29 Ekim bu yıl spor karşılaşmalarıyla kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim bu yıl spor karşılaşmalarıyla kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2005 00:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 82’inci yılı, yurt genelinde düzenlenen tören, konser, balo ve diğer etkinlikler ile kutlanıyor. Bu yılın kutlama programlarında yer alan spor karşılaşmalarının sayısı dikkati çekiyor. Binicilik Fedarasyonu’nun İzmir’de düzenlediği binicilik yarışmaları, alışveriş merkezi S Mall’un klasik otomobil yarışı, Kadir Has Üniversitesi kürek yarışları, cumhuriyet bayramına özel spor müsabakalarına bazı örnekler.

Öte yandan klasikleşen cumhuriyet baloları da unutulmamış. Konser programları da dikkati çekiyor.

KADIKÖY’DE DAĞ TAŞ ETKİNLİK DOLU

Kadıköy Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’na yönelik bir dolu etkinlik düzenliyor. Bugün 12.00’de Fenerbahçe Romantika Kafe’de klasik müzik konseri, Erenköy Gönüllü Evi’nde 14.00’te ‘Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun’ konulu söyleşi, 16.00’da Kadıköy Gönüllü Evi’nde Atatürk Fotoğrafları Sergisi, 20.30’da Arif Özgülüş’ün solist olduğu Türk sanat müziği konseri var. Konser, Şener Birsöz İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilecek.

Yarın sabah etkinlikler 08.00’de Kadıköy Küçükbakkalköy’den Bostancı’ya gidecek araç konvoyu ile başlayacak. Saat 11.00’de Balıkadamlar Spor Kulübü, Caddebostan sahilinde su sporları gösterisi yapacak. Saat 13.00’te Suadiye Boyner Mağazası’nda Marmara Orkestrası konseri var. Bir başka etkinlik ise, 14.00’te başlayacak halk oyunları gösterisi ve halk oyunları kostüm sergisi. Marmara Folklor Merkezi’ndeki etkinlik İstanbul Turizm ve Folklor Derneği tarafından düzenleniyor. 16.00’da Erenköy Gönüllü Evi’nde yapılacak Cumhuriyet Şenliği’nde ise Türk sanat müziği konseri, gitar resitali ve Latin dans gösterileri var. Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği ana etkinlik, her yıl olduğu gibi Bağdat Caddesi’ndeki Cumhuriyet Yürüyüşü ile başlıyor. 19.30’daki yürüyüşün ardından 21.00’de yine Bağdat Caddesi’nde Nükhet Duru konseri ve havai fişek gösterisi var. Etkinliklerin hepsi ücretsiz.

CRR’DE ODA ORKESTRASI KONSERİ

Cumhuriyet Bayramı’nın ilk konseri Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan İstanbul Oda Orkestrası konseri. Şef Hakan Şensoy, solist Şölen Dikener. Oya Levendoğlu ud çalacak. Konserde Münir Nurettin Beken’in Gerdaniye Türküsü seslendirilecek. Ayrıca Cemal Reşid Rey’in konser parçaları, Münir Nurettin Beken’in Ud İçin Konçerto’su konserde yer alacak diğer eserler. 20.30’da başlayacak olan konserin biletleri 12 ve 17 YTL’ye biletix’te satılıyor.

S MALL’DA KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ

Dolmabahçe Süzer Plaza içindeki S Mall’un Cumhuriyet Bayramı sürprizi ise Klasik Otomobil Kulübü tarafından hazırlanan Cumhuriyet Rallisi. 28 Ekim’de başlayacak rallide yarışacak otomobiller, Silivri Klassis Otel’e ulaşmaya çalışacak. Dört kategori var. D kategorisinde 1931-1945 yapımı, E kategorisinde 1946-1960 yapımı, F kategorisinde 1961-1970 yapımı, G kategorisinde ise 1971- 1979 yapımı arabalar yarışacak. Ödül töreni 31 Ekim Pazartesi akşamı Süzer Plaza, Marqaux Restaurant’da yapılacak.

