Ameliyatsız burun estetiği

Güncelleme Tarihi:

Ameliyatsız burun estetiği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 16:02

Son birkaç yıldır, botoks ve dolgu uygulamalarıyla burunda geçici küçük düzeltmeler yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Burundaki bazı kusurlar ameliyata gerek kalmadan düzeltilebiliyor. Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, burundaki küçük sorunlar, dengesizlikler, uyumsuzluklar ya da ameliyat sonrası oluşan kusurların botoks ve dolgu kullanılarak düzeltilmesinin mümkün olduğunu belirtiyor.

Bu işlemle, sonuçların kalıcılığının 4 aydan 2 yıla kadar uzayabildiğini vurgulayan Karacalar, işlem hakkında şu bilgileri veriyor: "Botoksla burun sırtındaki tavşan çizgileri düzeltilebiliyor, açık duran burun kanatları daraltılabiliyor, burun ucunu çeken kas aktif ise burun ucu kaldırılabiliyor. Dolgu ile burun kökü ve burun sırtını doldurarak daha düzgün bir çatı elde etmek; burun dudak açısını doldurarak burun ucunu kaldırmak ya da burun ucunu doldurarak daha zarif bir uç elde etmek mümkün."

Haberin Devamı

Ayrıca cerrahi sonrası olabilecek küçük düzensizliklerin de dolgu ile kamuflajının yapılabildiğini söyleyen Karacalar, bu düzensizliklerin -özellikle burun sırtında- kolayca düzeltilebildiğini belirtiyor. Sonuçtan memnun olunması durumunda ise sonucu kalıcı hale getirme işlemlerine başlanabiliyor. Ancak şunu da belirtmekte fayda var; hafif sorunlar dışındaki burunlarda bu tür işlemlerin estetik cerrahi ameliyatlarının yerini alması söz konusu değil. Prof. Dr. Ahmet Karacalar, yapılan işleme dair ise şunları söylüyor: "Burunda dolgu amaçlı kullanılan ürünler genellikle hyaluronik asit jel ve hidroksiapatittir. Bu ürünler fizyolojik kabul edilir ve bedenle uyumludurlar. İşlemler yüzeysel uyuşturucu kremlerin uygulanmasından sonra ince iğnelerle yapılır. Kısa zamanda geçen hafif bir şişme ve kızarıklık dışında sorun oluşturmaz."

İnce dudak burnu büyük gösterir

Dolgunun etkisinin işlemden hemen sonra görülebileceğinin de altını çizen Prof. Dr. Ahmet Karacalar, "Böylece kişi aynadaki görüntüsünü takip ederek, hekimi yönlendirme şansı bulabilir" diyor. Botoksun etkisi içinse bir hafta beklenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Dr. Karacalar, buruna komşu yapıların da görüntüyü etkilediğini sözlerine ekliyor: "Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda, hamilelerde, sinir-kas hastalığı olan kişilerde bu ikilinin kullanımı uygun değil. Daha iyi bir yüz uyumu için buruna komşu yapıların da bazen tedavisi gerekebilir. Bunların başında da dudak geliyor. İnce dudak, burnu daha büyük gösterir. Dudağın dolgunlaştırılması, göreceli olarak burnu küçültecektir. Burundaki küçük sorunlara bu tür bir yaklaşım, bizim estetiğe temel yaklaşımımız olan holistik estetiğin tipik bir örneğidir. Bu yaklaşımın temelinde estetik sorunlara çok farklı açılardan bakmak yer alır. Öyle ki burnu ile ilgili çok küçük bir sorunla başvuran kişide beden algısının durumunu dahi saptamaya çalışıyoruz. Kişinin beden algılamasında yanlışlıklar varsa, bu sorunu düzeltmeden herhangi bir girişim yapmamayı tercih ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!