1 AÄŸustos PerÅŸembe için Teklif(siz)imiz

Güncelleme Tarihi:

1 Ağustos Perşembe için Teklif(siz)imiz
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 01, 2002 09:39

Haberin Devamı

- Beyoğlu sineması yaz şenliğinde, oldukça değişik bir film olan Asit Evi gösterilecek. Paul Mc Guigan’ın yönettiği film, Tanrı tarafından sineğe dönüştürülen yoksul bir adamın, karısının ihanetlerine katlanan saf bir adamın ve bir bebeğin vücuduna giren bir uyuşturucu bağımlısının hikayelerini anlatıyor. (12.15-14.30-16.45-19.00-21.15)

- Mimari ve tasarım ilginizi çekiyorsa, Proje 4L-İstanbul Güncel Sanat Müzesi’ndeki Arne Jacobsen’in mimarlık ve tasarım sergisini mutlaka gezin. Serginin 10 Ağustos’ta son bulacağı da aklınızda bulunsun. (Tel: 0212 281 51 50)

- Fazla göz önünde olmasalar da, her daim sevilen bir gruptur Mazhar-Fuat-Özkan. Siz de böyle düşünenlerdenseniz, bu akşam yolunuz Açıkhava’ya düşecek demektir. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaki Mazhar-Fuat-Özkan konseri, saat 21.00’de başlayacak.

- Parkorman’da, bu akÅŸamdan itibaren beÅŸ hafta boyunca UÄŸur Yücel ve iki perküsyonist arkadaşı ‘House of Samba’ programıyla konuklara eÄŸlenceli dakikalar yaÅŸatacak. UÄŸur Yücel ve her hafta deÄŸiÅŸecek olan grubunun ÅŸovu,ÂPerÅŸembe akÅŸamları saat 22.00’de baÅŸlayacak.  

- Kim demiş çin yemeği yapmak zordur, malzemeleri kolay bulunmaz diye? ‘Çin Mücveri’ hem kolay, hem de dostlarınıza hünerlerinizi kanıtlayacağınız bir yemek olacak. Şimdiden başarılar!

Malzemeler:

4 adet yumurta

200 gram tatlı kırmızı biber


Acı kırnızı biber

300 gr. uzun taneli pirinç

250 gr. taze soÄŸan

125 gr. margarin

2 yemek kaşığı soya sosu

1 diş ezilmiş sarmısak

Yapılışı:
Pirinçleri 1 litre tuzlu suda 15 dakika haşladıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.Taze soğanı ince şeritler halinde doğrayın. Tatlı kırmızı biberleri ayıklayıp şerit şerit kesin. Biber ve taze soğanları haşladığınız pirince katın. Yumurta, soya sosu, sarmısağı ve acı biberi karıştırın.

Diğer tarafta margarini bir tavada eritin. Hazırladığınız karışımı porsiyon porsiyon bir yemek kaşık yardımı ile tavaya koyun, üzerine bastırıp yassılaştırın. Her iki tarafını 3-4 dakika olmak üzere çıtır çıtır kızartın. Fazla yağın süzülmesi için ayrı bir kaba alın, sonra tatlı-ekşi Çin sosu ile birlikte servis yapın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!