Allah bana “dur” dedi!

Güncelleme Tarihi:

Allah bana “dur” dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2011 00:00

Kazandığı her parayı işine yatıran biri o... Geldiği son nokta da takdire şayan; eşi Selim Demir ile birlikte bir organizasyon firması yönetiyor, butik işletiyor ve tasarım yapıyor. Aynı zamanda 7,5 aylık hamile ve doğum için haftaları sayıyor. Tuvana Büyükçınar, oğlu Aslan’ı kucağına almadan önce Kelebek’le buluştu, başarı öyküsünü ve hayatının bilinmeyenlerini anlattı.

Haberin Devamı

* 7,5 aylık hamilesiniz. Canınız bir şey çekiyor mu?  

- Çekmiyor. Başından beri hiç çekmedi de... Oğlum kaprissiz olacak.

* Adına karar verdiniz mi?

- Evet, Selim Aslan olacak. Selim’e olan aşkımdan, ona benzesin istiyorum. Madem bir erkek geliyor, adı Selim olsun. Ben gözümü açtım, Selim’i gördüm.

* Kaç yıldır berabersiniz?

- 21... O yüzden hâlâ şoku üzerimden atabilmiş değilim ya... ıki kişiydik, üç kişi nasıl olduk diyorum.

DOĞSUN DA BİRLİKTE UYUYALIM ARTIK

* Bu kadar flört yetmez mi?

- İnsanlar “Bebek, geleceği aileyi seçer” der, ben de o söze inanıyorum. ınşallah biz de iyi birer anne baba olacağız. Zaten şimdi bile biz yokuz, o var. Onun için yiyorum. Çocukluğumdan bu yana yumurta yemezdim, son yedi aydır haftada üç yumurta yiyorum. Yarasın diye yemeye başladık mecburen.

* Hamilelik evin atmosferini nasıl değiştirdi?

- Biz zaten birbirine çok destek olan, saygılı bir çiftiz. Sıfırdan birlikte buralara kadar geldik. O yüzden birlikten nasıl kuvvet doğar biliyoruz. Evimizi çok seven, evi mabedi gibi gören insanlarız. Evimizde yaşarız. Selim zaten sevgi dolu bir insandı ama bebek haberinden beri Selim’i yeni baştan tanıyor gibiyim. Bana çok destek oluyor, eskisinden daha da çok ilgileniyor. Karşılıklı bir motivasyon durumu var ve “Doğsun da birlikte uyuyalım” hissi var. Eve bir pozitif enerji getirdiği kesin... Merak, heyecan... Garip yani.

İTALYA’DA TEST YAPTIK NE YAZDIĞINI ANLAMADIK

* Hamile olduğunuzu ilk kime söylediniz?

- ış için gittiğimiz ıtalya’da aldığım hamilelik testiyle öğrendim durumu... Komiktir, test ıtalyanca olduğu için ilk Selim’in annesini (Cipe Demir) aradık. “Incinta (ıtalyanca’da hamile) ne demek?” deyince hemen “Hamile misin?” diye sordu. Aynı anda kilise çanları çalmaya başladı. Garip bir andı. Huşu içinde ağladığımı hatırlıyorum.

* Çocuk istemiyor muydunuz?

- 40’tan önce asla diye düşünüyordum. “Yapmam gerekenler var” diyordum hep... Ben “Hayat beni durdurmasın, hayallerim var, daha dünyayı gezeceğim” derken, Allah dedi ki “Dur, sırada bu var”...

* 40’a kadar daha neler yapmayı planlıyordunuz ki?

- Hayatımın en anlamlı sorusu oldu, çünkü cevabı ben de bilmiyorum.

* Hem ne var ki, istediğinizi yapar, bebeğinizi de büyütürdünüz bir yandan...

- Öyle söyleme... Nasıl bir imaj aşılamışsam, “Her şeyi yapar Tuvana, her şeyi becerir Tuvana” diyorlar. “Senden çok iyi anne olur” deyip duruyorlar. En son bir arkadaşıma bağırdım “Bana bunu aşılamayın” diye. şu anda o kadar korkuyorum ki...

* Neden?

- Bana dünyanın en ağır işlerini verin yaparım, ama anneliği bilmediğim için korkuyorum.

GEÇMİŞİNDEN KOLAY KOPAMAYAN BİRİYİM

* Hamileliğinizin başlarında bir koleksiyon hazırlamıştınız, hepsi de çocuklara özel tasarımlardı sanki...

