Alman profesörden uyarı

Güncelleme Tarihi:

Alman profesörden uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 17:28

Almanya'nın ünlü diyabet uzmanı Prof.Dr. Robert Ritzel özelikle son günlerde diyabet hastalarına bilimsel dayanığı olmayan umutlar vererek işin ticaretinin yapıldığı uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde Türk hastalara özel konferans veren Prof.Dr. Ritzel Türkiye'de son günlerde pankreas adacık nakli konusunun yeni bir şey gibi gündeme getirildiğini duyduğunu söyledi.

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Adacık naklinin yıllardır denendiğini ve beklenen başarının sağlamadığını söyleyen Prof.Dr. Ritzel, "Bu nakillerde maalesef adacıkların çoğu ölüyor ve hasta boşu boşuna binlerce Euro ödeme yapmış oluyor. Son on yılda bu yöntemle yapılan deneylerdeki başarı grafiği maalesef hep aşağıya doğru gitmektedir. Adacık nakilleri çok nadir durumlarda sadece Tip1 hastaları için yapılmakta ve bu da henüz araştırma safhasını aşamamıştır."

Pankreas nakline de sıcak bakmayan Prof.Dr. Robert Ritzel, "Bu sadece çok vahim durumlarda eğer böbrek nakli söz konusu

Alman profesörden uyarı
ise pankreas da yinelenebilir. Ama sadece pankreası değiştirmek, hastaya pek bir şey kazandırmaz. Yeni organın vücuda uyumu için hasta ömür boyu bazı ilaçları almak zorunda kalacak" dedi.

Özellikle Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde zengin diyabet hastalarının sırtından para kazanmayı hedefleyenlerin doku nakli ile pankreasın tedavisi uygulaması yaptıklarını anlatan Prof.Dr. Ritzel, "Bu yöntemde pek bir şey getirmemektedir. Hastalara boşu boşuna umut verilmekte ve en az 20 bin Euro ücret alınmaktadır" dedi.

"AÇIKLAMALARA İNANMAYIN"

Türk hastalarından sık sık televizyonlardaki sağlık programlarında gördükleri, değişik ilaç veya gıda maddelerini şeker hastalığını tamamen iyileştirdiği yolunda ifadeler duyduğunu söyleyen Prof.Dr. Ritzel, "Eğer, tarçın, diyabet çayları gibi bir gıda maddeleri şekeri tamamen ortadan kaldırsaydı bu Amerika ve Avrupa'daki araştırma laboratuvarlarında denenirdi. Şeker hastası olarak şunu kabullenmeliyiz, şeker hastalığı kesinlikle tamamen iyileşmez. Ama ne kadar diyetimize uyar, sağlıklı beslenir ve bol bol hareket hareket edersek, normal şeker değerlerine kavuşur ve sağlıklı yaşayabiliriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!