Aileden bağımlılar

Güncelleme Tarihi:

Aileden bağımlılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 00:00

Hollywood yıldızlarının uyuşturucu batağına düşmesinin tek nedeni hızlı yaşam tarzları değil. Birçok yıldızın alkol ve uyuşturucu bağımlılığı genlerinde var. Annesi ve babası uyuşturucu bağımlısı olan Drew Barrymore, dokuz yaşında alkole, 12’sinde ise esrara başladı.

Uyuşturucu kullanan anne ve babaların, genetik yolla bağımlılıklarını çocuklarına da taşıdıkları belirtiliyor. Bu durum Hollywood’da da geçerli. Örneğin Drew Barrymore’un anne ve babası uyuşturucu bağımlısıydı. Barrymore, 9 yaşında alkol, 12’sinde ise esrarla tanıştı. 13’üne geldiğinde ise tedavi görmeye başladı. Britney Spears’in babası Jamie ve Lindsay Lohan’ın babası Michael da uyuşturucu bağımlısıydı.

Çocukluk yıllarında yaşanan acı olaylar da uyuşturucu bağımlılığına neden oluyor. 13 yaşında marihuana’ya başlayan Nicole Richie, uyuşturucu bağımlısı olmasından, sorunlu bir evlilik yaşayan anne ve babasını sorumlu tutuyor. Johnny Depp de aile içinde yaşadığı sorunlardan uzaklaşmak için genç yaşta esrarla tanıştığını belirtiyor.

Uzmanlar, kendilerine sonsuz güveni olan Hollywood starlarını da büyük tehlikelerin beklediği belirtiliyorlar. Dr. Clifford Benstein’e göre kendilerine güvenen sanatçılar, kullandıkları kimyasal maddelerin onlarda bağımlılık yaratmayacağına inanıyorlar. Matthew Perry, 1997’de bir jet-ski kazasında yaralandıktan sonra Vicodin kullanmaya başlamıştı. Günler geçtikçe, Perry’nin kullandığı hapların sayısı arttı ve sonunda ünlü aktör kliniğe yatmak zorunda kaldı.

Hollywood’da yıldızlar sayesinde büyük paralar kazanan bazı doktorlar da hastalarının sağlığından endişe duymadan onlara bol bol reçete yazıyorlar. Birçok oyuncu hap bağımlılığı yüzünden tedavi görüyor.

İTİRAFLAR

Charlie Sheen: "Uzun süre kokain kullanmaktan burnum düştü. (Aktör, 1998 yılında hastanede tedavi görmüştü) O zaman kokaini bırakıp esrara devam ettim."

Courtney Love: "Uyuşturucu kullandığım zaman kendimi sis yığınları arasında parıldayan bir gölge gibi görüyordum ve uyuşturucuların yaşlanmamı engelleyeceğini sanıyordum. Çok yanılmışım."

Colin Farrell: "Uyuşturucu alışkanlığım yüzünden bir psikiyatra gittim. Adam hangi maddeyi kullandığımı sordu. Verdiğim liste adamı korkutmuştu."

Suçüstü

* Başarılı oyuncu Mischa Barton, geçtiğimiz hafta marihuana’sıyla Los Angeles sokaklarında dolaşırken...

* Ryan Phillippe, 2002 yılında Los Angeles, Pacific Palisades’da arkadaşından aldığı marihuana’dan bir nefes çekerken...

* Ünlü manken Kate Moss, 2005 yılının eylül ayında Londra’da bir stüdyoda kokain çekerken... Bu görüntü Daily Mirror gazetesinde yayınlanınca Moss’un kariyeri büyük darbe almıştı.

KAYBEDENLER

Otelde ölü bulundu

1970’li yılların en başarılı komedyenleri arasında gösterilen "Saturday Night Live"ın yıldızı John Belushi, 5 Mart 1982 tarihinde bir otel odasında eroin ve kokainin karışımından oluşan ’speedball’uyla 33 yaşında hayata veda etti.

Yıldız adaylarındandı

River Phoenix, geleceğin yıldızları arasında gösteriliyordu. Ancak genç oyuncu Cadılar Bayramı’na denk düşen 31 Ekim 1993 tarihinde, yüksek dozda kokain ve eroin alınca hayata gözlerini yumdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!