800 Damla Yaş

Güncelleme Tarihi:

800 Damla Yaş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2004 14:38

Bu yıl bir çok örneğini izlediğimiz İspanyol sinemasından bir komedi 800 Damla Yaş (800 Balas). Álex de la Iglesia'nın yönettiği film, bir zamanlar western filmlerinin çekildiği küçük bir kasabada geçen ilgi çekici bir öyküyü anlatıyor. Filmin çekildiği yerin gerçekten de 30 yıl boyunca bir çok western filmine mekan olduğunu hatırlatalım.

Haberin Devamı

Texas-Hollywood kasabası İspanya'nın Almeria kasabasındaki Tabernas çölünde bundan 30 yıl önce kuruldu. Hala kurulduğu günkü orijinal yapısını koruyan tek Western film seti olma özelliğini taşıyan bölgede, The Good, The Bad and The Ugly (İyi, Kötü, Çirkin) Till His Hour of Reckoning, Shalako, The Magnificent Seven, The Petroleum Girls, Ana Caulder, The Hill of the Boots, Indiana Jones and the Last Crusade, The Return of El Coyote gibi filmler ve Queen of Swords adlı TV dizisi burada çekildi.

Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Yul Brynner, Claudia Cardinale, Terence Hill, Raquel Welch, Sean Connery, Lee Van Cleef, Charles Bronson, Bo Derek, Harrison Ford ve Mar Flores gibi isimler bu sokaklarda kovboy, salon kızı, silahşör elbiseleri ile yürümüştü.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

Yıl 2002 Almería, Tabernas çölü. Texas Hollywood yıllardır film çekimleri durdurulmuş tozlu bir batı kasabasıdır. Eski bir set çalışanı olan JULIAN (Sancho Gracia), hayattan artık pek de bir beklentisi kalmamış biridir.

O ve onun gibi marjinal arkadaşları bir türlü kurtulamadıkları bir nostalji içinde yaşamaktadırlar: Korkak bir haydut olan Cheyene, iki misli korkak Manuel, şansız bir aylak olan Arrastrao, her zaman üzgün ve mutsuz Ahorcado; lanet İtalyan Enterrador ve kasabanın sahibi Don Mariano (Ramon Barea)... Yarım düzine çingene ise yerliler gibi giyinik dolaşmaktadır. Kasabaya gelen bir kaç turiste halâ aksiyon sahnelerini canlandırarak hayatta kalmak için para kazanmaya çalışmaktadırlar. Bir gün aniden Julian’ın torunu olduğunu söyleyen küçük bir çocuk çıkagelir. Çocuğun adı Carlos'tur (Luis Castro) ve bütün bu garip insanların hayatını bir anda değiştirecektir.

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen: Álex de la Iglesia
Senaryo: Jorge Guerricaechevarría, Álex de la Iglesia
Oyuncular: Sancho Gracia, Angel De Andres, Carmen Maura...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!