3,2,1... ve Oscar gidiyor

Güncelleme Tarihi:

3,2,1... ve Oscar gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2006 11:31

Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden Oscar için geri sayım sürerken, Amerikan Film Akademisi üyeleri tercihlerini bildiren zarfları teslim etti. BBC'nin internet sitesindeki habere göre, Amerikan Film Akademisi'nin Oscar için oy kullanmaya haiz bulunan 6 bin üyesi ödüller için tercihlerini kullandı.

Haberin Devamı

Oy pusulaları 8 Şubat'ta gönderilen akademi üyelerinin tercihlerinin bulunduğu zarflar, 5 Mart Pazar gününe kadar geniş güvenlik önlemleri altında muhafaza edilecek.

3,2,1... ve Oscar gidiyor

Oscar'ın galiplerini pazar gününden önce sadece iki kişi biliyor; oyların tasnifini yapan sayım görevlileri... Rick Rosas ve Brad Oltmanns adlı iki kişi, sır gibi saklanan bir mekanda oyları sayıyor.

Oylar, bu ikili tarafından tasnif edilerek kazananların zarfları da hazırlanıyor. Zarflar, Rosas ve Oltmann tarafından, galipleri ilan edecek ünlü sunuculara teslim edilene kadar kesinlikle açılmayacak. Zarflara herhangi bir şey olması ihtimaline karşı da Rosas ve Oltmann bütün kazananları ezberledi.

Haberin Devamı

Akademi üyeleri, oylarını 8-28 Şubat arasında kullandı ve 24 zarflık iki ayrı set oluşturuldu.

Oyların sayımını 72 yıldır üstlenen PricewaterhouseCoopers, şimdiye değin 12 kişiyi görevlendirdi.
  
FAVORİ “BROKEBACK MOUNTAIN”...

  
Oscar ödüllerinin en büyük favorileri arasında, iki eşcinsel kovboyun hikayesini anlatan ve 8 dalda aday gösterilen “Brokeback Mountain” gösteriliyor.

78. Oscar ödülleri, 5 Mart Pazar günü, ünlü Kodak Tiyatrosu'nda sahiplerini bulacak. Tören, ABC televizyonu tarafından yıldızların kırmızı halıdan geçişlerinden itibaren naklen yayımlanacak.

Törenin ana sunuculuğunu bu yıl, Amerikalı ünlü komedi şovu sunucusu ve aktör Jon Stewart üstlenecek. “The Daily Show with Jon Stewart” adlı şovuyla tanınan sanatçı, ilk kez törenin sunucusu oluyor.

Oscar töreninde kazanan ünlülere ödüllerini dağıtacak yıldızlar arasında, Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Clint Eastwood, Tom Hanks, Nicole Kidman, Jamie Foxx, Morgan Freeman, Hillary Swank, Sandra Bullock, Keanu Reeves, Will Smith, Meryl Streep ve George Clooney de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!