30 metre uzaklıktaki saati gösterebilen lens ürettiler

Güncelleme Tarihi:

30 metre uzaklıktaki saati gösterebilen lens ürettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 11:29

Tıp teknolojisinde her geçen gün daha şaşırtıcı buluşlara imza atılıyor. Bu kez göz için... İşte 30 metre uzaklıktaki saati gören kontakt lens üretildi.

Haberin Devamı

Lensler günümüzde oldukça sıradan bir teknolojinin ürünü olarak kabul ediliyor. Bazı kişiler sırf farklı bir renkte gözlere sahip olmak için, bazıları da tıbbi yardım almak amacıyla lens kullanıyorlar.

Ocumetics Technology Corp. şirketinin 8 yıllık bir çalışma sonucunda ürettiği lensler, Superman gibi çizgi karakterlerde olduğu gibi normal görüş mesafesinin oldukça uzağındaki objenin ya da görüntünün rahatlıkla görülebilmesini sağlıyor.

Katarakt ameliyatına benzer bir metotla 8 dakika içerisinde sahip olunabilen bu lens için önce gözünüzdeki aynı işlevi gören kısım minik bir operasyonla alınıyor ve şırınga yardımıyla lens gözünüze yerleştiriliyor. 10 saniye içerisinde yapay lens, asıl lens gibi algılanarak görmeyle ilgili sorunları ortadan kaldırıyor ve 3 kat daha iyi bir görüş sağlıyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3 milyon dolarlık bir masrafa mal olan lens, yaşlanma ile ortaya çıkan olumsuz etkilere karşı da oldukça dayanıklı. Yani lensi bir kere taktıktan sonra ömür boyu kullanabiliyorsunuz. Görüş mesafesinin daha da uzun olmasını sağlayan lens, ilerleyen yaşlarda sıklıkla karşılaşılan katarakt hastalığının da önüne geçilmesini sağlıyor.

Bu zamana kadar insanlar ve hayvanlar üzerinde yapılan deneyler sonucunda oldukça başarılı sonuçların elde edildiği lensin 2016 yılından itibaren tüm dünyada kullanılabileceği açıkland

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!