Ahmet Ertegün Amerikalılara kendi kültürünü tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Ertegün Amerikalılara kendi kültürünü tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 00:00

İngiliz oyuncu Helen Mirren ve eşi Amerikalı yönetmen Taylor Hackford, 43. Antalya Altın Portakal ve 2. Uluslararası Avrasya Film Festivali için Antalya’dalar. Festivalin kapanış töreninde onur ödülü alacak olan ikili, dün düzenlenen basın toplantısında Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduklarını söylediler.

"Queen" filmindeki Kraliçe Elizabeth rolüyle, geçtiğimiz günlerde Venedik Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Helen Mirren, filmle ilgili soruyu, yaşayan böylesine önemli birini canlandırmanın zor olduğunu bildiğini ama kraliçeyi canlandırırken kendini baskı altında hissetmediğini söyledi.

Ünlü aktris, filminden bahsederken, "Türkiye’de yazdıkları kitaplar nedeniyle zor duruma düşen yazarlar olduğunu biliyorum. ’Queen’ hakkında da çok söylenecek ama İngiltere’de sansür yoktur ve herkes istediğini söyleyip, yazmakta özgürdür" diyerek, son günlerde yazıları ve kitapları nedeniyle mahkemelik olan yazarları kastetti. Babası Rus olan Helen Mirren, en büyük hayalinin Kraliçe Katerina’yı canlandırmak olduğunu söyledi.

Geçen yıl Oscar’lara damgasını vuran "Ray" filminin yönetmeni olan Taylor Hackford ise "Ray"de portesini çizdiği Ahmet Ertegün’le çok iyi dost olduklarını belirtti ve şöyle dedi: "Ahmet Ertegün benim için plak endüstrisinde son 50 yılın en önemli kişisi. Çok da ilginç biri. Ray Charles’ı keşfeden kişi olarak bana onunla ilgili çok şey anlattı. Film, doğrudan Ray Charles hakkındaydı ama Ahmet’e de hakkını vermek istedim. Çünkü o çok başarılı bir işadamı. Amerika’da müzik sektöründe olup, sadece parayla ilgilenen, müziği sevmeyen insanlar var. Ahmet onlardan biri değil. Bazen sizin kültürünüzü dışarıdan birileri size daha iyi tanıtabilir. Ahmet de caz müziğini çok seviyordu. Ray Charles’ı keşfettiğinde Amerikalılar’a Amerikan kültürünü yeniden tanıtmış oldu. Amerika’da yaşayan en önemli Türk denince aklıma ilk Ahmet Ertegün gelir. Amerikan kültürünü çok iyi bilir, ama Türk kimliğini de asla terk etmez. Onu, Ray’e elimden geldiğince iyi yerleştirmeye çalıştım."

Portakallı kız
/images/100/0x0/55eab741f018fbb8f892204d


Altın Portakal Film Festivali’nde galaların yapıldığı ve kırmızı halı serenomisinin düzenlendiği Antalya Kültür Merkezi’nde yol boyunca konukları karşılayan Rus ve Türk kızları, konukların ilgisini çekkiyor.

Parti kızı

Önceki akşam festival konukları için Hillside Su Otel’de özel bir parti düzenledi. Paris’ten bu özel gece için gelen Charly’s Angels Grubu üyelerinin Marilyn Monroe, komedyen Austin Powers ve Michael Jackson’ın kılığında sergiledikleri şovlar ilgi çekti. Tuba Ünsal da partiye katılanlar arasındaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!