- şeker ılavesiz adlı koleksiyon benim iç dünyamı yansıtıyordu. Cupcake’ler, marşmellow’lar, kelebekler hayatımda hep olacak. Geçmişinden kolay kopamayan, hep eski arkadaşlarıyla yürüyen biriyim. Son derece yalın, desenleriyle beni mutlu eden bir koleksiyondu.

* Bu arada çok kilo almamışsınız. Bir diyet reçeteniz var mı?

- Diyetisyenim Berrin Yiğit ile hazırlandık. 40 beden elbiseyle, Bellamom’la, Tutti’yle bir hamilelik geçiriyorum. Selim’in gömlekleri kadar olmadım daha. Çok kilo almış olsaydım hem psikolojik hem de fiziksel olarak sıkıntı yaşardım. Bu hamilelik bana kilolu insanları, hamile insanları anlama şansı da verdi. Bu da bir deneyim.

* Hamile koleksiyonu yapmayı düşünmez misiniz?

- Hiçbir zaman özel hayatımı ticarete yansıtmadım. ıhtiyaç karşılığında yaptım. Kendime çok şık şeyler hazırladım. Bende görüp sipariş eden ya da hamile abiye kıyafet isteyen müşterilerim oldu ama çok değil. Olmasın da. Bunun ticarete dönmesini istemem.

BEN DEFOLARINI  BİLEN BİR KIZIM

* Aslan ile birlikte kaç bebeğiniz var?

- Aslan’la beş olacaklar. A46 var. A46 Organisation var, Tuvanam ve Tutti’nin olduğu bir ihracat kanalımız var. Artık kendi firmam olarak gördüğüm ama sadece kreatifini üstlendiğim ev tekstili markası Dantel var.

* 16 yaşınızdan bu yana çalışıyorsunuz ve Aslan’a kadar hiç sendelemediğinizi söylüyorsunuz. Hiç mi durmak istemez insan?

- ıstemez mi. Çok yorucu. Ben hem yapıp hem de söylenen biriyimdir. ınsanın kendini bilmesi de bir erdem. Defolarını bilen bir kızım. Çalışmaktan hiç usanmadım ve anladım ki yorulunca mutlu oluyorum. Hayatımda üç ay boşluk olunca “Hayatım mı durdu, son kullanım tarihim mi geldi” diye düşünmeye başlıyorum.

* O kadar kontrollüsünüz ki iş arasında neyle nefes alıyorsunuz?

- Seyahat etmek ve keşfetmek hayatımın en önemli parçası. Puzzle yaparak rahatlarım bir de... Sinirliysem, ekibim masama bir puzzle bırakır. Dediğim gibi, hayatım hep çalışmak üzerine kurulu ama mutluyum.

Haberin Devamı

HAFTADA ÜÇ KEZ KESE YAPIYORUM

* Kendinize nasıl bakıyorsunuz?

- Öncelikle beslenmeme dikkat ederek içten bakıyorum. 36 yaşındayım, sağlıklı bir çocukluk geçirmişim. Basit cilt bakımını mutlaka yapıyorum. Ama genel bakım işini kuaförümün mutlaka bana hatırlatması gerekiyor. Ayna karşısında saatlerce kendime bakmam, mutluluk çok önemli. Haftada üç kez kendi kesemi yapar, hamama giderim.

Haberin Devamı

BİR KASABAYI YENİDEN DEKORE ETMEK İSTİYORUM

* Hamilelik iznine ayrılacak mısınız?

- Yeni koleksiyonumu hazırlayıp, bir moda haftasına katılıp, Tuvanam koleksiyonuna da birkaç ekleme yaptıktan sonra izne ayrılmayı düşünüyordum ama iki yeni proje daha geldi. Bir de en büyük hayalim bir ilçe, bir kasaba, bir bölgeyi yeniden dekore etmek.

BU AY TUVANAM’I BEYRUT’TA AÇIYORUZ

* İkinci A46 açılacak mı?

- Aileden gelen parayı al yatır gibi bir hayatımız olmadı. Kazandığımız her kuruşu ve tüm tecrübelerimizi işe aktardık. Avrupa pazarlarına girip çıkıyorduk, krizlerden etkileniyorduk. Artık Tuvanam ve Tutti’nin alıcı profili kemikleşti ve bu ay Tuvanam’ı Beyrut’a açıyoruz. See By Chloe olan mağaza bu ay Tuvanam oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!