Adalesiz daha güzel

Güncelleme Tarihi:

Adalesiz daha güzel
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

GÜZEL POPO UĞRUNA

Erkek dediğin kaslı olur. Ya kadın...? 12 sene önce vücut geliştirmeye başlayan Aylin Akbal'ın cevabı: ‘‘Ben kendimi adaleli seviyorum. Oranı buranı açmadan dikkat çekiyorsun. Body giyince bana, off adalelere bak, diyorlar.’’ Aylin'in spora başlama nedeni ise oldukça ilginç: Güzel bir popoya sahip olmak! 4 sene üst üste ( 1994-95-96 ve 1997) Türkiye Vücut geliştirme şampiyonu olan 30 yaşındaki Akbal, ‘‘Çok zayıftım. Popom çok silikti. Popom güzel olsun diye başladım. Vücudum güzelleştikçe devam ettim’’ diyor.

EŞİ DE ŞAMPİYON

11 yaşında bir erkek çocuk sahibi olan İsmail ve Aylin Akbal çifti bu spora evlendikten sonra başlamışlar. Şimdi her ikisi de Türkiye şampiyonu. Yangın söndürme gemisi kaptanı İsmail Bey beli sakatlanınca bu spora başlamış ve işi şampiyonluğa kadar götürmüş. Aylin Hanım İngilizce, Almanca, İsmail Bey ise İngilizce biliyor. Çift tartışmalarını anında kavga ederek çözüyorlar. Vücutçu bir çift nasıl kavga eder diye sormaya cesaret edemedik!

ÇARŞAFLI FITNESS'ÇİLER

Vücut geliştirme sporunda artık Türk kadınlarının da yerlerini aldıklarını belirten Aylin, antrenör olduğu salona her kesimden genç kız ve kadının geldiğini söylüyor: ‘‘70 tane çarşaflı fitness yapan öğrencim var. Refah Partisi kadın kolları başkanı da salonumuza geliyordu.’’ Güzel bir vücudun her kadının hakkı olduğunu söyleyen Aylin, hemen ardından ekliyor: ‘‘Güzellik Allah vergisidir. Tamam ama var olanın en iyisini yapmamak için neden yok.’’

MANKENLERDEN FARKIMIZ YOK

Yarışmalarda, vücut geliştiren kadın sporcuların ‘‘itici’’ bulunmalarını, ancak bunun kalıcı bir görüntü olmadığını bakın nasıl açıklıyor şampiyon: ‘‘Bayan arkadaşlarım da yarışma zamanı beni beğenmiyor. Ancak yarışma dışında vücutlarımız böyle değil. Daha yumuşak hatlar oluyor. Spor yapmış, orantılı vücutlar dekolte giysileri çok daha güzel taşıyor. Mankenlerden farkımız kalmıyor. Hiçbir kadın çirkin görünmek istemez. Vücudum güzel olduğu için ilgi çekiyorum. Beğeniliyorum ve bunu seviyorum. Çok adaleli kadınlar iğrenç oluyorlar. İstedikleri kadar makyaj yapsınlar erkek gibi onlar.’’

Bize iyi bir şeyler oluyor!

Erkekler size laf atmaya cesaret edebiliyor mu?

- Askıntı olacak şekilde değil, ama adalelerime hayranlıkla bakıyorlar. 'Off kaslara bak', diyorlar. Dikkat çekmeyi seviyorum.

Erkekler genellikle vücutçuları itici bulduklarını söylüyorlar.

- Doğrudur. Vücutçu erkekler bile karılarının bunu yapmasını istemiyor. Erkek gibi oluyorlar, diye...

Sizin eşiniz niçin bunu yapmanızı istedi öyleyse?

- Bilmem ki onun hoşuna gidiyor.

Erkeklik hormonu kullanıyor musunuz?

- Hiç öyle şeyler bilmem. Biz amatörüz, sürekli testlere çağrılıyoruz. Öyle bir şey yapsak hemen anlaşılır. Ama profesyoneller kullanıyor. Haklılar da para kazanıyorlar çünkü.

Cinsel hayatınız ne yönde etkileniyor?

- Benim spor salonuma gelen menopoza girmiş kadınlar iki üç hafta sonra gelip,‘‘Aylin Hanım bize bi şeyler oluyor’’diyorlar. Seks hayatları düzene giriyor. İstekleri artıyor. Hormon kullananlar ise kötü etkileniyor.

