tatmin sağlamasının ateşlediği bazı cinsel bağımlılıklar gerçekliğine kadar meseleyi eğrisiyle doğrusuyla gözler önüne seriyor.
Şeker Şey (Sugar Sweet)
Yön: Desiree Lim
Konu: Yönetmen adayı Niomi, lezbiyen pornoları çekerek hayatını kazanmaktadır. Bu çabaları arkadaşlarından sert eleştiriler alır. Erkek ve heteroseksüel olan film yapımcısı patronları da, çektiği filmleri, fantezi peşinde koşan erkeklere değil de; gerçekten lezbiyenlere hitap ettiği için fazla gay bulurlar ve yapımcılığını üstlenmeyi reddederler. Tam bu dönemde Niomi, bir çöpçatan şovunun lezbiyenlere ayrılan ilk bölümünü çekme teklifi alır. Ama tabi ki de bu programda katılımcılar, gerçekten de lezbiyen bir çift olup, çıkmaya başlamayacaklardır.
Babam Hakkında Her Şey (Alt om min Far)
Yön: Even Benestad
Konu: Esben Benestad, Norveç’te küçük bir kasabada doktordur ve cinsel eğitim hakkında iki kitap yazmıştır. Ayrıca bir erkek dergisinde kendine ait köşesi vardır. Ancak, Esben’in farklı bir kişiliği de vardır. O aynı zamanda, cinsel sorunlar danışmanı olan ve ara sıra oyunculuk da yapan Esther Pirelli’dir. Benestad kendini çift cinsiyetli olarak tanımlar. O hem bir erkek hem de bir kadındır ve Esben Esther adını alır. Oğlu Even tarafından hazırlanan bu kişisel belgesel bizi Benestad ailesinin yaşantısına ortak eder ve babanın kimliğinin ailesinin üstünde yarattığı etkiyi araştırır. Baba, oğul, kız, anne ve üvey anne, aralarında yıllardır süregelen acı dolu çatışmalar ve gerginliklerle mücadele ederken; izleyiciler de onların serüvenine katılır.
İçerideki Yabancı (Stranger Inside)
Yön:Cheryl Dunye
Konu: Kendini izleyiciye kolay kolay teslim etmeyen, bir “kadınlar hapishanesi” öyküsü olan film, uzun süre önce izini kaybettiği müebbet hapis mahkumu annesini arayan Treasure Lee’nin (Yolonda Ross) öyküsünü anlatıyor.
İkinci Bahar (Giorny)
Yön: Laura Muscardin
Konu: AIDS ve eşcinsellik konularını takdire şayan bir samimiyet ve hassasiyetle işleyen ve son derece etkileyici bir dram olan İkinci Bahar, İtalyan sinemasını, çoktandır beklenen bir gerçeklik darbesiyle sarsıyor. On yıldır HIV + olan 35 yaşındaki saygıdeğer ve kendisinden emin bankacı Claudio’nun (Thomas Trabocch›) tıkır tıkır bir düzen içindeymiş gibi görünen hayatını mercek altına yatırıyor.
Oğlum (Un Fils)
Yön: Amal Bedjaoui
Konu: Selim, Kuzey Afrika kökenli yakışıklı bir delikanlıdır. Annesinin ölümünden sonra hala yas tutan babası Omar’ dan iyice uzaklaşır. Selim’ in babası, oğlunun fahişelik yaptığından haberdar değildir. Selim, günün birinde babasını memnun etmek için ona ameliyat parası verir, fakat babası Omar bu teklifi reddeder. Babanın bu tavrı, baba oğul ilişkilerini irdeleyen bu görkemli anlatımda trajik bir sona neden olur. Bu filmi izlerken, hayatın özellikle de heteroseksüel merkezli bir dünyada yaşamak zorunda olan gay’ler için ne kadar zor ve acımasız olduğunu gözlemleyebileceksiniz.
İki Anne İki Baba (Des parents pas comme les autres)
Yön: Laurence Katrian
Konu: Olympe güzel, heteroseksüel bir Fransız genç kızdır. Ve kendisiyle ilgili çok büyük bir sırrı vardır; Boşanmış anne babasının ikisi de geydir. Tabi ki bu dünyanın sonu değildir ama okul arkadaşı olan homofobik bir intikam tanrıçası ve annesinin evlerinde yaşarken kuzen numarası yapan sevgilisi yüzünden sorunlar yaşayan kızgın ve aklı karışık Olympe, babasıyla yaşamak üzere Gay Paree’ye kaçar.