Alışveriş İçin En Tehlikeli Saat Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Alışveriş İçin En Tehlikeli Saat Nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 10:13

Alışveriş yapıp eve geldikten sonra bu kadar şeyi ne yapacağım ben? Bu aldığım şeylere benim ihtiyacım yok. Bu tarz cümleleri alışveriş sonrası sık sık kuruyorsanız ve bundan dolayı pişmanlık duyuyorsanız alışveriş bağımlılığı içindesiniz demektir. Alışveriş bağımlılığınızı yenmek için neler yapabilirsiniz? Alışveriş için en tehlikeli saat nedir?

Alışveriş İçin En Tehlikeli Saat Nedir

Haberin Devamı

Aç Karnına Alışverişe Çıkmayın

Uzmanlara göre eğer yemek yemeden alışveriş yapmaya başlarsanız açlığın etkisi ile önünüze gelen hatta yemeyeceğiniz yiyecekleri bile sepetinize doldurabilirsiniz. Çünkü aç karnınayken beyninizin bedeninize sürekli açlık sinyali gönderir ve ihtiyacınızdan fazlasını satın alırsınız. Özellikle Ramazan aylarında oruç olduğunuzda asla alışverişe çıkmamalısınız.

Duygusal Değil Bilinçli Tüketici Olun

İnsanlar daha çok duygusal boşluklarını doldurmak ve hayatlarında sanal tatmin duyguları yaratmak için alışveriş yapıyorlar. Eğer birey bu durumun farkında olmazsa maddi yükler gibi manevi yükler de oluşuyor. Bazı alışverişkoliklerin bu sebeple yuvaları dağılıyor, işlerini kaybediyorlar hatta depresyona bile girebiliyorlar. Bu sebeple uzmanlar eğer alışveriş bağımlılığınız varsa alışveriş yaparken mutlaka bir ihtiyaçlar listesi çıkarın diye belirtiyorlar. Bu liste size almanız gerekenleri gösterecektir ve bu listeya uyarak ihtiyaç dışı ürünleri satın almamış olursunuz.

Haberin Devamı

Alışveriş Rehberi ve Kredi Kartından Uzak Durun

Alışveriş yaparken eğer böyle bir probleminiz var ise yanınıza kredi kartı yerine nakit para alın. Psikolojik olarak kredi kartı ile alışveriş yaparken satın aldığınız ürüne para vermiyor gibi hissedersiniz. Nakit parayı harcamak ise her zaman daha zordur. Ayrıca alışveriş rehberi ve borüşürlerini incelemekten vazgeçin. Çünkü bu tür rehberler alışverişe özendirmek için yapılmıştır.

Televizyon Reklamları ve Online Alışveriş

Gelişen teknoloji sebebi ile online alışverişin kolay, hızlı ve çabuk erişilebilir olmasından dolayı insanların alışveriş çılgınlığı giderek çığ gibi büyüyor. Yapılan araştırmalara göre televizyonlarda prime time denilen aralıkta yani 20.00 ile 23.00 saatleri arasında daha pahalı, daha hızlı ve daha fazla alışveriş yapılmaktadır. Bunun temel sebebi televizyon reklamlarıdır. Araştırmaya göre bu saatler arasında online mağazaların günlük ziyaret oranı bu saatlerde zirve yapıyor. Bu süre içinde her saatte ortalama % 69 daha fazla para harcanıyor. İnsanlar televizyon karşısında otururken satın almaya daha çabuk karar veriyor ve online alışveriş sitelerine yöneliyor. O yüzden bu saatler arasında daha dikkatli davranılması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!