90-60-90'ın ellinci yılı

Güncelleme Tarihi:

90-60-90ın ellinci yılı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yarın gece gerçekleşecek Avrupa Güzellik Yarışması 50. yaşını kutluyor.

50. Avrupa Güzellik Yarışması'nın Beyrut'ta gerçekleşecek olan gala gecesinde heyecanla son dakikayı bekleyen 42 kraliçe adayının yanı sıra, geçen 50 yılın güzelleri de biraraya geliyor.

İki hafta boyunca, Beyrut'un Sin el Fil bölgesinde gerçekleşen kimisi kostümlü provalar artık bitti. Bu arada spor yapıp, güneşlenen; aralarında yeni dostluklar kuran güzellerin heyecanı da doruk noktasına ulaştı. Beyrut'u keşif turları bile tamamlandı: Sedir ormanları, Shouf Dağları, Jeita Mağarası gibi pek çok tarihi anıt ziyaret edilirken, kendi ‘‘tarihinin’’ en özel senesine denk gelen yarışmanın gala gecesi de geldi çattı... Adaylar, geçen 50 yıla kraliçe seçilerek ‘‘imzalarını koyan’’ eski güzeller ve basın artık büyük galaya hazır.

Yarışma, Lübnan Turizm Bakanı Arthfur Nazarian'ın ve önceki yılların Avrupa güzellik kraliçelerinin katılacakları bir gala yemeğiyle başlayacak. Türk Güzeli'nin de favoriler arasında kabul edildiği yarışmada iddialı isimler arasında Arnavutluk, Danimarka ve İtalya'nın da adı geçiyor. Ama bilindiği gibi bu yarışmalarda her an sürpriz bir isim aradan sıyrılabilir... Avusturya, Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerin güzelleri diğer iddialı isimler arasında kabul ediliyor...

Dünden bugüne güzeller

Jacqueline Donny

Donny ilk Avrupa Güzeli. 1947 yılında önce Paris Güzeli, 1948'de Fransa Güzeli ve aynı yıl ilk Avrupa güzeli seçilen Jacqueline Donny bu yıl gerçekleşen yarışmanın onur konukları arasında yer alıyor. Avrupa güzeli seçildikten sonra uzun yıllar ‘‘Maguy Rouff’’ modaevinin mankenliğini yapan Donny, artık emekliliğin tadını çıkartıyor.

Günseli Başar

1952 yılında hem Türkiye, hem de Avrupa güzeli seçilen Günseli Başar, Güzel Sanatlar Akademisi'nde öğrenciyken şans eseri yarışmaya girmiş ve İlk Türk Avrupa Güzeli olarak yıllarca gurur kaynağı olmuştu. Gecenin onur konukları arasında yer alan Günseli Başar bugün Bodrum'da kızıyla beraber yaşıyor.

Corine Spier-Roftchafer

1975 yılında önce Hollanda, sonra Avrupa güzeli seçilen Corine Spier-Rftchafer, 1959 yılında ise Dünya Güzeli unvanını alarak dönemin en çok konuşulan ‘‘güzeli’’ olmuş bir isim. Önce bir müddet mankenlik yapan Corine, daha sonra perde arkasına geçmeye karar verip kendi mankenlik ajansını kurmuş. Bugün hálá ajansının başında yeni yetenekleri ve ‘‘güzelleri’’ keşfediyor...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!