10 farklı göğüs tipi için üretim yapıyor

Güncelleme Tarihi:

10 farklı göğüs tipi için üretim yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Hadiye Gürçay 33 yıllık mayo kalıpçısı. Onun için rahatlıkla mayo mühendisi ya da profesörü diyebiliriz. Geçmişte Juicy Couture, Gucci, DKNY, CK, La Perla ve GAP gibi pek çok marka için hem mayo tasarlamış hem de kalıpçılık yapmış. Kurulduğu günden bu yana Kyo My Friend için çalışıyor. Doğru mayonun tıpkı estetik operasyon gibi vücudu şekillendirebileceğini söylüyor. “İyi mayo kalıbıyla meme ve kalçayı istenen forma sokabilirim” diyor ve tam 10 farklı göğüs tipi için üretim yapıyor

EN ÇIPLAK ANIMIZDA ÜZERİMİZDE

33 yıl önce Nelson’la başladım. Üretimden sorumluydum. Sonra Ten’e geçtim. Arkasından Aprido’ya transfer oldum. Kyo’yu kuran ekipte yer aldım. Tasarımcı tasarlar, ben onun tasarladığı şeyi üretirim. Ama önce tasarımı bulmaca gibi çözümlemem gerekir.
Mayo deyip de geçmemek lazım. Örtünmek için kullanılan diğer bütün giysilerden çok farklı mayo. Kalabalık içinde en çıplak durabildiğimiz anlarda üzerimizde. Hatalar da güzellikler de ayan beyan göz önünde. Dolayısıyla hem kumaşı, hem modeli, hem de kalıbı çok iyi yapılmalı. Ve bu kadar küçük bir alanda bu üç
/images/100/0x0/55ea8c45f018fbb8f887285c
unsuru bir araya getirmek zor zanaat. Çok iyi gusto ve teknoloji gerektirir. Bunların üstüne bir de moda ya da trendi eklersek iş daha da zorlaşır tabii ki. Kyo’da 10 farklı göğüs tipi için kalıp çıkardım. Sarkık, ayrık, birleşik, küçük, büyük... Amacım büyük bir çoğunluğa seslenmek.

EN İYİ KİM TAŞIYOR

Bence Türkiye’deki en güzel mayo vücudu Pınar Altuğ’da. Toplu olmasına rağmen çok iyi taşıyor. Bana göre o dolu dolu bir 40 beden. Çok fit ve sert bir vücudu var. Tuğçe Kazaz’da her türlü mayo, bikini ve mayokini mükemmel duruyor. Eda Taşpınar ve Ivana Sert de adeta mayokini için yaratılmış vücutlar.

KİM NASIL MAYO GİYSİN

* Göğsü ayrı olanlar üçgen giymeli.
* Sarkık olanlara balenli gerekir.
* Herkes bikininin peşinde ama kadın vücudunu mayo daha güzel gösterir. Bikini ince ve zarif vücutlara yakışır.
* Beden boyunuz kısaysa asla straples mayo giymemelisiniz. Vücudunuz daha da kısalır. Düşük bel bikini giymenizi öneririm.
/images/100/0x0/55ea8c45f018fbb8f887285e

* Bacağınız şişmansa oyuk bikini altı giymelisiniz. Kapalı giyerseniz daha da kilolu görünürsünüz.
* Bedeni uzun olan kadın mayokini giyebilir. Bedeni uzun olmayanlar giymesin.

KOLEKSİYON 500 PARÇAYA YAKIN

Tüm vücut tiplerine özel çözümler üreten Kyo My Friend 2011 yaz modellerinde birbirleriyle kaynaşan şık ve genç desenler, yepyeni sıcak yaz renkleriyle yüzlerce mix&match (karıştır ve yakıştır) seçeneği sunuyor. Yaz sezonunda rengarenk bikini ve mayoların yanı sıra plaj çantaları, serin tutan vual yüzde 100 pamuk tunikler, gömlekler, elbiseler ve mayo kumaşından terlikler de dikkat çekici. Tamamlayıcı olarak da havalı takılar unutulmamış. Bu sezonun bikinilerinde renk ve desen cümbüşünün yanı sıra, aksesuvarlara da çok önem verilmiş. Kalp, ıstakoz ve deniz yıldızı şeklindeki tokalar gibi çeşitli eğlenceli figürlerle süslenmiş bikiniler var. Üstelik bu iddialı aksesuvarların kırılma, yıpranma ve paslanma ihtimali bulunmuyor. Hepsi suya ve güneşe dayanıklı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!