KADİR HAS’TA KÜREK YARIŞI

Kadir Has Üniversitesi’nde Kürek Yarışları var. 29 Ekim Cumartesi günü, üniversitenin Cibali Merkez Kampusu önündeki Haliç Parkuru’nda yapılacak olan etkinlik, 10.00’da yarışmaya katılan üniversite ve kulüplerin tanıtılması ile başlıyor. Yarışlar 11.00-13.00 saatleri arasında yapılacak. Ayrıntılı bilgi için Tel: (212) 533 65 32

BEYLİKDÜZÜ’NDE GÖKSEL KONSERİ

Alışveriş merkezinin açık otoparkında gerçekleştirilecek Göksel konseri sonrası havai fişek gösterisi sizleri bekliyor. 22.00’de başlayacak konser ücretsiz.

ARMADA’DA CUMHURİYET BALOSU

Sultanahmet’te bulunan Armada Otel’de Cumhuriyet Balosu var. 29 Ekim akşamı 21.00’de otelin Havuzlu Kahvesi’nde kokteylle başlayacak balo, Ahırkapı Lokantası’nda yenecek yemekle devam edecek. Mönüde kremalı tavuk çorbası, cumhuriyet böreği, beğendili kuzu sırtı, mimoza salata, sıcak çikolata soslu parfe yer alıyor. Yemeğin ardından konukları, Orkestra Müzik grubu eşliğinde bir balo klasiği olan tango dansları bekliyor. Her şey dahil kişi başı 40 YTL. Ayrıntılı bilgi için Tel: (212) 455 44 55

BEYOĞLU’NDA MİLONGA

Tango severleri bir araya getirmek için açılan TangoJean Cafe&Bar’da düzenlenecek milonga (tango gecesi), kostümlü olacak. 21.30’da başlayacak milongaya giriş ücreti 15 YTL. Fiyata iki yerli içki ve çerez dahil. Parti gece 04.00’e kadar devam edecek.

Tel: (212) 245 55 54

BOYNER’DE MESAJ AĞAÇLARI

Boyner Mağazaları da Cumhuriyet’in 82. yılı nedeniyle özel bir program hazırladı. Maslak veŞaşkınbakkal mağazalarına gelen müşteriler özel hazırlanmış kartlara, ‘Türkiye ve dünyada cumhuriyet, demokrasi ve barış’ ile ilgili mesajlarını yazarak Mesaj Ağaçları’na asacak. Bu mesajlar, Boyner yetkilileri ve basın mensuplarının oluşturacağı jüri tarafından değerlendirilecek ve en anlamlı mesajları yazan müşteriler çeşitli ödüller kazanacak.

İZMİR’DE BİNİCİLİK YARIŞMALARI
/images/100/0x0/55ea5496f018fbb8f878e457


29 Ekim için Türkiye Binicilik Federasyonu, Binicilik Yarışmaları düzenliyor. Kazananlara Cumhuriyet Kupası verilecek. 28 - 30 Ekim tarihleri arasında İzmir Atlıspor İhtisas Kulübü ’nde gerçekleştirilecek olan yarışmalarda, bu yıl 105 binici 191 atla yarışacak. Geçen yıl 60 binicinin 140 atla katıldığı Cumhuriyet Kupası’nı Sencer Can kazanmıştı. Yarışlar 28 Ekim Cuma sabahı 09.00’da başlıyor. Ayrıntılı Bilgi için Tel: (0212) 233 22 38

İSTİNYE’DE CUMHURİYET SENFONİSİ

Diğer bir konser Sarıyer Belediyesi tarafından düzenleniyor. Piyanist Tuluyhan Uğurlu, ‘Cumhuriyet Senfonisi’ adlı eseriyle İstanbullularla buluşacak. Konser, halen ramazan etkinliklerinin devam ettiği eski İstinye Tersanesi’nde yapılacak. 20.00’de başlayan konsere giriş ücretsiz. Boğaz’ın en güzel köşelerinden biri olan tersane de ramazan etkinlikleri bitmeden görülebilir. Alanda; lunapark, 50 mağazadan oluşan ve geleneksel lezzetler ile hediyelik eşyaların satıldığı ramazan çarşısı, ortaoyunu, Türk sanat müziği, Türk halk müziği ve tasavvuf musikisinin en güzel örneklerinin sunulduğu Etkinlik Çadırı bulunuyor. Bilgi için Tel: (212) 271 60 99
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!