Anadolunun benzeşen yemekleri

Güncelleme Tarihi:

Anadolunun benzeşen yemekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2004 00:00

Ayşe Hanım ve Rıza Bey 52 yıllık evliliklerini sevgiyle ve saygıyla sürdürüyorlar.Ayşe Hanım aslen Kahramanmaraşlı. Rıza Bey’se Malatyalı. Rıza Bey ve Ayşe Hanım’ın aralarında yıllardan beri süregelen tek anlaşmazlık, çorba konusunda. Büyüklerinden öğrendikleri köfteli ve sebzeli çorbaya biri kırmızı mercimek, diğeri yeşil mercimek ilave ediyor. Aslında Türk Halk mutfağında birçok geleneksel yemek, farklı coğrafi bölgelerde, farklı malzemeler katılarak yapılıyor. Meşhur keşkeğe kimisi nohut katar, kimisi tavuk etiyle yapar, bazı yörelerde mutlaka gerdan eti kullanılır. Zaten Anadolu’da herkes bulabildiği malzemelerle yemeğini pişirmiş.İNCE NOKTALARSıkmadan önce bir saat soğuk suda beklettiğiniz portakallardan daha çok su çıktığını göreceksiniz.HAFİF VE KEYİFLİTürkmen kebabıYapılışı:Öncelikle, erişteyi bir tencerede 1 tatlı kaşığı margarinle pembeleştirin. Tavuk şinitzelleri veya tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin. Öte yandan, parmak şeklinde doğradığınız tavukları, kalan 1 kaşık yağda iyice kızartın. Kuru ve yeşil soğanları, biberleri de ekleyip, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri de üzerine ekleyin. Son olarak, soya sosunu ve hardalı 2 bardak suyla çırpıp tavukların üzerine ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servise sunun.Püf noktası; Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.4 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi4 adet tavuk şinitzel (göğüs)1 su bardağı erişte2 tatlı kaşığı bitkisel margarin1 adet orta boy kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)4 adet yeşil soğan (uzun uzun doğranmış)2 adet kırmızı biber (ince ince kıyılmış)2 adet yeşil biber1 çay kaşığı hardal2 yemek kaşığı soya sosu2 su bardağı suYoğurt tatlısıYapılışı:Öncelikle, bisküvileri yağla iyice karıştırıp tarçını ekleyin. Yağı az gelirse, su da ilave edebilirsiniz. Bisküvileri hamur haline getirip derin bir kabın içerisine kenarlarını yükselterek yayın. Buzdolabında bekleterek, donmasını sağlayın. Öte yandan, yoğurdun suyunu süzün. Jöleyi sütün içinde eritip suyunu süzdüğünüz yoğurda ekleyerek karıştırın. Son olarak, hazırladığınız karışımı, bisküvilerin üzerine yayıp. en az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servise sunun.Püf noktası; üzerini meyveyle veya çekilmiş şam fıstıkla süsleyebilirsiniz.6 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaMalzeme listesi2 paket meyve şekerli bisküvi1 yemek kaşığı diyet margarin1 çay kaşığı tarçın2 su bardağı diyet yoğurt1 su bardağı diyet süt2 yemek kaşığı renksiz jöle
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!