Açık büfe hangi ünlüyü yoldan çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Açık büfe hangi ünlüyü yoldan çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2008 00:00

Yaza girerken verilen kilolar, açık büfelerin kışkırtmasıyla bir hafta içinde geri alınabiliyor. Her daim formda olan isimler bile bazen o ağız sulandıran manzaranın cazibesine kapılıveriyor. İşte ünlülerin Diyet Sağlıklı Yaşam dergisine yaptıkları açık büfe itirafları...

 Özge Özberk İstediğimi yiyip kilo almıyorum

Ben her daim kilo kontrolümü sağlayabiliyorum, ondan kısayım, bundan kısayım gibi bir durumum yok. Benim gibilere çok sinir olurlar ama yediğim halde kilo almıyorum. Eğer kilo problemi yaşasaydım dikkat ederdim, ancak öyle bir problemim yok. Hiçbir şeyden kısmıyorum. Tabii ki ileri yaşlarda hem sağlığıma hem yiyip içtiklerime daha çok dikkat edeceğim.

n Demet Şener Kutluay

Tatillerde vücudumu tamamen serbest bırakıyorum

Tatillerde kilo kontrolünü sağlamak pek mümkün olmuyor. Açıkçası o dönemlerde diyetime de çok dikkat etmiyorum. Günlük hayatımda çok düzenli beslendiğim için tatillerde vücudumu serbest bırakıyorum. Mesela canım tatlı isterse düşünmeden yiyorum. Yaz aylarında tatillere gittiğim dönemlerde değişik tatlar denemeyi seviyorum. Tatil dönüşlerinde eski beslenme düzenime devam ediyorum, böylece kilomda çok fazla değişiklik olmuyor.

n Gürgen Öz: Artık çok daha dikkatliyim

Bu tatilde beslenmeme ve kilolarıma çok dikkat ediyorum. Daha önceki yıllarda kendimi kontrol edemezdim, fazla dikkatli olmazdım. Artık sağlığım konusunda çok dikkatliyim. Günde iki saat yürüyüş yapıyorum, bol bol su içiyorum, yemek porsiyonlarını yarıya indirdim. Yaz aylarında insanlar kilolarına pek fazla dikkat etmezler ve kilolarda artış olur. Bu dönemlerde kendinizi bırakıyorsunuz, beslenmenize çok dikkat etmiyorsunuz ama ben bu yaz o konuda çok hassasım. Hareketi, suyu ve otokontrolü hiçbir zaman elden bırakmamak gerek...

n Seray Sever: Otokontrolüm gayet sağlam

Tatilde kilo kontrolümü sağlayabiliyorum, hatta kilo veriyorum. Zaten genelde kiloma çok dikkat ederim. Haftada üç gün pilates yapıyor ve yüzüyorum, sağlıklı yaşamaya çalışıyorum. Et, balık, tavuk tüketiyorum. Eskiden çikolata delisiydim ama şimdilerde çiğ kuruyemişi tercih ediyorum. Tatillerde özellikle açık büfe karşısında kendimi kontrol edebiliyorum, yağsız besinleri tercih ediyorum. Eğer bir öğünde çok kaçırdıysam, diğer öğünde bunu dengeliyorum. Ayrıca günde dört-beş öğün yiyorum.

n İsmail Hacıoğlu

Beslenme konusunda örnek alınacak biri değilim

Çok yoğun çalıştığım için üç senedir yaz tatillerine çıkamıyorum ama yılbaşı tatillerini değerlendiriyorum. Yaklaşık dört senedir aynı kilodayım; ölçülerimde pek bir değişiklik olmuyor. Beslenmeme çok fazla dikkat etmiyorum, canım ne isterse onu yiyorum. Çünkü kilo almıyorum, metabolizmam hızlı çalışıyor. Sebze ya da et yemeliyim gibi bir durumum yok. Beslenme konusunda pek örnek alınacak biri değilim.

n Hande Subaşı Açık büfe bana kontrolümü kaybettiriyor

Genelde uzun süreli tatillere çıktığım zamanlarda, çok yüzdüğüm için kilomda düşüş olabiliyor ama çok değil. Tatillerde açık büfe karşısında kendimi kontrol edemiyorum, sevdiğim her şeyi yiyorum. Tek yönlü beslenmiyorum, ancak yemeğe fazlasıyla düşkünüm.

n Tülin Şahin: Açık büfeden her zaman uzak dururum

Yaz ve kış aylarında kilom değişmiyor. 25 kilo verdikten sonra yedi senedir aynı kilomu koruyorum. Asıl sır yaz aylarına yaklaşırken zayıflamak değil, kış boyunca kilonu muhafaza etmek. Tatillerde de beslenme düzenimi bozmuyorum ve açık büfelerden uzak duruyorum. Önemli olan doğru saatlerde, doğru besinleri tüketmek; can boğazdan gelmez! Kendimi kısıtlamadan, beslenmeme dikkat ediyor ve düzenli spor yapıyorum. Günde altı öğün az ama sık sık yiyorum. Üç ana, üç de ara öğün.

n Müjdat Gezen

Sağlığıma zararlı şeyleri yememeye çalışırım

Benim tatilim de yok, çok önemli bir kilo sorunum da... Tatil yaptığım zamanlarda ve yaz aylarında kilomu koruyabiliyorum. Açık büfe karşısında kendimi kontrol edebiliyorum. Örneğin kızartma, hamur işi gibi sağlığıma dokunacak şeyleri yememeyi tercih ediyorum. Her zaman için damağıma uygun bir şeyler bulmak isterim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!