Vücutçuların hantal oldukları söylenir. Vücudunuz elastik mi?

- Şampiyonada göreceksiniz kim hantal, saltolar atacağım. Evet sadece oraya çıkıp pazularını gösteriyorlar, deniyor. Orada biz dişiliğimizi de gösteriyoruz. Saç ve makyaj yapılır, oje sürülür. Mayonun rengine göre seçersin makyajını da.

Kadınlık da önemli yani.

- Tabii kadınlığı kesinlikle kaybetmeyeceksin. Uluslararası Vücutçular Derneği, kesinlikle erkeksi görünümlü kadınlara puan vermiyor. Yarışma öncesi koyu bir ton verecek boya sürüyoruz, solaryuma giriyoruz. Beyaz çıkan kaybeder yarışmada.

Siz adaleli kadınları nasıl buluyorsunuz?

- Çok adaleli kadınlar iğrenç oluyor. İstedikleri kadar makyaj yapsınlar, erkek gibi onlar.

Aileniz bu spora başladığında ne tepki verdi?

- Destekliyorlar. Başta vücutçu bayanları görünce annem biraz korkmuştu.

Kadın arkadaşlarınız peki?

- Yarışma zamanı sevmiyorlar. Adaleli olduğum zaman. Şu anda özellikle bayanlar beni seksi buluyor. ‘‘Senin gibi popomuz olamaz mı?’’ diye soruyorlar.

Çocuğunuza annen ne iş yapıyor diye sorulduğunda ne cevap veriyor?

- Antrenör diyor. Vücutçu diyor. Ama bana kızıyor. Erkeklerin üstün olduğuna inanıyor. Vücudum hoşuna gidiyor. Anaokuluna gittiğinde koca göğüslü ve koca popolu bir öğretmen gelmişti. Korktu ve gitmedi okula.

Kazanmak için dikkat çekmek şart

Ne tarz müzikle konsantrasyon sağlıyorsunuz? Müzik ne kadar önemli?

- İnsanların ilgisini çekecek ve coşturacak parçalar seçiyorum. En son yarışmada Macarena'yı seçtim. 'Ben sana tutkunum', diye bir parça seçtim ve eşimi gösterdim o anda şov yapıyoruz zaten.

Yani bir kareografi mi yapmak zorundasınız gösterilerinizde? Sadece çıkıp pazu göstermek yetmiyor mu?

- Çiftler yarışmasında eşim Eye Of The Tiger (Kaplanın gözleri, Rocky filminin müziği) parçasıyla çıktı piste. Ardından ben Pretty Woman (Sevimli Kadın) parçasıyla piste geldim. Ghost filminin müziği ve la komparsita ile gösteriyi tamamlıyoruz. Dikkat çekici şeyler yapmak, yarışmayı kazanmakta çok etkili oluyor.

Yarışmalarda sanki aynanın karşısında poz verir gibi duruyorsunuz. Bu bir stil mi?

-Evet, ben walkman'imi kulağıma takıp aynanın önüne geçerim. Yarışmadan önce herkes aynanın karşısında antrenman yapar.

EŞİ İSMAİL BEY

Onunla sevişmek...

Aynı mahallede oturuyorduk. Denizcileri bilirsiniz pek duygusal ilişki yaşamazlar. Hayatımda ilk defa bir insan bana seni seviyorum dedi ve çok etkilendim. Ona aşık olmadan evlendim. Onunla her şeyi paylaştım. Aşk çabuk biter ama sevgi hiç bitmez. Ona çok sevgim var.

Eve geldiğimde ona yemek yapıyorum. Temizliğe dokunmam ama. O yapar temizliği... Benim gözümde Aylin tam bir kadındır. Anormal farklı buluyorum onu. Birçok kadınla yattım. Vücutcu bir kadınla yatmak, taş gibi bir vücutla yatmak, benim için daha cazip.

Ünlüler hakkında ne dedi?

Bruce Willis'i beğeniyorum ama vücudu iğrenç.

Arnold'u hantal buluyorum.

Van Damme'ı beğeniyorum. O çok şık. Erkek dediğinde popo küçücük olacak.

Leonardo di Caprio'yu beğenmiyorum Erkek dediğin erkek gibi olmalı. O çok kız suratlı.

Herkes Hülya Avşar'la Sibel Can'a bayılıyor. Yüzleri güzel ama vücutları hiç güzel değil.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!