8 Mart kadınları şımartma günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart kadınları şımartma günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2004 21:53

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınlara yönelik etkinlikler son yıllarda bütün bir haftaya yayılıyor. Kadınların toplumsal hayatta kendilerine bir yer bulmak, bazı temel haklara sahip olmak için verdikleri mücadeleyi temsil eden bu gün, artık farklı bir nitelik kazandı.

Farklı kültürlere sahip kadınlar için birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Düzenlenen bazı organizasyonlar kadınların sorunlarına yönelik çözüm arayışı platformu niteliğindeyken kimileri ise kadınların şımartıldığı, sorunlarını unutup alışveriş, lezzetli yemekler ve eğlencelerle dolu mutlu bir 24 saat vaat ediyor. İşte etkinliklerden bazıları...

Metropol kadını İstanbul metrosunda buluşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna’nın da katılımıyla İstanbul metrosunda 8 Mart -14 Mart tarihlerinde Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri başlıyor. Bundan böyle her sene tekrarlanacak etkinlikler Metro Kadını’nı, yani metropolde yaşayan kadını hedef alıyor. Bütün etkinlikler ücretsiz olarak düzenleniyor.

Beykent Üniversitesi öğrencilerinin kadınlara yönelik olarak hazırladığı tasarım ve grafik çalışmaları İstanbul metrosunun Taksim, Osmanbey ve Levent istasyonlarında sergilenecek.

Kadın Eserleri Kütüphanesi’nin seçtiği 39 Türk kadın edebiyatçının sergisi metro duvarlarını süsleyecek.

Panel salonunda düzenlenen etkinliklere bir hafta boyunca katılacak isimler arasında Lale Mansur, Nalan, Eda Özülkü, Dilek Hanif, Gülay Kuriş, Çağla Şikel, Jülide Ateş, Arzum Onan var.

Herkesin faydalanabileceği pratik yemek, moda ve güzellikle ilgili programların yer aldığı etkinlikler 8 Mart’ta saat 11.00’de başlayıp 14 Mart saat 19.30’da Beykent Üniversitesi Dans Gösterisi ile sona erecek. Hafta boyunca gerçekleştirilen tüm paneller Taksim İstasyonu’na canlı olarak yansıtılacak.

Hür doğdum hür yaşarım partisi

Savaş karşıtı tutumlarıyla tanınan Karakedi Kültür Merkezi ise hafta arasına denk gelmesi nedeniyle Dünya Kadınlar Günü etkinliklerini 6 Mart Cumartesi gününde gerçekleştiriyor. Saat 17.00’de Ragıp Duran’la ‘Medyaya Karşı Nasıl Mücadele Edeceğiz?’ konulu sohbetin ardından saat 20.00’de Hür Doğdum Hür Yaşarım adlı herkese açık Kadınlar Günü partisi ile eğlenilecek. (212 251 62 73)

Şizofreni Derneği’nin ilginç sergisi

Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Taksim İstasyonu’na kadar gitmişken biraz yürüyüp Tünel’deki Asmalımescit Balıkçısı’na uğramayı ihmal etmeyin. Çünkü Şizofreni Dostları Derneği’nin ressam üyelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak yaptığı ‘Gözümüzden Kadınlar’ konulu resimler Dünya Kadınlar Günü’nde burada sergileniyor. Geliri tamamen Şizofreni Dostları Derneği’ne kalacak sergi pazartesi günü saat 16.00’da bir kokteylle açılacak ve bir ay süreyle yaşamla bütünleşmek için çaba gösteren hastaları yaratıcılıklarını görmek isteyen sanatseverleri bekleyecek. Tel: 251 39 39.

Kadın sağlığı konferansı

Robert Kolej Mezunlar Derneği ise 6 Mart’ta Kadın Sağlığı Konferansı düzenliyor. Kadın sağlığı ile ilgili genel sorunların yanı sıra Menopozda Beslenme ve Meme Kanseri konularında kadınlara Dr.Pamir Çetin Artam ve Dr.Zafer Akşit bilgi verecek. Bizim Tepe Robert Kolej Mezunlar Derneği’nde gerçekleşecek konferans saat 16.00’da başlıyor ve katılım ücretsiz.

Büyük kadın araştırması açıklanıyor

Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın gerçekleştirdiği ‘Türkiye’de Kadınların Siyaset, Üst Yönetim ve İş Yaşamına Katılımı’ konulu araştırma 5 Mart’ta The Marmara Oteli Opera Salonu’nda sunuluyor. Araştırma kapsamında 1557 kadın ve 993 erkekle yüzyüze görüşmeler yapılmış. Kadın ve Eğitim, Kadın ve İş Yaşamı, Üst Yönetimde Kadın, Kadın ve Siyasal Katılım, Kadın Sorununa İlişkin Devlet Politikaları ve Seçim Sürecinde Kadının Statüsü konularını da içeren toplantı saat 12.35’te başlıyor.

Lokanta ve oteller kolları sıvadı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınları mutlu etmeye yönelik etkinliklerle kutlamak isterseniz de pek çok alternatifiniz var. Örneğin 8 Mart Pazartesi günü Mövenpick Hotel içindeki AzzuR Restaurant’da öğle veya akşam yemeği yiyen tüm kadınlara Wellness Center’a ücretsiz giriş kuponu veriliyor. 212 319 29 29.

Çırağan Kempinski Oteli’nde 1-9 Mart tarihleri arasında Laledan ve Tuğra restoranlarının önünde bulunan özel deftere kadınlar dünya, yaşam, iş hayatı ve erkeklerle ilgili tüm dilek, istek ve şikayetlerini yazacak. 8 Mart’ta Laledan Restoranı’nda 19.00-23.00 saatleri arasında özel sürprizlerin de sunulacağı bir akşam yemeği düzenleniyor. Ayrıca Tiffany&Collection mini bir mücevher deefilesi sunacak. 212-258 33 77.

The Ritz Carlton Oteli’nde 1-8 Mart tarihlerinde Çintemani Restoran’da kokteyller ve mimozalar eşliğinde karşılanan kadınlar Laveda Spa’ya günlük giriş hakkı kazanırken, bazı kadınlar Bali, Dubai ya da Penha Longa’da tatil şansı yakalayacak. 212-334 41 88.

Kalamış Marina’da yeni açılan Marakeş Marine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm kadınların kadın olma haklarını kutluyor. O gece kadınlara tüm içkiler yüzde 50 indirimli.

M1 Tepe Kartal Alışveriş Merkezi’ne 1- 8 Mart tarihleri arasında gelen kadınlar çiçeklerle ve o gün için özel olarak hazırlanan rozetlerle karşılanacak.

Hotel Dedeman İstanbul ve Resort Dedeman Bodrum, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, kadınlara Life Style Sağlık ve Güzellik Merkezleri’ndeki cilt ve vücut bakımı hizmetlerinde yüzde 25 oranında indirim sağlıyor. Hotel Dedeman İstanbul: 212 274 88 00 (8901) Resort Dedeman Bodrum: 252 313 85 00
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!