Güncelleme Tarihi:
Eğlence sektöründeki birçok mekânın kapılarını kapattığı bir dönemde, siz Günay Restoran’ı yeniden hizmete açtınız ve popüler bir mekân haline getirdiniz. Nasıl başardınız bunu?
- Biz, korkulana büyük bir güven ve cesaretle yaklaştık. Zoru başardık. Canlı müzik sektörünün düşüşe geçtiği dönemde, Günay Restoran’ın tüm detaylarını yeniledik ve BVS Group bünyesinde kapılarını tekrar açtık. Günay’ın eğlence sektöründe olması ve gazino kültürünün korunması gerektiği düşüncesindeyiz.
Mekanınızda en çok neye önem veriyorsunuz?
- Müşteri memnuniyetini sağlayacak her detay bizim için çok önemli. En dikkat ettiğimiz hususlar sahne kalitesi, hizmet, damak tadı, sunum ve tabii kadromuzun profesyonelliği.
İstanbul dışında da bir Günay Restoran açmayı düşünmüyor musunuz?
- Aslında Ankara’da böyle bir açığın olduğunu düşünüyoruz. Ama buna konu üzerinde bir etüt çalışması yapıldıktan sonra karar verilecek. Benim kanaatim, önümüzdeki sezon Ankaralılar’ın da Günay’la buluşacağı yönünde...
BÜYÜK STARLARIN YÜKÜNÜ TAŞIMAK KOLAY DEĞİL
Günay, sahnesinde sanat dünyasının ünlülerini ağırlıyor. Bu isimlerin ücretlerinde geçen yıllara oranla büyük bir artış var mı?
- Canlı müzik sektöründe geçen yıllara oranla bir düşüş yaşanıyor. Günay Restoran’da sahneye çıkan saygıdeğer sanatçı dostlarımızın da sektörün canlanması adına titizlik gösterdiğini ve bahsettiğiniz konuda desteklerini bizden esirgemediğini söyleyebilirim...
Popüler bir mekânın işletmecisi olarak, kadın sanatçılarla mı yoksa erkek sanatçılarla mı çalışmayı tercih ediyorsunuz?
- İşletmemizde kadın-erkek ayrımı yapmadan, sanatını en doğru şekliyle icra eden, A sınıf sanatçıları sahneye çıkarıyoruz. Büyük starların yükünü taşımak kolay bir iş değil tabii. Bazen zorluklar yaşasak da, birbirimize alıştık artık.
Sanatçı kaprisleri sizi zaman zaman da olsa yıldırıyor mu?
- Günay’da sahne alan her sanatçının birtakım istekleri oluyor, ancak bu durumu “kapris” kelimesi altında nitelendirmek doğru olmaz. Artık sanatçı dostlarımız da farkında ki, Günay sanatçı ile elit tabakanın buluşmasında önemli bir köprü.
DÜNYANIN EN ZOR İŞİ
Eğlence mekânı işletmek zor bir iş mi, mesleğinizden bahseder misiniz biraz?
- Eğlence ve yemek sektörünü yönetmek, dünyanın kabul gördüğü en zor meslek, çünkü en hızlı değişen ve gelişen sektör bunlar. Ayrıca inceliğe ve estetiğe sahip olan meslek. Düşünün, insanların damak tadını ve dünyada değişen eğlence trendlerini takip ediyorsunuz, bunları kendinize göre uygulamaya çalışıyorsunuz. Eğlence mekanı işletmek keyifli olduğu kadar, müşteri memnuniyeti sağlamak adına meşakkatli bir iş.
SİGARA YASAĞINDA TEKNİK HATALAR VAR
Günay, kapalı bir mekân. Sigara yasağı sizi nasıl etkiledi?
- Birçok kapalı eğlence mekanı gibi biz de bu yasaktan ilk dönemlerde etkilendik. Sigara içmeyen biri olarak yasağı destekliyorum, fakat sistem doğruymuş gibi gözükse de birtakım teknik hataları var. Sigara kullananlara çözümler oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Sokaklarda, yaşı küçük çocukların önünde sigara içilmesi ne kadar doğru?