Güncelleme Tarihi:
Çukurova'nın yöresel yemekleri, dünyaca ünlü Türk mutfağı içinde önemli bir yer işgal eder. İçli köftesinden kebabına, muammarasından sarmısaklı köftesine kadar, pek çok yemek, Çukurova mutfağını Anadolu'nun lezzet merkezlerinden biri haline getirir. Sofralarından kıvırcık salatanın, marulun, soğan ve maydonozun eksik olmadığı Adana mutfağının demirbaşlarını et, bulgur, acı biber, baharat, limon ve sarmısak oluşturur. Hürriyet'in okuyucularına her hafta verdiği ‘‘Ziyafet’’ ekinin son sayısında Adana mutfağının seçkin örnekleri tanıtıldı.
DİYET MUTFAĞI
Her sayısında birçok yemek, salata ve tatlının tanıtıldığı Ziyafet'te ‘‘Diyet Mutfağı’’ bölümü, damak zevkine düşkün, ama kilo problemi olan hanımların büyük ilgisini çekiyor. Bu haftaki Ziyafet'in ‘‘Haftanın Mönüsü’’ bölümünde ise mantar dolması, fırında pırasa, mercimekli ıspanak, ekşili patates ve çevizli kadayıf tanıtılıyor. Ziyafet, yapımı kolay ve malzemesi piyasadan rahatlıkla temin edilebilecek yemekleri okuyucularına tanıtıyor.
Muammara (4 kişilik)
Malzemesi
4 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
2 diş sarmısak
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Karabiber, kırmızı toz biber, tuz.
Yapılışı
1- Tase soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
2- Sarmısağı ezin. Ceviz içi, ıslatılmış bayat ekmek, maydanoz, taze soğan ve sarmısağı karıştırın.
3- Zeytinyağı, tahin, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip çatalla iyice ezin. Salata veya meze olarak servis yapın.