2teker sevdalıları motosiklete doyacak

Güncelleme Tarihi:

2teker sevdalıları motosiklete doyacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 00:00

Yine fuar geldi çattı. Yarın motosiklet sezonunun açılışını müjdeleyen Moto Plus fuarı başlıyor. İstanbul Fuar Merkezi’nde (Yeşilköy) Dünya Fuarcılığın düzenlediği fuar, 5 Şubat Perşembe başlayıp, 8 Şubat Pazar gününe kadar açık olacak.

Bu yıl erkene alınan fuar sayesinde sezon biraz daha erken başlayacak böylece. Hem firmalar açısından bu şekilde sezonun erken başlaması iyiyken hem de zaten global ısınmayla pek kış gibi geçmeyen kış yüzünden biz motosiklet sevdalıları için de garajlardan motosikletlerin erken çıkması anlamına geliyor bu durum.

FESTİVAL GİBİ FUAR

Geçen haftalarda biraz bahsetmiştimÖ Moto Plus bu yıl ilk defa yapılacak. MOTED (Motosiklet Endüstrisi Derneği) bu yıl ilk defa farklı bir fuar firmasıyla çalıştığı için ziyaretçiler açısından fuarın çok renkli geçmesini istemiş. Mesela, geçen hafta bu sayfayı okuyanlar bilir, dünyanın en iyi motosiklet gösterilerinden birini yapan Chris Pfeiffer Perşembe-Cuma ve Cumartesi günü toplam 9 gösteri yapacak. Kaçırmayın derim. Bunun dışında Kenan Sofuoğlu’da Cumartesi ve Pazar günü gösteri yapacak. Ayrıca serbest stil motokrosçu sporcuların gösterleri de olacak. Neredeyse tüm motosiklet marka ve firmalarının yer alacağı fuarda, Türkiye’nin en sevilen motosiklet dergisi "2Teker" de geçen yılki gibi 9. salonun girişinde motor sevdalılarını ağırlayacak.

İşin gösteri kısmının dışında asıl önemli olan yenilik ise eğitimler. BMW, Honda, Vespa, EMOK, Harley Davidson ve Rahmi Barutçu’nun vereceği eğitimlere katılanlar da sürpriz hediyeler kazanacak. Hem öğrenecek hem de hediyeler kazanma şansımız olacak. Hediyeler ise bir tane gıcır Piaggio MP3 250, 5 takım da Hein Gericke deri kıyafet olacak. Eğitimler için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor, hatta bazı eğitim sınıfları dolmuş bile, gitmeden önce www.motoplus.org sitesinden yerinizi ayırtın. Bir fuarda eğitimin yer alması çok akıllıca bir çalışma olmuş bence. Sepet sepet yeni motosikletlere bakmak güzel oluyor elbette. Ama arada bir eğitim seminerine girip biraz bir şeyler öğrenip çıkmak uzun vadede çok işimize yarayabilir.

Fuara giriş-çıkışların rahat olması için olarak ana girişin etrafı tamamen motosiklet parkı olarak ayrılmış. İçeri girer girmez geniş bir alan vestiyer olarak ayrılmış. Bütün kılık kıyafeti oraya teslim edip rahat rahat fuarı gezmek böylece mümkün olacak. Ayrıca fuar alanının giriş bölümü ikinci el motosikletlere ayrılmış. Sıfır motosiklete gücü yetmeyenler için iyi bir fırsat olacak

KRİZİN ÇARESİ OLACAK

Motosiklet sektörü krizden çıkış umudunu Motoplus’a bağladı. MotoPlus Fuarı’nın global krizin etkisindeki sektör için önemli çıkış noktası olacağını söyleyen Dünya Fuar Yapım Genel Müdürü Murat Demirtaş, "Sektörün en önemli 100 firması ürünlerini sergileyecek. Sektördeki son yenilikler kullanıcılara sunulacak. Motosiklet, scooter, moped, ATV, bisiklet gibi son kullanıcıya yönelik ana ürün grupları yanında, motosiklet ve bisiklet yedek parçaları, aksesuarları, donanımları, motosiklet ve bisiklet jantları, lastikleri, motosiklet aküleri, modifiye ve performans kitleri, özel yağ ve katkı maddeleri, bakim ve koruma ürünleri, kask ve siperlikler, koruyucu özellikli sürücü giysileri, montlar, tulumlar, eldivenler, botlar ve çizmeler, tüm ürün ve hizmetler yer alacak. Motosiklet, bisiklet kulüp ve dernekleri, bu alandaki eğitim kuruluşları, finans kurumları, sigorta şirketleri yer alacaklar. Fuar bu alandaki tüm grupları bir araya getiren ihtisas fuarı kimliğiyle gerçekleşecek. 13 bin metrekare alanıyla, ilk fuar olmasına rağmen geniş bir katılım sağlayacak" diye konuştu.

YENİ MODELLER

Bu yıl piyasaya çıkan yeni modellerin hepsi fuarda olacak. BMW’nin yeni amiral gemileri K1300 serisi S-R-GT modelleri görücüye çıkacaklar. Bunun yanında F serisinin yeni çıplağı F800R’ı da görebileceğiz. Honda bildiğim kadarıyla yeni ABS’li CBR 600 ve 1000RR’ı Türkiye’ye getirmeyecek ama belki fuarda görürüz. İnsanı şaşkına çeviren dev scooter DN01 ise fuarda yerini alacak. Kawasaki ise yenilenmiş ER6 serisini ve baştan ayağa yenilenmiş sporcusu ZX6R modeli ile yeni başlayanların gözdelerinden biri olma ihtimali yüksek olan KLX250 modelini tanıtacak. Suzuki’nin ağır topu GSX-R1000 olacak. Tamamen yenilenen GSX-R 1000 bıçkın gençlerin aklını alırken arada sessiz sedasız duran yepyeni model Gladius (kırmızı beyaz rengi) başta benim olmak üzere pek çok kadının aklını alabilir. Gladius’un fiyatı biraz makul olursa eminim sokaklarda bonbon şekeri gibi gezen pek çok motor olacak. Bunun haricinde soyu tükendi denilen iki zamanlı kemik kıran RM125 ve RM 250 süper kros motorları da Suzuki standında olacak. Assolist ise Yamaha. Yeni R1 daha fuara gelmeden çok tartışılan bir motosiklet. Tasarımı bir yana üzerindeki MotoGP’den alınma motor teknolojisi ne menem bir şeydir herkes merak ediyor. Canlısını eminim herkes mutlaka görmek isteyecektir. Ama en büyük ilgiyi bence yıllardır beklenen V-Max çekecek. Kas yığını 200 beygirlik testesteron pompası V-Max çok mıncıklanacak. Bunun yanında yeni XJ6 veXJ6 Diversion ile Cruiser XVS950 yer alacak. Kymco ve Piaggio ise scooter sevenler için en güncel modelleri ile yer alacaklar. Ne diyeyim şimdiden tüm motor sevdalılarına hayırlı fuarlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!