Annem, annem güzel annem

Güncelleme Tarihi:

Annem, annem güzel annem
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başrollerini Susan Sarandon ve Julia Roberts'in paylaştıkları ‘‘Omuz Omuza/Stepmom’’ melodramlardan hoşlananlar için birebir.

Haftanın yeni filmlerinden biri, bol gözyaşı döktürecek türden bir aile melodramı olan ‘‘Omuz Omuza/Stepmom’’. Susan Sarandon, Julia Roberts ve Ed Harris üçlüsünden oluşan güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan film, boşanmış bir karı-koca, onların çocukları ve adamın yeni hayat arkadaşı arasındaki ilişkileri ele alıyor. Filmin orijinal adının (Stepmom/Üvey Anne) işaret ettiği gibi, öykü, üvey annenin gelişi üzerine kurulmuş. Jackie (Susan Sarandon) ve Luke (Ed Harris) boşanmıştır ve biri 12, diğeri 7 yaşında Anna (Jena Malone) ve Ben (Liam Aiken) adlı iki çocukları vardır. Luke'un moda fotoğrafçısı sevgilisi Isabel'le (Julia Roberts) birlikte yaşama kararı alması üzerine, çocuklar bir üvey anneleri olmasını hiç iyi karşılamazlar ve onu sürekli öz anneleriyle karşılaştırırlar. Zaten Isabel de üvey annelik konumundan hiç memnun değildir. Öz anne Jackie ise boşanmayı pek hazmedememiş, çocuklarına çok bağlı bir kadındır. Çocuklarını üvey anneye karşı kışkırtmaktan da geri kalmaz. Eski eş ile yeni eş arasındaki ve çocuklarla üvey anne arasındaki çatışma, son derece klişe bir gelişme izlerken, öz annenin ölümcül bir hastalığa yakalanması melodramı daha da ağırlaştıran bir unsur olarak senaryoya eklenir. Bunun üzerine iki kadın, çocukların iyiliği için düşmanlığı bir yana bırakıp, ‘‘omuz omuza’’ vererek dayanışma içine girerler.

Senaryosunu beş kişinin birden yazdığı, klişelerle bezenmiş filmin yönetmenliğini yapan Chris Columbus, aile komedileriyle tanınıyor: ‘‘Evde Tek Başına’’ (Home Alone) ve onu izleyen ‘‘Evde Tek Başına 2’’ (Home Alone 2), ‘‘Babam Söz Verdi’’ (Jingle All The Way), ‘‘Mrs. Doubtfire’’ ve ‘‘Dokuz Ay’’ (Nine Months). Filmin yapımcıları da Chris Columbus'u aile filmlerinin yönetmeni olmasından dolayı seçmişler. Ve ortaya, orijinal hikayesi Gigi Levangie'ye ait olan bu gözyaşı döktürücü film çıkmış. Kısacası ‘‘Omuz Omuza’’, Susan Sarandon ve Julia Roberts gibi, beyazperdede seyretmeye doyum olmayan iki aktrisin ve ikinci planda tutulmuş Ed Harris gibi iyi bir aktörün hatırına seyredilebilecek bir film, bir de sinemada hıçkıra hıçkıra ağlamayı sevenlere göre.

OMUZ OMUZA STEPMOM

Yönetmen: Chris Columbus

Senaryo: Gigi Levangie, Jessie Nelson, Steven Rogers, Karen Leigh Hopkins, Ron Bass

Görüntü: Donald M. McAlpine

Müzik: John Williams

Oyuncular: Susan Sarandon (Jackie), Julia Roberts (Isabel), Ed Harris (Luke), Jena Malone (Anna), Liam Aiken (Ben), Lynn Whikfield, Darrell Larson

1998 ABD yapımı, 124 dk.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!