Cahit AKYOL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2004 21:06
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 26-29 Şubat arasında ‘Mutfak Günleri Fuarı’ açılıyor. Fuarda hem mutfak ekipmanları tanıtılırken hem de iki ayrı yarışma düzenleniyor. Birincisi, 13 ülkeden 150 yabancı aşçının katıldığı ‘Uluslararası Mutfak Şefleri Yarışması’ ikincisi ise 900 Türk aşçının katılacağı ‘Türkiye’nin Altın Şefleri’ yarışması. Yarışmaları Mutfak Profesyonelleri Derneği ve Ekin Yazım Grubu hazırlıyor. Mutfak Profesyonelleri Derneği Başkanı Yalçın Manav şöyle diyor:
‘Dünya aşçılarının katıldığı yarışma 86 yıldır İngiltere’de, 7 yıldır Malta’da yapılıyor. Buna biz uzun süredir katılıyoruz.
Mesela geçen yılki yarışmada Türk aşçılar 44 ödül aldılar. Uzun görüşmeler sonucu bu kez yarışmanın İstanbul’da yapılmasını kabul ettirdik. Yarışmaya şimdiye kadar Almanya, İrlanda, Yunanistan, İtalya, Malta, Rusya, Beyaz Rusya, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Nijerya, Ukrayna, Hindistan’dan aşçılar başvurdu. Aşçıları İngiltere ve Malta’dan 5’er, G. Kıbrıs, Azerbaycan, Almanya, İtalya ve Ukrayna’dan birer, Türkiye’den 5 olmak üzere 20 kişilik jüri değerlendirecek. Yarışma, ‘ustalar’ ve ‘gençler’ olarak iki dalda, teşhir ve uygulama olmak üzere de 2 ayrı bölümde yapılacak. 29 Şubat Pazar günü ödül töreni var.’
TÜRK AŞÇI EKİBİ1- Uğur Talayhan / Londra Sheraton Skyline 2- Tarkan Özdemir / Berlin Inter Continental 3- Mehmet Uzunöz / Atina Andora Hotel 4- Emin Değer / Londra Sheraton Skyline 5- Sinan Pakman / Londra Sheraton Skyline 6- Yıldırım Serim / BTA
Atatürk Havalimanı Catering 7- Eyüp Kemal Sevinç / Hilton Parksa 8- Serdar Özkan / BTA Atatürk Havalimanı Catering 9- Yılmaz Çelik / Loft Restoran 10 Mustafa Güler / Hilton İstanbul 11-Gökhan Tufan / Magic Life Hotel 12-Erdem Dönmez / Magic Life Hotel 13-Zeynep Ada Motor / Beyaz Fırın
14-Serkan Bozkurt / Hilton Parksa 15-Murat
Aslan / Doors Restoran 16 Hasan Hüseyin Erdem / Bodrum Marina Yat Kulübü 17- Ümit Yüksel / Radison SAS İstanbul 18
-Yusuf Yaran / Çırağan Palace Kempinski