Albümüm çıkınca internet sayfasını tamamen kapattım

Güncelleme Tarihi:

Albümüm çıkınca internet sayfasını tamamen kapattım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

My space ve Youtube gibi paylaşım siteleri çoğaldığından beri, amatör şarkıcılar, yaptıkları parçaları bir tık ile bütün dünyanın beğenisine sunabiliyor. Yapılan bazı işler, uçsuz bucaksız sanal alemde kaybolurken, bazıları dinleyicilerin beğenisini kazanmayı başarıyor. Bunun son örneklerinden biri, Gökhan Türkmen (25).

"Büyük İnsan" şarkısı için hayranları tarafından hazırlanan videolar, Youtube’da bir milyondan fazla tıklandı. Hayranları onun için fan sitesi kurdu. Sonunda Türkmen de bu başarısıyla bir albüm sahibi oldu. İrem Records etiketiyle iki ay önce çıkan albümünden sonra sanal alemin yıldızı, "Artık sanal dünyada ünlenen o kadar çok isim oldu ve işin esprisi kaçtı ki şimdi olsa şarkılarımı internete koymam" diyor.

İnternet, Gökhan Türkmen’in şarkılarıyla ilk kez 2004 sonlarında tanıştı. Pek çok şarkısının söz ve bestecisi olan kuzeni Serkan Söylemez ile yeni şarkılarını bilgisayara kaydediyorlardı. Sanal ortamda, Hayalet Sevgili şarkısıyla tanınan İrem ve Grup 84’ün, seslerini kısa sürede kitlelere duyurmasıyla, "Neden aynı yolu biz de denemiyoruz" diye düşündüler. Bir gece en sevdikleri şarkıları Büyük İnsan’ı birkaç forum sitesine koydular. Parça zaman içinde müzikseverlerin dikkatini çekti. Pek çok kişi şarkıyı bilgisayarına indirip arkadaşlarına yollamaya ya da tavsiye etmeye başladı. Bunun üzerine Türkmen, ikinci şarkısı Dön’ü de forum sitelerine verdi.

Bu arada Nokia’nın düzenlediği Supersound yarışmasına katıldı. Yarışmadaki şarkısı Efkarlıyım da kısa sürede sanal aleme düştü ve hızla yayıldı. Artık şarkıları birçok kişi tarafından biliniyor ve yenileri bekleniyordu. 2006’nın sonlarında Kahraman Terzioğlu ile Radyo 7’de program yapmaya başladı. Gitar çalıp şarkı söylüyordu. Hayranları programdaki performanslarını kaydetti, Youtube’da yayınlamaya başladı. Büyük İnsan parçasına pek çok hayranı amatör klip yaptı. Sadece bu şarkının farklı kayıtları bir milyonun üzerinde tıklandı.

Ankaralı bir dinleyicisi, Gökhan Türkmen’in sonradan resmi fan sitesi haline getirdiği gokhanturkmen.net adresini aldı, iyi bir site kurdu. Başka amatör şarkıcılar popülaritesinden faydalanmak istedi. Kendi parçalarını herkese dinletebilmek için Gökhan Türkmen adıyla Youtube’a koydular. Türkmen şimdi onlarca internet sitesinde kendi adıyla yayınlanan dört şarkının aslında onunla hiçbir ilgisi olmadığını özellikle söylüyor: "Sahne çalışmalarımda bazen bu şarkıların istendiği bile oluyor."

Gökhan Türkmen’in internetteki başarısı, sonunda diğer sanal alem şarkıcıları gibi albümle sonuçlandı, ortaya 11 şarkıdan oluşan Büyük İnsan isimli albüm çıktı. Tamamının söz ve müzikleri yine Gökhan Türkmen ile kuzeni Serkan Söylemez’e ait. Bunlardan altısı internet sitelerinde uzun zamandır dolaşan şarkılar. Takipçileri ve pek çok müziksever bu şarkıları zaten biliyor. Peki bilinen şarkıların bir albümde toplanması satışları etkilemez mi? Türkmen, bunun tam tersini düşündüklerini söylüyor: "İnternetteki şarkılarımızı bir albümde toplayıp artık o sayfayı kapatmak istedik. Tabii albüme yeni şarkılar da ekledik."

Şarkıcı, albümün tarzını akustik pop olarak tanımlıyor: "Aslında albümün tarzı alaturka, içinde klarnet, yaylılar ve ud gibi enstrümanlar kullanıldı. Bütün müzikler akustik olarak canlı çalındı." Albümün ilk klibi, Yan Sen isimli parçaya Keremcem yönetmenliğinde çekildi.

GENÇ OLDUĞUMU KÜPELERİMİ GÖRÜNCE ŞAŞIRIYORLAR

Yüzümü kimsenin tanımamasından hiç rahatsız olmadım. Çünkü benim için önemli olan sokakta tanınmak değil şarkılarımın dinlenmesi. Şarkılarımı bir ağızdan söylesinler yeter. Bu yüzden albüm kapağında da resim kullanmadım. Dinleyicilerin çoğu beni orta yaşlı, daha dingin biri olarak hayal ediyordu. Genç olduğumu, kulağımdaki küpeleri ve beni gördüklerinde çok şaşırıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!