45 dakikanız cepte

Güncelleme Tarihi:

45 dakikanız cepte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Daha hızlı okumak mı? Bu kitap her şeyin çözümü!

Haberin Devamı

Malum hız çağında yaşıyoruz. Artık, “Boş vakitlerimde kitap okuyorum” diyecek kadar bile boş vaktimiz yok. Mesai saatlerinde de gelen e-postalardan, mesajlardan kafamızı kaldırabilirsek işler vaktinde yetişiyor. Hele ki sınavlar... İlkokuldan üniversiteye kadar bitmek bilmeyen, hatta 657’ye tabi memur olabilmek için bile girdiğimiz sınavlarda en önemli şey, bilgi olduğu kadar zaman. Bilgiyi arttırmak mümkün. Peki zamanı nasıl elde edeceğiz? Serkan Aydın, ‘+45 Anlayarak Hızlı Okuma’ isimli kitabında o zamanı nasıl kazanacağımızı gösteriyor.
Alışılmış Hızlı Okuma kitaplarından farklı bir metodu var +45 Anlayarak Hızlı Okuma kitabının. Yani yüzlerce sayfalık Rus klasiklerini bitirdikten sonra “Olay Rusya’da geçiyor” cümlesinden daha fazlasını kurduracak bir kitap. Öncelikle işe basit bir hesapla giriyor Serkan Aydın. Mesai saatlerinde okumak zorunda olduğumuz ‘önemli’ e-postaların ne kadar zamanımızı aldığını, hayatımızın seyrini değiştirecek sınavlarda bir saniye bile hayati önem taşırken dakikaları nasıl rahat rahat kullanabileceğimizi anlatıyor.
Üç bölüm ve bir CD’den oluşan kitapta ilk bölümde birtakım ‘kişisel gelişim’ başlıklarıyla Hızlı Okuma’nın hayatımıza getireceklerini ve önemini izah ediyor. Okuma alışkanlığının başarıya katkısı, hafızanın okumada etkisi, algı organizasyonu, yavaş okuma biçimleri ve +45 anlayarak hızlı okumanın esaslarını gösteriyor. İkinci bölümse egzersizlere ayrılmış. Birkaç saniye veya dakikayla sınırlandırılmış göz takibiyle çözülecek labirentler, arası açılmış satırlar, karıştırılmış kelimeler ve benzeri uygulamalarla gerekli göz egzersizleri yapılarak okuma hızımızı arttırıyor. Toplam 81 okuma parçası ve egzersiz sonrasında okuma hızını hissedilir derecede arttıran kitabın üçüncü bölümünde ise uzun bir Deneme Testi var. Bu test hızlı okuduğumuz metnin ne kadarını anladığımızı ölçüyor. Kitabın kapağına ilave edilmiş CD de birçok egzersizi içeriyor. İşte bu egzersizlerden biri...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!